Rom är en fantastisk stad. Jag gillar den skarpt. En storstad med antikens vindar som ständigt gör att man går omkring och tänker "waow!" eller "Oj!" etc. Underbart. Jag har precis varit där med min flickvän och hennes föräldrar under en weekend.

Italienarna är ett kapitel för sig själva. Jag gillar dem på något sätt eftersom de är så... tja... hur ska jag beskriva dem... lost? Så är det nog, de är lost helt enkelt.

De dubbar ALLT på tv. Till och med MTV´s skräpprogram är dubbade, filmer på bio är dubbade, tv-serier är dubbade... allt! Fast jag lyckades få se ett avsnitt av "Mr Bean" och jag blev rätt förvånad när de inte hade dubbat de få gånger han faktiskt mumlar någonting.

Internet i Italien... det där är ett kapitel för sig. Ni vet hur debatten går i Europa just nu? Med kontroll över Internet? Tja... italienarna är redan där och ingen verkar bry sig. Du måste ha pass med dig om du ska surfa på ett kafé. Du måste ge ditt pass för att ansluta var fan som helst faktiskt. Helt sjukt vilken kontroll! Italienarna bryr sig inte ett smack verkar det som. Fast det förstås... de tankar ju inte filmer på engelska. Är det inte dubbat har de inte en aning. Och deras tv-program är helt skumma... inte ens när du får det översatt förstår du vad det handlar om.

Italienarna... suck... alla konstiga saker de har för sig.

Som att du måste "validera" din tågbiljett. Detta gör du genom att stoppa in din biljett i en gul automat. Det ser väldigt imponerande ut. Tills du inser att det enda den där maskinen gör är att göra ett litet hål i biljetten. That´s it. Vem fan kom på den idén? Inte ens en tidsstämpling från automaten på biljetten... det gör konduktören manuellt med en bläckpenna. WTF?! Varför?! En maskin som gör enbart för ett hål i biljetten? Bara i Italien.

De blir helt galna när de inte får dricks. Förstår de inte att det liksom blir ännu roligare att inte ge dricks när man får en show med gester och italienska skällsord i strid ström? Verkligen... ni måste testa att inte ge någon dricks i Italien minst en gång. Det är kuuuuuul! Fast om du får snabb service så belöna det. Gör det på något grymtande arg gubbe...

Tänk efter... man hör inte så mycket från Italien... mer än Berlusconis skandaler förstås... men verkligen... det är så. Man hör noll. Det beror nog på att de inte gör så mycket. Under andra världskriget... vad gjorde italienarna då? Eller hur!? Ni kommer heller inte på något?! De bara chillade sig igenom hela skiten.

"Nu är vi fascister! Hör ni det!" sa Mussolini plöstligt en dag och italienarna bara:

"Erhm... va? Visst, ok. Ciao!" och körde bekymmerslöst vidare på sina vespor.

Italienare bara är liksom. Helt clueless hänger de på Europa och frånvarande i det mesta lyckas de liksom bara... vara.

Det är skitsvårt att inte göra annat än att tycka om dem. Italien är den där killen i klassen som var frånvarande i klassrummet, killen som satt och dagdrömde sig igenom skoldagen med ett leende på läpparna och som aldrig verkade vara bekymrad. Det blev aldrig något av den där killen men jag ger mig fan på att han fortfarande sitter och ler någonstans.

Jag gillar Italien helt enkelt.


Skriv en kommentar

Hur kan man döma en hel nation efter att har varit där en "hel" helg med flickvän och svärmor. Förresten kan du italienska? Deras TV är inte alls så tokig som du säger även om den är dubad. Tror mig jag vet eftersom jag både förstor italienska o tittar ofta på italiensk TV.

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahhaha... men DE ÄR JU LOST! Verkligen.
Det är inget negativt... de är som de är. Sköna typer liksom.
Men lost.
Som fan.

Ciao! hahaha underbart

Det är väl Berlusconi som ser till att allt blir dubbad.
Varje mening som sägs måste innehålla en hyllning till den stora Berlusconi.

Jag har en DVD med Mr. Bean på Thailänska. Har aldrig hört honom prata så mycket förut ;-)

Anonym: Jag har varit där rätt mycket och förstår en del. Hur kan du säga att deras TV-program inte är så tokiga? De har bland annat program där två gubbar sitter i en soffa och låtsas bli förförda av unga brudar med silikonbröst. De stånkar och svettas och låtsas bli överväldigade av porrbrudarna samtidigt som publiken lyriskt hejar på. Samtliga program dubbas vilket gör att de flesta italienar... Visa hela »

Ciao! Hahhahaha

Jag har en italiensk bekant - Paolo. En riktigt hetlevrad macho-italienare. Ni ska se när han kör bil!!! Jisses, vad jag skrattar. Båda händerna på ratten, och när han inte tutar och svär, brukar han fälla ut pekfingrarna (fortfarande händerna på ratten) och liksom bara "hota" med fingret åt medtrafikanterna - "håll dig där du är". Så kul att se fingret åka ut i tid... Visa hela »

Är det inte italienarna som har ett problem med befolkningstillväxten. Tjejerna utbildar sig och satsar på karriären. Inte vill de passa upp på den ofantliga mängden "mommy's boys". Killarna bor kvar hemma långt upp över de trettio och blir uppassade av mamma med hemmalagad mat, mamma tvättar och städar, mamma bäddar sängen....
Bo-bo-bi-booo!

Italienare är ganska sköna typer. Vänliga, avslappnade, Hetsar inte upp sig för något (såvida de inte sitter bakom en ratt). Detta gäller emellertid bara i mindre städer och på landsbygden. I de större städerna bor det bara idioter, och då särskilt i Rom. Har bott ett tag runt Foligno, Assisi och Perugia, sköna städer allihopa.

I helvetet är tyskarna poliser, engelsmännen kockar, svenskar står för tv-underhållningen och italienarna för byråkratin.

Men å andra sidan: Antipasto misto, Pasta frutti di mare, Saltimbocca alla romana, Tiramisú, espresso, etcetera etcetera. Att sedan helan och halvan pratar italienska med amerikansk accent är iaf snäppet roligare än bingolotto.

Pezster 
· Svar till Gringubben

Italien är bra. Jag har inte sågat Italienarna egentligen. De är sköna :D

Gillade din Eddie Izzard referens i texten
Ciao!

Pezster 
· Svar till SAS Henrik

Eddie Izzard är KUNG!

Jag var i Italien i sommras och råkade också ut för dom gula stämpelautomaterna som finns på varje tågstation. Helt galet.

Ja Italienarna är sköna människor som inte bryr sig om vad som händer runtomkring. Och dom som gör det flyttar därifrån fort som f_n.

Man kan bara gilla dom helt enkelt. :-)

Pezster 
· Svar till killen

Precis :D

Jag såg Mr. Bean i din text... och kom osökt att tänka på Alex Schulman...shit, jag gillar verkligen inte den idioten. likförbannat klickar man sig in på hans blogg för att hitta fler saker att reta sig på. jag ryser av obehag utav att se den mannen, och i synnerhet hans fans som bombarderar hans blogg med rövslickeri.

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hahaha... Schulman.
Han är lite speciell...

*gnägg*

Izzar e bäst! HAN kan få vara min gud. Hehehehe
Roade mig med klippet om fransklektioner. Jag kan inte ett ord franska och ändå fattar man precis vad han säger bara av hans ljud och miner.

Kommentera