Socialstyrelsen säger bestämt nej till att vårdgivare kan rekommendera spikmattor som behandling. Bra gjort av Socialstyrelsen. Klart att inte flummiga s.k. "sjukgymnaster" ska få rekommendera en spikmatta till sina klienter. Jag sätter citationstecken runt ordet "sjukgymnaster" eftersom riktiga sådana givetvis inte håller på med trams.

Varför i helvete är spikmattan ens kvar?! Med argument som att den är 5000 år gammal går folk och köper en... Hallåååå? 5000 år sedan? Några idioter i djurhudar la sig på en spikmatta för 5000 år sedan och nu ska vi börja med det igen? Stackars sjuka människor som i desperation blir lurade att lägga sina surt förvärvade slantar på sånt här flum.

Hade jag varit hos en sjukgymnast och idioten bett mig köpa en spikmatta hade jag stoppat upp närmsta träningsredskap i häcken på honom/henne. Det borde ge dem ett smärtrelaterat endorfinrus och mig ett glädjerus. Ett win/win-scenario om ni frågar mig.

DN - AB -


Skriv en kommentar

Får de möjligtvis provision?
Undrar om den blir årets julklapp? Då kommer kanske skolbarnen hem med egenhändigt snickrade spikmattor från slöjden.....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... folk skadar sig för de bara haft råd med tre spikar.

När jag såg din rubrik trodde jag först att man hittat ett sätt att stänga av idioter från resten av samhället....men då hade vi inte haft något att snacka om...

Pezster 
· Svar till Geniusloci

LOL

Helt rätt.
Legitimerade yrken ska inte hålla på med häxkonster och allmänna gissningar. Vill sjukgymnaster använda spikmattan så skaffa evidens för att den funkar. efter 5000år hade man ju hoppats på att någon hade kunnat hitta tiden till att undersöka effekterna. Om det nu inte är bara riktigt bra sockerpiller.

Pezster 
· Svar till prost

Effekten kanske är så liten att de behöver 5.000 år till på sig för att kunna mäta den.

Vi kan säkert fråga Snilleblixten! Antingen använder han en, eller så har hans 50 miljoner gamla reinkarnerade själ hunnit testa en.

LOL @Geniusloci ... Dagens kommentar!

det enda jag kan tänka mig att spikmattan gör - är att irritera huden tills den blir varm, typ. värme kan ha en lindrande effekt på stela muskler. På det sättet har den en begränad funktion, men man kan väl lika gärna slå sig själv med mattpiska litegrann i såna fall.

Tack Peter! Kaa-tjing!

Om folk vill gå och köpa spikmattor och testa så gärna för mig. För några verkar det t o m funka. Och då är det gott. Men att praktiserande vårdgivare rekommenderar....pfft!
Bra där Tinky med mattpiskaren. Hahahaha!

PS. Har inte så stor erfarenhet av bloggar. Pezter är "...pfft..." ett vedertaget blogguttryck eller har du hittat på det? Fyller sin funktion i alla fa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... pffft... :D
Nej... vet inte. Skriver det bara för det.. du vet... funkar så bra :D

Kommentera