Niqab... något som varit på tapeten ett tag nu i media. För er som inte vet vad det är, kolla in bilden ovan. Endast ögonen får synas.

Det börjar med en religiös gnällröv vid namn Alia Khalifa som anmälde sin skola till DO eftersom hon inte får sitta maskerad i klassrummet. Hon erbjöd en "kompromiss", dvs att sitta längst fram med slöjan uppfälld. Skolan gick givetvis inte med på kravet. Bra där, skolan.

Enligt henne så är det förbjudet för henne att vidröra män utanför familjen. Kvinnor ska inte blanda sig med män överhuvudtaget för det kan leda till "frestelser" - wtf?!

Varför ska kvinnor dölja sig för att vissa män inte kan hålla sig i skinnet?! Helt idiotiskt.

Det roliga är att det står inte någonstans i koranen att det ska vara så... det är väl någon religiös gubbe med skägg som har haft svårt att behålla sin tvångsingifta fru som kom på idén.

Hon fortsätter med att säga att hon älskar Sverige men kan inte leva här. Hon stycker det är sjukt att myndigheter lägger sig i hennes sätt att klä sig. Hon försöker dra någon parallell till att nästa steg är att förbjuda jeans men jag har redan gett upp. Idioter ska man inte lyssna på... och detta, kära vänner, är en praktidiot.

För helvete! Klart som fan du inte ska sitta maskerad i skolan. Du ska inte jobba med barn i framtiden heller, sitta där fullt maskerad framför naiva barn och visa upp en jävligt primitiv syn på kvinnor. Exakt vad tror du att du kan lära barn?! Att min son skulle undervisas av någon öppet religiös hade jag aldrig accepterat... framför allt inte en förtryckt kvinna som inte vet bättre. Du ska inte gnälla för att myndigheterna säger nej till dina idiotiska idéer, för du vet uppenbart inte bättre själv. Vill du bli omyndigförklarad?!?! Åk till ett bakåtsträvande land och bo där istället om det är så jobbigt.

Jag blir så förbannad på dessa religiösa idioter. Förbjud all form av religiös maskering och i längden anser jag att religion bör förpassas till historien. Ingen tänkande, intelligent varelse kan väl på allvar tro på flera tusen år gamla sagor?!?!

Och innan någon får för sig annat... jag skrattar hårt åt ALLA religioner. Spelar ingen roll om det är kristendom, islam, buddism, kalle ankaism, asagudarna eller vad fan det nu finns för några därute. Ni är alla fullständiga idioter enligt mig. Sluta stör oss vanliga tänkande människor med era primitiva idéer. Vi har inte tid med sånt trams.

Exp - SDS - DN - SvD - DN - SvD -

Skriv en kommentar

Jag känner mig väldigt kluven i frågan ska jag medge. Är emot religiös fanatism, är inte själv troende (håller med om "sagorna"), inte heller uppmuntra till religiösa seder som avser kontroll och förtryck av kvinnor.

Men så finns det de kvinnor som säger att de själva väljer. Vem är då jag att leka förmyndare? Man får klä sig hur f-n man själv vill. Jag är helt emot a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Där är du bättre än mig... jag hör ordet religion sedan vill jag inte lyssna mer.
Klart man ska få bära religiösa kläder etc.... men då får man snyggt acceptera att det begränsar ens roll i samhället.

jag tappar helt enkelt förtroendet för människor som förklarar sig religiösa. eftersom man inte kan föra sina idéer och påståenden i bevis (nej, har inte mött en jävel som kunnat motivera sin tro på ett logiskt genomtänkt plan) så undrar jag genast... vad mer har du inte tänkt igenom?

Pezster 
· Svar till tinky

Hahahaha... exakt så. Jag skrattar så tårarna sprutar här... "... vad mer har du inte tänkt igenom..." :D

Visst, i första hand tycker jag att Niqab är ett jävligt elakt sätt att förtycka kvinnor. Inget snack om saken.
Men jag kan inte låta bli att även tycka att det är en förolämpning mot män. Att bara för att jag är man skulle jag hoppa på en kvinna bara för att hon inte är beslöjad. Som någon jävla Neandertalare...
Om det nu handlar att motverka frestelser...Varför beslöja femå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Det var en intressant tanke!

Klart som korvspad man inte ska gå omkring med påslakan på huvudet:-). Däremot idiotförklarar jag inte alla religioner, kanske snarare tvärtom. Har vänner inom alla, sansade, begåvade, intressanta.

Pezster 
· Svar till Monica med c

hmmm... host. Här får jag nog vara tyst.
Verkligen? Känner du intelligenta troende?! Jisses... sansade, begåvade etc kan jag förstå... men intelligenta?!?!

hahahaha...vad de "inte tänkt igenom"....= D

Vad gäller muslimer som förespråkar beslöjning, undrar jag varför mannen ska leda familjen, ta alla beslut. Helt klart ser de inte elefanten i rummet. Jag menar, precis som Guran antyder, att mannen enligt deras logik egentligen är det svagare könet då han inte kan kontrollera sina lustar om han så ser en bit hår eller hud av en kvinna. Och vi vet alla att när en man bö... Visa hela »

Har också troende inom olika samfund i vänskapskretsen. Får verkligen bita mig i tungan, när religion kommer på tapeten. Men så finns det de som påstår sig ha sett spöken eller ufon också...och de som gillar idol...

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... Idoldiggarna är nästan värre :D

Rättelse Pezter: Monica skrev "intressanta" inte "intelligenta"...

...alla vänner jag har behöver inte vara så smarta. Bara de har hjärtat på rätt ställe eller är roliga går bra. En del får man på köpet genom att deras respektive är en god vän....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Oouuuups... tack för den... :D
Helt rätt av er båda dock. Jag är lite för arg idag antar jag...

Du är ursäktad! : )
Du har ju tagit upp två tuffa ämnen som rör upp känslor.

Kanske därför det blev sådan storm runt Ankan...för att det är ett lättare ämne att engagera sig i...menar att man inte blir lika känslomässigt engagerad, bara irriterad, medan man i svårare ämnen kan känna vanmakt. Vårt undermedvetna balanserar fighterna....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

:D Tack.

Släpper ämnet lite nu och konstaterar att det kan vara lite skönt med niqab, burka eller bara en slöja - slipper man fixa med hår och make-up, samt sparar in lite pengar på mode.
"Vad ska jag ha på mig idag?" eller "Jag har inget att ha på mig!" blir ingen issue. Ibland undrar jag om det inte är vi otäckta som är ute och cyklar...hahaha...speciellt de dagar det blåser mer än vanligt i Malmö. : D

Var bara tvungen att kolla med koranen vad det gäller beslöjning...Hittade bara det här;

[24:31]"Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen"
Inte ett skit om att täcka hela kroppen (eller ens huvudet)utan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Hahaha... precis! Kvinnor i hela landet kastar sin slöja efter detta!
Om det bara vore så väl!
Bra kommentar! Tack!

I Österrike och Tyskland råder maskeringsförbud, något vi borde införa i Sverige. Religion är dessutom något man bör hålla privat. Varför vill man överhuvudtaget visa upp offentligt att man tror på tomten/Allah/Jvhe/Gud?

Pezster 
· Svar till Antropos

Så rätt så rätt.

En liten grej bara. Har faktiskt letat i Koranen för att se om det är något som föreskrivs (att kvinnor skall klä sig i tält, alltså!). Jag hittar inget men så här står det faktiskt:

Koranen (24:e Suran, 31): "Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem dä... Visa hela »

Amen!
Du har helt rätt i det du skriver, religion är för dom som inte gillar att tänka själv och istället matas med massa löjliga sagor.

Ekar det här inne eller? :)
(skrev typ samma sak din busunge!)

och nej...tuttarna sitter inte på huvudet men sådana petitesser struntar man i bara man är tillräckligt religiös:)

Du är inte alls för arg idag, Pezster.......vi alla med vett i skallen borde vara lika arga varje dag när vi blir "bombarderade" från alla media håll med begäran att vi här i Europa ska "anpassa " oss hela tiden till andras religiosa åsikter, synpunkter, vi ska acceptera all skit utan att kunna säga nåt emot......vi är rasister. Jag tycker inte alls jag är rasist som lever i Europa, kulturens kontinent, år... Visa hela »

Guran # 14:
Sorry, jag hade dålig koll!

Niqab=maskering (och dessutom en läskig sådan)!!! självklart ska INGEN få maskera sig på jobbet, fanatisk religion får de utöva i sitt eget hem!
Vi pratar med hela kroppen, mimik och ansiktsuttryck osv- ska hon jobba på förskola med Niqab på - stort skämt. Nej sluta upp med denna Svenska flathet och säg ifrån omgående. Acceptera att vårt svenska samhälle har jobbat länge för jämnställ... Visa hela »

När jag träffar någon person som är religiös eller troende så tänker jag automatiskt på denne person som någon som flyr verkligheten. Dom står inte ut med hur det är så de tar någon "sinnesflykt" till någon högre makt som kan "fixa till allt". Allt för att inte inse hur verkligheten EGENTLIGEN är!

Jag sätter en ära i att vara en logisk person och älskar sunt... Visa hela »

Är kristen fr mellanöstern. Har inget emot islam, eller muslimer i Sverige.. men stör mig starkt på invandrare som kommer hit och börja ställa krav på. Så jag tycker allt är bulls eye förutom sista stycket =)

Håller med i samtliga kommentarer. Det är helt sjukt att det ens blir en debatt. Jag tycker helt klart att vi ska göra som i Frankrike (som är ett väldigt religiöst land). Där är alla former av religiösa symboler på personer i Publika eller officiella sammanhang förbjudna.

Det är ar lika fördjudet för en förskolelärare att bära niqab som en tv-hallåa att bära ett kors. Vad man gör på... Visa hela »

Blir såååå trött av att alla religösa kretsar bygger just på mänskliga TOLKNINGAR. Allt är så godtyckligt! Se bara på alla förgreningar av kristendomen. Älskar Monty Pytons skildring i "Life of Brian", när Brian tappar sin sandal och människomassorna som förföljer honom tolkar detta "tecken" på så många olika sätt. = D

Att det sedan är tolkningar av... Visa hela »

Hur blir det i förlängningen? Måste vi andra acceptera att heltäckta kvinnor arbetar med våre barn? Får män arbeta på förskolan? Var kan vi söka skadestånd om det inte passar oss?

Äsch, religösa fanatiker är ju hur smarta som helst ju, läs bara här så kommer du nog ändra åsikt. ;-)

blogg.aftonbladet.se/27702/

Pezster 
· Svar till Maria

Den där oranga lilla munken har ingen hjärna. Fast det var kul och skratta lite åt idioten :D

Maria: Jag vet inte om jag ska gapflabba åt den killen eller om jag ska känna medlidande med honom för att han tänker med knäskålarna...

Maria: Åh herre gud ;-) Han verkar ha helfel på knoppen den där. Att inte förstå att det har tagit miljoner år att utveckla t.ex de ögon vi har idag och att det just har med evolutionen att göra, hur är det möjligt?! Man kan ju hoppas att han endast får utlopp för sina idéer via en blogg och inte indoktrinerar barn med skiten.

Tack Maria! : D
Snilleblixten var ett passande namn för den snubben...hahahaha....

Sedan har vi ännu värre jucklon - Scientologerna. Där kan vi snacka om sagor!

Haha ja men Snilleblixten har inte rätt, det förstår ni väl ändå?! Snilleblixten kan inte ha rätt för han har Gud i ryggen! Han är också mycket öppen för dialog och vill gänra utbyta åsikter med ateister han. :-D

Jo, Scientologerna är faktiskt också duktiga sagoberättelser, men som jag förstår det tar de betalt för att berätta sina sagor, Snilleblixtens sagor är gratis. Gr... Visa hela »

Ja, svårar få tag på scientologernas sagor oxå...

Kan man inte bjuda in Snilleblixten till bloggen på något sätt? Så får han sin beskärda del av ateister.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... Snilleblixten är fan inte klok. Jag lovar... först skrattade jag åt honom... sedan när jag läste bland kommentarerna blir jag liksom frustrerat förbannad.... ska fundera ett tag på den där fjanten...
morr...

Mmm jag vet, han har de förmågan liksom. Jag har försökt att provocera honom, att argumentera men ingenting biter på honom. Numera undviker jag att gå in där för jag blir ju så jäkla förbannad ju. Hehe

Pezster 
· Svar till Maria

Pungsparkar kanske... eller så bloggar jag om honom... berättar det för honom och vägrar låta honom prata i kommentarsfälten...

Hahahaha...vad rolät!...låter som en bra kupp. Kollade bara som hastigast på hans blogg. Ska nog kolla lite till. Finns det förresten något motsvarande uttryck för "jihad" som kan användas av ateister som kämpar mot dumhet kallad religion?

Ett tips till er som får frekventa besök av jehovas vittnen: www.peterscomics.com/webshop/index.html

en go´lirare som tillverkar roliga pins, spel, kort m m. (Bl a Matches for Kids med lista där man kan pricka av vad man lyckats tutta fjutt på; uteliggare, äng, marimekkoväska osv).
Av honom köpte jag en effektiv skylt:
"Vänligen kör upp valfritt vakttorn i röven!" Och så ser man bilder på fyra... Visa hela »

Pezster, du är som vanligt fromm som ett lamm. Jag tror nog att det passar sig bättre med att blogga om honom, frågan är bara om han någonsin kommer att se det, jag har en känsla av att han lever det mesta av sitt liv inom sig själv... typ. :-)

Pezster 
· Svar till Maria

Hmmm... får fundera på det där... tycker inte man ska lyfta fram sådana där idioter det minsta...

okej... den där hjärntvätta(n)de hare-krishna-kvackaren väckte ju verkligen min lust att be till "vår allsmäktige herre, gud", hjälp, finns det inte nån lag som förbjuder sån skrämmande idioti?

Det som gör mig irriterad på vissa religiösa är deras sätt att vilja övertyga oss att religionen är viktigt, MEN om jag bestämmer mig att säga emot så går jag mot deras rättigheter att tro på vad de vill. Det är irriterande....
Däremot, skratta inte jag om religionen eftersom man har ju rätt att tro om min vill. Niqab ska bort, vi ska utvecklas alltid.

Kommentera