Två tomtar har skrivit en artikel i SvD om att cykelvägarna bör byggas ut. Visst... om det innebär att man tvingar dårarna BORT från trafiken. Det kan vara värt några miljoner. Givetvis finns det folk som använder hjärnan när de cyklar men jag ser dem inte så ofta... och jag kör mycket bil...

Idag, t.ex såg jag en idiot som cyklade fram till rödljuset, hoppade av sin cykel och ledde den förbi rödljuset. Ah... smidig lösning. Kan man göra som Mr Bean och lägga sin bil i friläge och putta den förbi rödljuset med?

Eller när cyklisterna liksom tycker det är jobbigt att stanna och sätta ned foten vid ett rödljus. Istället ska de rulla fram långsamt, vickandes på styret för att hålla balansen i någon slags vinglig dans... allt för att inte stanna och sätta ned foten... detta gör de gärna mitt i körfältet. Jag ser minst en sådan idiot om dagen. Allvar... är det jobbigt att stanna?

Cyklister som cyklar ut på övergångsställe och blir arga när man nästan kör på dem. Man GÅR på ett övergångsställe era jävla idioter! De där vita randiga linjerna över gatan betyder INTE cykelbana, era pannor.

Cyklister som cyklar bredvid varandra och där effektivt hindrar all möjlig omkörning. Tutar man på dem blir de dessutom arga (vilket iofs är rätt kul... upprörda människor på tvåhjuliga svajjiga fordon är alltid humor).

Eller de cyklisterna som köpt en tävlingshoj med tillhörande fjantig utstyrsel som envisas med att undvika cykelbanorna för att istället cykla på gatorna??! Vad fan... vill ni vara PÅ gatan så skaffa en bil!

När man är ute på stan för att ta en lunch så kommer det alltid några cyklister på trottoaren eller på gågatorna svischandes förbi med ringande ringklockor. När cyklarna sedan inte ska användas... ställ för all del era cyklar så att de blockerar något. Lysande.

*måndagsmorr*


Skriv en kommentar

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Hahhaa.. den var rätt bra.

Att cykla på vägen är ibland ett måste, en "tävlingshoj" som du kallar det håller lätt jämn takt med bilar. Om du som bilist istället för att bli upprörd kan tänka dig att dela med dig av den stora vägen så skulle det underlätta för både fotgängare, cyklister och bilister.

Håller dock med dig om att cyklister på gångbanor med ringlockorna i högsta hugg inte hö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till jonathan

Jag cyklar själv. Fast inte i stan.
Den stora vägen blir för övrigt mindre med cyklister på den...

ja, som kommentaren lite högre upp sa; man är utsatt som cyklist. det blir inte mycket bättre av att man ger sig ut i BILTRAFIK med den. befinner man sig i ett utsatt tillstånd gör man bäst i att ta hänsyn till detta och i största möjliga mån undvika att vara dumdristig. och rent oavsett vad man kan TYCKA är rätt och fel - så är bilen större och tyngre än en snubbe på cykel. alltså - fram för cyke... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Ibland undrar jag om inte vissa cyklister är självmordsbenägna faktiskt...
Cykelkort efter godkänd psykisk kontroll? Hahhaa... nej... bara skojar.

Du måste vara tom på ämnen om du tar upp hur man cyklar i stan. Du kanske borde ta dig till stan för att se vad det innebär att vara en citycyklist.

//Anna

Pezster 
· Svar till Anna

Jag?
Cykla i stan? Knappast.
Citycyklister är det fan skottpengar på.

Sambon åkte dit en gång för att ha cyklat runt hörnet mot rött. Helt folk och bilfritt och fri sikt en tidig morgon. Han såg att där stod en polisbil parkerad, men tänkte att det skulle var ok eftersom det inte fanns någon trafik. I polisens ögon:
"Ser du den j-veln pissar på oss mitt framför näsan. Nu hugger vi honom!" "700 spänn tack!"
Sedan hade de vänligheten att upplysa honom om att d... Visa hela »

gillar att folk svarar att "man borde prova att cykla i stan själv", när inlägget i stort sett handlar om att man är lätt vrickad om man cyklar i stan.

Ja, det är rätt farligt. varför gör man farliga saker när man kan låta bli? av princip? Darwin myser.

Pezster 
· Svar till tinky

Hahaha... "Darwin myser" :D :D :D :D

Jag ska medge att jag och sambon cyklar hellre än tar bilen i stan. Gör gott för miljön, kondisen, plånboken och dessutom går det snabbare ta sig fram i innerstan än både bil och buss. Känner att jag plockar många vuxenpoäng där!
MER CYKLING!
Men jag håller med om att allt för många cyklister är livsfarliga både för sig själva och andra OCH irriterande. Lösningar någon? (sä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

När jag själv cyklar (faktiskt ibland i stan) ser man snabbt de bra cyklisterna. Dvs de som kan trafikreglerna.
Jag vet inte lösningen... det är total anarki bland vissa cyklister... svår nöt att knäcka det där...

Kommentera