Brinnande bilar och stenkastning.

Det där kan man läsa mer eller mindre varje dag i media. Idioter som inte är nöjda med... tja... vad? Vad exakt är de inte nöjda med? Att de skiter i skolan? Att de inte har någon framtid? Att de inser att det kommer krävas sjukt med jobb för att skaffa sig en utbildning så att de har en framtid som de kan trivas med?

"Nu är det dags för hämnd. Nu är det krig." Kläcker en av idioterna ur sig till Aftonbladet. Exakt vad är det som ska hämnas? Att du var ute och hittade på trams när polisen hårdhänt tog hand om dig? Vad tror ni att polisen gör ute i förorterna? Fikar? Nej, de är givetvis där för någon där håller på med något OLAGLIGT.

Sluta dalta med dessa ungdomar och ingrip med full styrka. Inför ett utegångsförbud och rensa upp där en gång för alla. Fängelse, socialen, utvisning, böter, ja... listan kan göras lång.

Det är långt ifrån alla som bor där som håller på... och att vi ens ska ha dialog med dessa små förortsterrorister är löjligt. För det är precis det som det handlar om... terrorism. Det är faktiskt oskyldiga människor som råkar ut för deras s.k. "hämnd" mot polisen. Det är lika korkat som att säga att man ska hämnas för man åkte i finkan för att ha slagit någon.

Mindre dialog (man diskuterar inte med idioter) och mer aktion, tack.

AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

Ja man kan däremot inleda en fascist slash racist rörelse som kan "rensa" upp som du säger.. eller?... som invandrare själv kan jag säga att jag inte håller med ungdomarnas väg att driva ut ilskan över polisen men fortfarande finns det en poäng med aftonbladets artikel .. folk bör lyssna på ungdomarnas problem och och gud förbjude försöka lösa dom .. istället för att (försöka) sätta mu... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anti

Har ingenting med fascism, rasism eller liknande -ismer att göra. Bara att man måste ta hand om det.
Man ska väl ändå inte lyssna på folk som sabbar och har sig?! Varför i helvete då?

Håller med! Jag bor på hisingen, biskopsgården rättare sagt. Jag har seriöst vänner som drar sig för att komma hem till mig för jag bor i "ghettot" som dom så fint säger.. Eller boskapsgården. Det är sjukt trist.

Jag har inget jobb, söker hela tiden, ska jag ochså gå ut och kasta sten på poliser bara för jag inte får något jobb osv. Hur låter det. IQ-fiskpinne sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hayley

Precis så. Exakt så faktiskt. Känner några som bor i s.k. "skitområden" som utan problem tagit sig därifrån.
Belöna dem istället för att ge idioter jobb för att de ska sluta förstöra. Då lönar det ju sig... och kommer antagligen att öka.

Ja för fan belöna dom. Vi bor ju här för vi hade "turen" att få en lägenhet. För i nuläget är ju inte det heller det lättaste. Speciellt inte att landa med ett förstahands kontrakt. Så vi har inte direkt något större val, bo i skitområden eller bo hemma hos päronen. Valet är ju inte direkt svårt.

Tycker bara det är synd att vi som bor här som sköter oss ska bli lidand... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hayley

Precis. Belöna bra beteende, straffa dåligt. Precis som med barn.
Jag blir med mörkrädd... både pga av deras uttalande samt av daltandet.

Klart. Dessa skitungar som är ända upp i 29 års åldern borde skämmas. Detta är ett barnsligt typiskt mellanöstern beteende. Bara kolla på palistinierna, kasta stenar när man är missnöjd med nåt. Ok, om alla som började kasta stenar för att man är missnöjd hade sverige varit ett kaos land. Har man skitit i skolan är arbetslöshet konsekvensen.

Ja, vad har hänt med allt detta daltande? Det är ju inte tre åringar som springer runt där ute och håller på. Det är "fullvuxna" män som egentligen borde veta bättre. Och en av dom säger ju det till aftonbladet att han vet att han gör fel men han vill hämnas.. Ugh, det är som med små barn "varför kastade du den pinnen på kalle", ungen svarar "han räckte ut tungan åt mig"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hayley

Hahhaa... exakt. Nästan som "det började med att han slog tillbaks..."

Tycker polisen borde få mer resurser för att hantera sådant här, ge dom el pistoler och gummikulor så slipper dom använda dödligt våld, varför inte sätta in brandbilarna som kan kasta lite vatten tillbaka

Pezster 
· Svar till Fling

elspistoler borde faktiskt de få använda. Skumt att de inte redan har det faktiskt.

Varför ger man dessa idioter ännu mera makt genom att låta dom komma undan med våld och skadegörelse?
Det här är samma drägg som skriker svennehora och ser inget fel med det, men god nåde dig om du skulle säga blatte, då är du rasist och då ska 10 pers sparka på dig när du ligger ned.
Hämnas på polisen genom att ge sig på ambulans/brandkår och bränna privatpersoners bilar, det sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Daniel

Som sagt. Överlag mindre daltande med brottslingar. Sjukt att några få ska kunna "ta över" en stadsdel. Var är ordningsmakten?!

Mycket bra inledning Pezster. kunde inte skrivet det bätre. Tycker synd om alla med invandra bakgrund som får ta skit för att där fins röt ägg som inte kan bete sej. Tycker bara att fler invandrare skulle blanda sej mer och säga i från och ta tag i problemen med alla ungdumar som förstör. Jag tycker dom är för pasiva, och på grund av det så är det lät att tycka och tro att alla invandrare står på sam... Visa hela »

Pezster 
· Svar till uffe

Jag vet hur många som helst som bor där som sköter sig. Det som är synd är att ett förhållandevis lågt antal rötägg ska hålla en hel stadsdel i skräck. Sjukt är det.
Mina åsikter har faktiskt inget med vare sig hudfärg eller religion att göra. Jag vill bara att vissa knäppskallar sa lära sig veta hut!

Spännande att rasistkortet dyker upp redan i första inlägget av socionomtanten/gubben. Ett exempel från en intervju i sydsvenskan i våras, på hur störda dessa ungdomar är, "Bara för att man kallar polisen för gris, så skall de trakassera mig". Klart som fan att polisen skall reagera på det. De borde få en ASP-behandling (Anal Seeking Probe eller batongen same same...). Det som retar mig mest är att en avsevä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Rasism är man så fort man har åsikter ibland. Det där är bara löjligt. Det har inget med rasism att göra.

Håller helt med Pezster och alla kommentarer. Sorgligt.

Det handlar egentligen bara om ett gäng hobbyligister, med samma mentala stabilitet som fotbollshuliganer, som bara vill skapa kaos och dölja det bakom en påhittad anledning.

Pezster 
· Svar till Fredrik

Hmmm... precis som vissa Reclaim The Streets idioter. Bra tanke där, Fredrik.

Tänkte jag skulle bryta trenden o komma med en mer nyanserad versions av dessa händelser. (långt inlägg)

Till att börja så tror jag det handlar om makt och hur den funkar på de flesta ställen i Sverige, men ingen verkar vilja "se" det.

Till att börja med är det inte konstigt att det är de "fattiga"/invandrar täta områdena det blir bråk med polis/skadegörelse.

Varför... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Och man kan aldrig någonsin ge vika för våld. Sätt punkt för skiten med kraft... först när det är lugnt kan dialogen ta vid. Inte innan dess. För då skickar man signalen att det lönar sig att bete sig som en terrorist...
Vi kan lära mycket av Frankrike när det kommer till sånt här.

"Och man kan aldrig någonsin ge vika för våld." > Detta är ett dumt argument, vad är "våld"? varför tar vi bara med fysiskt våld i det ordet? Psykologiskt våld eller "förväntan" av det används varje dag av Svenska medborgare för att påverka så de får vad de vill i kommuner tex. Och det funkar.

Det är inte metoden i sig det är fel på utan att vi belö... Visa hela »

Ibland känns de som om vissa ungdomar hittar på lite problem och kör med taskig attityd bara för att de förväntas av dem. De jämför sig med unga i förorterna i USA, tycker de är coola och vill vara likadana, fast Sverige har långt ifrån samma problem. Patetiskt är min åsikt. Väx upp och skaffa ett liv, Sverige är en ankdamm i jämförelse med USA.

Vad kan jag säga annat än hear hear!! Väl talat.

#13 Christian: Det finns en gräns, ger du dig på helt oskyldiga, i detta fall grannen (när hans bil brinner ned), brandkår, ambulans osv.
Då ska du inte ha någon sympati, dialog eller jobb, du ska straffas.
Så länge dom ger sig på oskyldiga, kommer stor del befolkningen att se på dom med avsky och oförståelse, det kommer knappast att ändra på sig, dom måste sluta upp med det helt enkelt, sen kan vi ha di... Visa hela »

#16 Daniel: Varför skulle det då bli dialog?

Som jag sa de ignoreras idag tills nått sådant här händer.
Det blir ett moment 22 för de fattiga statsdelarna.

håller de käften o sitter ner händer inget, orsakar de problem får de uppmärksamhet och oftas satsningar i slutändan men folk "förstår" inte varför de gör som de gör.

Någon är lite dum här... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Men vad är problemet egentligen. Kämpa på, utbilda sig och ta sig någonstans. Kan man inte det så är det fan Darwins teorier irl, typ.
Åsidosatta? När fan i livet kommer någon och ger en någonting?!!? Man får ta för sig lite. De som inte gör det kommer alltid att vara på efterkälken.

Hur menar du då att de ska "ta för sig"? det är ju ingen hemlighet att många inte har de ekonomiska förutsättningarna för att utbilda sig vid tex universitet. (får du inget sommarjobb på sommaren och föräldrarna är fattiga så e du rökt)

Idag börjar högre utbildning tyvärr bli en klassfråga, det finns det många rapporter om.

men jag glömde ju, de fattiga är... Visa hela »

Pezster 
· Svar till christian

Precis som du säger. Samhället är inte rättvist... alla har inte samma förutsättningar.
Helt omöjligt att bli av med.
Det ENDA jag säger är att man ska ta hand om de som förstör. Bara en fullständig idiot försvarar sånt beteende.

Så bara för att det är svårt att komma tillrätta med ojämlikheten ska vi inte försöka lösa problemen utan istället cementera dem?...

Hade man tänkt som dig i slutet av 1800 talet hade det nog inte blivit någon demokrati, utan då hade vi fortsatt belöna adeln, eftersom "samhället är inte rättvist".

Enda orsaken de släppte ifrån sig makt var att de fruktade en folklig res... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Sluta nu snurra om annat. Jag pratar om att inte tolerera VÅLDET. Vad ylar du om? Tycker du det är ok att bränna bilar?
Gör inte misstaget att se mig som en humanist för det är jag månfärder ifrån.
Suck. Jag tycker inte vi ska ens ägna en tanke åt att hjälpa till med något förrän våldet slutar... antingen självmant eller med kraftinsats från samhället. Sedan kan vi prata.

Lite sent in i debatten, men...
Christian, hela ditt resonemang faller när du läser denna rapporten. www.katallaxi.se/artiklar/diskriminering/ Här står att läsa att Rosengårds stadsdelsförvaltning får 80% mer i resurspengar än genomsnittet för stadsdelarna i Malmö. Då är inte brandkårs och polisinsatser inräknade. Det satsas ohyggligt mycket mer i Rosengård än någon annanstans, ungdomsgå... Visa hela »

Nej - jag diskuterar inte med dig - du har skrivit varför.

Kommentera