ugh... Grott-Pezster ser tant i vägen... ugh... Grott-Pezster måste döda...

Här går man och ska handla i affären... så hamnar jag bakom en pensionär som ska betala 48,50 för sina varor. Hon pillar upp sin börs. Börja rota med ett pekfinger och lägger upp mynt på kassan.

"En krona... en till... oh, en tia! En guldpeng som jag kallar dem!" så tittar hon och ler mot kassörskan. Visar upp myntet som om det vore en trofé, tittar på mig leendes och lägger ned det bland de andra mynten i myntskålen. Sedan fortsätter det:

"En krona... en femtioöring... en femma!... en silverpeng! En krona... hur mycket är det nu?"

"17,50..." säger kassörskan med stort tålamod och lutar sig fram för att hjälpa tanten. Tillsammans seeeegar de fram mynten ett och ett... tills kassörskan (äntligen!) utbrister:

"48,50! Sådär!" Tanten tackar för sig och när hon ska vika ihop sin plånbok ser jag dem i hennes plånbok... sedlar! Femtiolappar.... Hundralappar... vad i helve....

Jag vet att man inte ska stressa upp sig för sådana saker... men allvarligt. Stå själv bakom någon som långsamt räknar till 48,50 så ska ni se hur kul det är. En mörk del av mig ville som en grottmänniska klubba tanten med något hårt.... men istället stod jag där tyst och log lite uppmuntrande samtidigt som jag hoppade upp och ned för att få utlopp för min frustration.

Ibland är civilisation riktigt jobbigt.

Skriv en kommentar

Det är väl lag på att pensionärer ska betala med mynt?

Pezster 
· Svar till Guran

Hahahhaa... jag misstänker det. Oerhört bra övning för tålamodet... jag misslyckas gång på gång.

en annan vanlig tradition är att pensionären i fråga gärna ska tappa ett antal mynt, till dennes både förvåning och förvirring som sedan följer när mynten ska hittas och plockas upp. Folk smo har hjälpt till att plocka upp den ska tackas och vips så har ytterligare dyrbara köminuter sprungit iväg :D

Fast jag tycker tvärtom. Se det från andra hållet Pez. Fatta hur helsjukt jävla kul det är med att folk hoppar av frustration bakom dig är du piller ner dina slantar i den där. Haha, jag brukar själv göra sådär. Bara för att reta upp stressdårarna bakom mig. Det handlar ju bara om några minuter. Å andra sidan närmar jag mig långsamt men säkert pensionärsåldern. Det kanske är det?

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Jag bruka tränga mig i köer eller vänta vid kassor som ska öppna för att uppnå samma sak...
Kanske får testa stå och pilla med mynt någongång.

Kan du inte, när de står där men den darrande handen full av grus, improvisera en jättenys så de hoppar till och tappar alla slantar och måste börja om från början. Då får du iallafall ett jätteskratt. Elak jag vet... sorry!

Pezster 
· Svar till Madde

Det är inte elakt. Det är helt enkelt en jävligt bra idé!
:D

Jobbade inom hemtjänst när jag var yngre. En 90-årig dam prövade mitt tålamod till bristningsgränsen. Fick inte göra någon arbetsuppgift utan att hon skulle vara med. Istället för att snabbt och lätt låta mig springa ned till tvättstugan, följde hon med, lååååååååååååångsamt ner för trapporna. Väl där nere skulle vi sortera in tvä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahahahahahahahahahahahaaaaaa

För att avreagera mig gick jag bakom henne och gjorde karateslag i luften mot hennes nacke, eller svor på serbiska medan dammsugaren var på. Kändes befriande på något sätt.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... det är en idé... gå bakom och liksom visa vad man tänker på... det borde vara lagligt a´la "luften är fri".

Bara lagligt när offret inte ser. När syrran gjorde "luften är fri" framför näsan på mig när jag tittade på tv, då blev det jäkligt kriminellt. Straffet - omedelbart slagsmål med tillhyggen.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha.... skitbra!

Sambon har ett bra uttryck varje gång man råkar ut för krångeltanter i kassakön, en bilkolonn precis när det är din tur svänga vänster i korsningen, alla P-platser är tagna i kvarteret. Han brukar utbrista:
"Nu har Spielberg regiserat igen!" Följt av ljumma svordommar....

kom precis hem från butiken.

jag hade en mynt-tant framför mig i kassan.
hon skulle betala 249:90. snyft.

Pezster 
· Svar till tinky

Hahahaha... fy för den! :D
Då vet du hur det känns ;)

Skitkul JB!!!!

Jag tycker det är jobbigt hamna bakom en del gubbar som luktar öronvax, 30-årig ingrott svett och kiss! Det brukar inte tanter dofta.

Det finns (fanns?) en riktigt äcklig gammal gubbe som sågs leda sin cykel förbi vårt hus då och då. Och vid något tillfälle såg jag honom med världens längsta snorsträng dinglandes en 20 cm utanför kroken. Den smetade han av med handen....sakta....
När jag sedan såg honom sega sig fram i vår ICA-butik och pilla på alla varor - AAAAAAARRGH!
Jag bytte affär ett tag. Nu har jag inte sett gubbe... Visa hela »

Jodå, jag brukar också känna samma frustration, å andra sidan blir vi alla gamla någon gång.

Ja, men behöver man bli snuskig för det? Nej, tror det är en vana som hållit sig kvar från ungdomen.
Så många prydliga tanter och farbröder där ute, som luktar läggningsvätska, lite parfym, lavendelmalmedel eller talkumpuder med rosor. Och scarfen matchar väskan, och pressvecken är raka och de 30-åriga skorna ser ut som köpta i förra veckan.

Apropos konstigt utseende i butiken:

www.peopleofwalmart.com/

Jag skulle inte vilja köa bakom NÅGON av dessa.

JB: Lysande!!!! Nu har jag garvat i en halvtimme i sträck. Sparar lite till senare. En sak som slår mig - hur feta är feta i USA egentligen?!!!

Kommentera