-----------------------------

 

Låter detta som en kille som ens ska ha ett städjobb i en kloak?


Som en nittonåring i Hjällbo säger till Aftonbladet:

– Kommunen är miljardärer! Det finns massor av jobb. Men de skiter i oss.

Han har redan hunnit dömas på sammanlagt femtionio åtalspunkter.

 

-----------------------------

AB fortsätter sin artikelserie om förortsproblemen. Några av de som arbetar i områdena berättar lite om hur de upplever det. Frustration även hos dem.

Poliser kan jag förstå att förortsterroristerna har problem med, de är liksom de som säger nej till deras beteende.

Däremot stenkastning mot brandmän och ambulanspersonal förstår jag inte alls. Det är ju för fan som att pinka där man bor. De kommer för att hjälpa och då kastas det sten. Smart.

Jag är trött på idioterna i förorterna och tro mig när jag säger att det inte är speciellt många idioter där. Det är en liten klick som effektivt håller en hel stadsdel i skräck. Hade det inte varit så att det finns en massa sköna människor som bor där med så hade jag varit den första att säga att samhället lägger ned alla insatser därute. Inga bussar, ingen polis, inga ambulanser och ingen brandkår. Lev där i er misär bara.

Nu är det dock så att än en gång i detta land, så är det de kriminella som får all mediauppmärksamhet. "Buhu, vi var dumma och polisen slog oss" (tankarna går till "A Fish Called Wanda" där stammande Ken får förklarat för sig att Ottos beteende beror på att han hade en jobbig barndom. Ken säger då: "Good.").

Intervjua folk som bor där och vad de tycker om ligisterna, dvs om ni hittar någon som vågar säga vad de egentligen tycker. Folk är rädda för dessa små idioter.

När polisen sen åker dit och gör något så gnäller de små svinen om övervåld. ÖVERVÅLD? Att en hund biter dem? Att en polis slår er med batong? Sluta håll på med er skit så ska ni se att det löser sig. Håll er inne på kvällarna om det är så jobbigt. Vad ska ni ränna ute för? Om polisen behandlar er illa så tänk då på varför. Kanske det är det där gänget ni ser upp till som kastar saker och förstör som gör att polisen misstänker allt och alla. Ge er på det gänget istället.

När den där stenkastande idioten Hannes blev skjuten under Göteborgskravallerna då det kändes som hela Göteborg brann satt jag hemma och sa "Yes! Det var fan på tiden."

Idioten sprang och kastade en gatsten mot polisen. En gatsten... fattar ni hur tung den är... att man kan dö om man skulle få den i skallen? Helt rätt att de sköt honom. Han gnällde i media en stund, dömdes sedan för våldsamt upplopp och fick lite lägre straff pga av att han blivit skjuten. Ja, ni hörde rätt. Jag tyckte inte en enda dugg synd om honom. Tvärtom.

Frankrike lärde sig 2005 att man måste ta i med hårdhandskarna från början. Att snabbt och effektivt agera med full kraft. Sedan, när det är lugnt, börjar dialogen. Fransmännen hade tribunaler ute som dömde folk till både fängelse och utvisning på plats. De efterföljande dialogerna, med mer utbildad polis och andra insatser gjorde att det numera är förhållandevis lugnt. Visst ska man lyssna och försöka göra det bättre i förorterna men hjälp då främst de som INTE håller på med våld, vandalism etc. Det är DEM vi ska fokusera på.

AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

klockrent skrivet

Tyvärr tycker jag du för en naiv diskussion. Din ståndpunkt förutsätter att alla områden är jämlika i hantering och resursfördelning.

Pezster 
· Svar till Christian

Naiv? Jag anser att man ska sätta hårt mot hårt för att få bukt med våldet.
Först det.
Sedan en diskussion.

Om alla sitter lugnt i båten och alltid har blivit förbisedda tidigare hur ska detta förändras om de fortsätter sitta lugnt i båten?

Samt vilket incitament har de "andra" att då diskutera förbättringar för de tysta?

Pezster 
· Svar till christian

Men hallå? Livet handlar om att ta för sig... kan man inte det... ska det då komma någon och bara GE EN ett jobb?
Jisses.
Än en gång. Diskussionen är inte i takt med inlägget. Jag säger bara att man ska ta hand om buset först. Med kraft.

Den energi de lägger på att kasta sten och bränna bilar kan de väl använda till att söka jobb/närvara i skolan?
Go Pez Go

Pezster 
· Svar till Eduronflux

DET är en tanke.
Tydligen anser många att man ska lyssna på idioterna istället. Vilket gör att plötsligt förstår jag varför det går åt helvete i det här landet. Det är liksom synd om alla som gör fel? Eller?
:D

Håller med Pezster! Noll tolerans och hårdare straff, sedan lyssna!

Kommentera