Svensk polis... ett gäng mer retarderade "yrkesmän" får man fan leta efter. Jag har råkat ut för många poliser, mest för jag har svårt att hålla käften när de är i närheten samt att jag har koll på mina rättigheter.

En gång hade en tjejkompis problem med en polis som raggat på henne på krogen. Han hade fått reda på var hon jobbade i samtalet och sedan var han där titt som tätt och hälsade på. En gång följde han efter henne när hon var på väg hem. Ringde på dörren och "trodde hon skulle bli glad..." Sjukskalle! Den där fick det jobbigt efter ett samtal till hans jobb.

En annan tjej hade en slibbig polis som raggade konstant på henne när hon jobbade på mannens barns förskola. Trots killen var gift. Den sjuka typen åkte hem till henne efter sitt nattskift och ville dricka te. Hon satt i lägenheten, ringde mig och vägrade öppna dörren. Idioten vägrade fatta att han uppträdde knepigt. Sjukskalle igen!

Polisen i Sverige idag har en slags "frukta-mig"-mentalitet. Det verkar som om de vill man ska vara rädd för dem där de vandrar omkring och spänner sig. Det är INTE det som polisyrket ska handla om. Polisen ska vara allmänhetens vän, en trygghetsgaranti som man går till när man behöver hjälp. Med tanke på hur man blir bemött av många poliser (gatsnutar är värst) är det inte konstigt att folk inte har förtroende för polismyndigheten idag.

När jag sedan läser i tidningarna idag att våld mot sin sambo är överrepresenterat bland poliser blir jag knappast förvånad. Det är väldigt små människor de där idioterna. Men drar man in poliser med mer muskler än hjärna i kåren får man skylla sig själv. Klart att de skyddar varandra! Vem är överraskad? De vet om att deras yrkeskår är ett skämt.

Tills den dag vi får fram intelligenta poliser som använder våld som sista åtgärd, som kan tänka och vara de där poliserna vi berättar för våra barn om, tänker jag helt enkelt fortsätta med mitt eget sätt att protestera. Jag blev stoppad en gång när jag körde på en landsväg. Standardkontroll, sa polisen med en barsk ton. Hela samtalet igenom var det som om idioten spydde ur sig order till mig. Inombords skrattade jag åt polisen som tog sig själv på så stort allvar.

"Körkortet!"

"Här."

"Var bor du?"

"Hur så?"

"VAR bor du? Svara på frågan."

"I ett hus... allvarligt talat. Vad handlar det här om?"

"Standardkontroll. Var bor du? Var är du på väg?"

"Tänk om jag inte bestämt mig var jag ska än? Om du är ute efter min adress kan du kolla i ditt register."

"Du måste svara!"

"Måste jag? Annars händer vad?"

"Ska vi göra det här på det svåra sättet?"

"Va? Finns det ett svårare sätt än det här? Skojar du?"

"Ur bilen, tack."

"Jajamen."

Sådär höll det på tills den äldre polisen av de två satte stopp för fjanteriet, gav mig mitt kort (efter den yngre kröp runt min bil med en ficklampa och kollade mina däck) och jag kunde köra vidare.

Hade jag fått ett leende, ett bra bemötande, hade jag utan problem pratat utan att strulat med dem. Problemet är bara att många av våra kära poliser GILLAR att vara uniformerade svin. Jag tänker aldrig någonsin vara rädd för en polis som försöker spänna ögonen i mig. Jag blir inte ens nervös om jag ska vara ärlig. För jag har INTE GJORT NÅGOT.

Givetvis finns det bra poliser med. Jag känner några stycken. Men de flesta jag mött i mitt vuxna liv uppför sig som uniformerade "bodybuilders" som tror att de har min respekt pga av att de är stora och starka poliser. Liten hint till er uppblåsta myndighetsutövare därute - respekt förtjänar man. Den följer INTE med vare sig uniformen eller yrket.

Det krävs en polisledning som inser att polisen i Sverige har problem och tar tag i det. Även om det innebär att göra sig en del ovänner på vägen tillbaks till folks förtroende.

AB - AB - AB - AB - AB - AB - AB - DN - DN - DN - SvD - SvD -

Skriv en kommentar

Ta dessa arroganta uppblåsta poliser, sätt dom i en förort, typ Gottsunda, där dom står öga mot öga mot lika arroganta, upplåsta, sysslolösa, arbetslösa ungdomar. Sen kan man läsa i tidningen vad som händer.
Nu är inte ALLA poliser såhär (all heder åt de som faktiskt sköter sitt jobb på ett hedervärt sätt), och inte heller alla ungdomar (lika mycket heder åt dom som fortfarande skö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Ska vi ställa krav på folk i allmänhet är det bra om statens ordningsmakt föregår med gott exempel. Var i London och behövde polishjälp en gång... DET var en upplevelse! Ja, jävlar vad de hjälpte till, med ett leende och de löste situationen med bravur. Sådana poliser vill jag ha!!!

Bra att kommentera att de har ett serviceyrke, att deras lön betalas indirekt av dig...och sedan beställa ett leende. Eller
"Jag tycker att den där korsningen är ruggig. Du kan inte ta och kila dit och göra den säkrare? Min sambo ska cykla förbi om den kvart..."

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahhaaha... "Min sambo ska cykla förbi om den kvart..."
Ooooont i magen... *asg*

Det känns mer som att oldschoolpoliserna (de som var unga på våran tid alltså) är de vettiga och nu har vi fått in en massa ungt avskräde bland polisjobben. Riktigt illa.

Du fick förresten precis en efterhandsinlagd hedersplats i mitt inlägg om samma ämne för att det var så intressant, det du skrev. :)

tmm.tornevall.net/blog/2009/10/07/polisvald/

Pezster 
· Svar till Tornevall

De jag känner är just det äldre gardet. Du vet... riktiga poliser. Det vill vi ha tillbaks.

Pezster 
· Svar till Tornevall

Och tack :D Länkningar gillar vi .D

När ni nu nämner muskelknuttar...tänkte på några dörrvakter jag brukade stöta på vid mit favvoställe när det begav sig. Spelade ingen roll om det var tomt i lokalerna när man steg in, blev ändå stoppad i dörren och fick vänta en stund.
"Nu går det bra." Det var bara att flabba.
Samma snubbar som efter att vi bekantat oss en kväll på gemensamma bekantas fest, står och fråg... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahahahaha....

Sluta ta upp utrymme på internet om du inta har nåt vettigt att säga. Vad menar du med att dom flesta är olämpliga? Har du träffat alla 20000 poliser som finns? Problemet i Sverige nu är att polisrekryteringen tar in alldeles för mesiga, unga människor. Försök hitta en bodybuilderpolis på skolan nu ska du se att du inte hittar nån. Blir så jävla trött på förståsigpåare.

Pezster 
· Svar till Jens

Hohoho... arg?
Om jag nu träffar ett gäng poliser under mitt liv... och majoriteten verkar helt väck i skallen? Måste jag då träffa ALLA för att ha en åsikt?
Jisses...

Jag har en tjejkompis som hade motsvarande sliskig karl efter sig som ville dricka te och bara dök förbi. Han jobbade på Volvo-verkstaden i samma stad. Fy fan för verkstadsarbetare, vilken sjukskalle! Å den ska byta bromsbelägg och ansvara för folks trafiksäkerhet. Samma lika som knäpp-poliserna... Eller kan det ha att göra med allt annat än vilket yrke man har....

Pezster 
· Svar till Lasse

Jag drog två exempel när poliser slibbar sig mot tjejer jag känner. Jag har MINST tre exempel till. Så håll käften.
Polisyrket drar numera till sig rötägg.
Ska du yttra dig kan du väl åtminstone försöka få ur dig något vettigt.

Du måste vara en besvärlig obstinat jäkla skit...

Har levt 45 år och har bara positiva intryck av våra poliser. Men som man möter upp blir man benött. jag har en känsla av att dina polisproblem inte är över på långa vägar..

Mogna för fasen...

Pezster 
· Svar till AttoSwed

Hahahahaha... obstinat? Vad är du... polis eller? Vet du vad... det tror jag du är. Just det där, när man inte går med på saker är man "obstinat"... hahaha... tyvärr... eftersom jag inte gör olagliga saker (tja... fildelning, kanske) så kommer jag inte att få några problem med polisen... snarare får de problem med mig. Så går det när man är smartare än polisen. Då kan man leka med de... Visa hela »

shit, det låter som om någon här tränat 5 år på gymmet och precis börjat aspirantskolan med lappande ! Förresten så råkade farsan ut för ett par idiotsnutar för ett tag sedan när han var på väg hem från jobbet (han kör hästtransport, bla. åt *RIDANDE POLISEN* i stockholm.) Paradoxalt nog var det just dessa han hade kört hästar åt när han ser en polisspärr på gat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Tack för den där storyn. Jag vidhåller tyvärr att större delen av vägsnutarna är just så där... alltså fel i skallen alltså.

Hade en encounter för mer än 25 år sen som slutade med att en av de två poliserna med allvarsam min bad mig "skingra mig".
Då fick jag enorma problem att kontrollera ansiktsmusklerna.
De måste ha varit hedersmedlemmar i Mensa.
Anledningen till meningsutbytet var, som så ofta med polisen, att de två iq-giganterna totalt missförstått situationen.

Pezster 
· Svar till gringubben

Hmm... det är ju just det. Poliser måste ju vara skitbra på att ta folk. Tyvärr blir det alldeles för ofta som du skriver. Swedens finest!

Pezster, det är första gången jag läser din blogg, och sista. Jag har läst många bloggar och de flesta skriver som om dom helt saknar hjärna. Tur att jag inte behöver läsa alla bloggar för att ha en åsikt.´Men ärligt, jag förundras över din agressivitet. Blev livet inte som du väntat dig? Åsikter är bra att ha och brukar oftast ses som något positivt. Det är väl när åsikter ö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Student

Vaddå? Är du som är så smart och går vid yadayadayada överraskad över att jag är förbannad? Kass skola du går på i så fall. Folk har en tendens att bli arga när samhället sviker.

Och visst är beskrivningen bra :D

Pezster 
· Svar till Student

*host* en sak till... folk som vill undvika att bli kallade korkade har en tendens att berätta hur smarta de är...
Så... bara så du vet.. du verkar rätt korkad. Enligt mig.

Jens:

Håll käften din jävla gris

"Sluta ta upp utrymme på internet om du inta har nåt vettigt att säga."
Väldigt, väldigt roligt..:) Den snor jag!

Syrran blev antagen och påbörjade en polisutbildning. Hon var förvånad hur många av stadens föredetta (en del fortfarande) kriminella juggar också gick utbildningen...things that makes you go hmmm....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Det förvånar tyvärr inte mig....

ps. Det du säger Jens är inte heller betryggande - "tar in alldeles för mesiga..."

Pezter säger ju att det finns bra poliser med. Det sorgliga är om poliskåren, som alla vet, har en hederskodex att man inte tjallar på sina kollegor. Hade fler haft kurage nog att rensa upp i sina egna led hade polisen kunnat ha ett bättre rykte. Gäller lika mycket läkarkåren och vården.

Jag blir förvånad och fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Sista meningen du skrev där är helt jävla lysande. Precis så!

Va, får man inte visa att man är arg i Sverige? Och ändå har du levt en tid i USA "Student"....Trodde att man tillät mer frispråkighet där, i alla fall efter att ha hört deras främsta språkrör:
"Det e dääföö IUSAU e sau brauuu!"

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Inte bara det! Han går i fin skola! Det du! Vi böjer oss över hans otroliga pondus!
:D

Ja man har själv blivit trakasserad av polisen för att man är misstänkt "narkotikapåverkad" och blev tvungen att genomgå urinprov med motiveringen att jag var "rödögd och torr i munnen" när det enda man gjort är att vara lite förkyld och druckit några folköl.

En annan sak när det gäller polisen är det faktum hur jävla ofta de håller varandra om ryggen oavsett hur jävla... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Det där gör en så jävla arg.
Jag beklagar det där med din vän. Med tanke på allt som kommer fram måste det vara som en väldigt mörk fläck i ditt sinne.
Fy fan, säger jag bara.

Jag blev själv misshandlad av en polis för ett par år sedan. Anledningen? Han förstod inte svenska så han blev arg, slog ner mig och sprutade pepparsprej på mig. Och hans fega kollega vågade inte stoppa honom heller.

Jag anser att polisen utgör en hotbild mot Sverige och den svenska rättssäkerheten. Hela rättssamhället är i fara. Därför tycker jag att regeringen bör terroristklassa polismyndigheten och... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Erik

Oj. Lite väl va? Men jag gillar din sista mening... den är lite lol faktiskt. Bra där :D

Re:Student
"Jag gillar din beskrivning dock."
"Men ärligt, jag förundras över din agressivitet."
Du läste beskrivningen men ledord som "spydigt" och "provocerande" gav dig inte en liten vink eller???

Lycka till med studierna! Det menar jag verkligen.
Men stanna i USA för jag har två polare som är fullfjädrade stadsvetare och som inte fått jobb sedan de blev klara.

Pezster 
· Svar till Guran

LOL... ja, juuuust det ja... dessutom det? Hade glömt att det står ju så där!

Petzan!!! Nu slutar du med att "lolla" (lol) bums!

Det för bara tankarna till ett fullsatt 48-gradigt, fjortispruttluktande internetcafé bestående av ett gäng rödögda, joltcoladrickande WoWare:)

Förlåt...var bara tvungen att gnälla lite jag med... fast jag inte går på Berkeley :)

Pezster 
· Svar till Guran

Pust. Får man inte lolla... suck... datornörden i mig sitter envist kvar...
Får väl tänka på det nu när man är "vuxen" :D

Läste precis artikeln från SR... fan vad sjukt. Rent äckligt.
Men, som sagt, det gäller att inte dra *alla* över en kam, det finns många bra poliser i vårat land som faktiskt gör det dom ska utan att kliva över gränserna, dessvärre är de få i antalet jämfört med deras kollegor som gör det motsatta. När dessutom rikspolischefen är inkompetent så säger väl det en hel del om ad som hä... Visa hela »

Re: Erik
Du, det låter inte som en bra idé...

"Jag anser att polisen utgör en hotbild mot Sverige och den svenska rättssäkerheten. Hela rättssamhället är i fara."...Hurdå? Utveckla gärna...

"Därför tycker jag att regeringen bör terroristklassa polismyndigheten"...eh va?

"...och låta militären gå in och stävja detta hot mot landet."...brukar inte... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Vi ber helt enkelt Erik att öppna fönstret och så kramar vi honom.

Hi hi, lolla på du bara, jag var bara tvungen att retas lite..LOL på dig din busunge ;)

När jag läser allt setta, får jag en konstig känsla att inte många av er har ännu blivit mentalt vuxna.

Pezster 
· Svar till Stockholmare

Hahahhaa... typiskt polissnack. Stick och brinn.

Det ser ut att min kommentar blev inte godkänt av Bloggaren

Pezster 
· Svar till Stockholmare

Joho då. Det tar bara lite tid innan jag kommer till serru.

Men det har iaf vart rolig att läsa ;)

Pezster 
· Svar till Stockholmare

Det är bra! :)

Är det inte märkligt att poliser bara blir fällda för riktigt grova brott? Det är inte märkligt. Vanliga svenssons fälls för trafikförseelser det gör inte poliser, deras kollegor anmäler dem inte ens. Det är först när de gör något riktigt avskyvärt som omgivande kollegor ser stolthet i att rapportera förbrytarna. Men oftast har de svårt att göra sitt jobb när det gäller en kollega. Lik... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Helen

Precis. Dags att rensa lite.

Lol lol

Hur kan jag ha missat din blogg:P Du är en glädjespridare med dina åsikter :D

Pezster 
· Svar till My

Oj! Tackar och välkommen! :D

Pezster 
· Svar till My

Jahaaaa... det är ju DU ju! :D Kul att prata med dig!

Nämen oj vad alla poliser va hemska då!
MEN VILKEN TUR - det finns ju smarta killar som inte ens kan svara på var de bor utan måste visa sig stöddiga och käfta emot. Det är väl ungefär samma beteende som ogillas hos polisen - två lika brukar inte bli bra...
Vilka fantastiska fakta sen - tex - "När jag sedan läser i tidningarna idag att våld mot sin sambo är överrepresenterat bland poliser blir jag knap... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jag

Men kompis... verkligen. Har inte du en patrullbil du borde sitta i just nu?
Ärligt talat... polisen behöver skärpa sig. Till och med poliser jag känner erkänner att det är GRAVA problem med intelligensen och social kompetens inom kåren.
Det ÄR för många as som är poliser.

Ledsen, men om du svarar "hurså?" och sedan "i ett hus" när polisen frågar var du bor så är det du som har problem och inte polisen. (Dags att mogna eller? Du tigger ju om problem... - "omedgörlighet" eller vad det nu heter som man kan bli arresterad för. Ja, det är faktiskt din skyldighet som medborgare att inte försöka sätta käppar i hjulen för polisens tjänsteutövande och det är p... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter

När jag var liten hade folk tutat i mig att polisen hjälper en.
Det där dödade verkligenheten snabbt efter hand som jag växte upp.
De flesta poliser verkar vara körda i huvudet. Gatsnutarna nu alltså. Många av dem skulle absolut inte jobba som poliser.
Ingripa på brott ska de göra... men det är de för fega för. Kolla bara helikopterrånet. Fegsmockor hela högen... de tycker det är mycket roligare att t... Visa hela »

Ja, sann respekt FÖRTJÄNAR man, men det finns en annan slags respekt som man automatiskt bör ge just pga. uniformen - i fallet med poliser är det en slags juridisk respekt, en samhällelig skyldighet att lyda den som bär polisuniform.

Om du har samma respekt för Pelle och Lisa och en av dem råkar vara polis och du råkar möta bägge i en situation där den som är polis befinner sig i sitt tjänsteutövande, som mark... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anders

Hmmm... men i en standardkontroll? Vad BEHÖVER jag svara på där? Egentligen? Frågar en polis mig var jag är på väg tänker jag ändå inte svara. Är de så nyfikna får de väl följa efter mig istället.
Och exakt vad skulle jag bli arresterad för?
Hahhaa... nehej, exakt.
Jag tycker nästan poliser är lite roliga om jag ska vara lite ärlig.

Ha, ha, skulle jag vara polis? Nej, men till skillnad mot dig hyser jag ingen motvilja mot poliser och skulle aldrig komma på tanken att djävlas med någon som bara gör sitt jobb. Jag känner inte ens någon polis. Jag är ingen juridisk expert, men det skulle förvåna mig om man skulle ha rätt att svara lite som man tycker - eller snarare, att polisen då inte skulle ha rätt att ta med sig dig till polisstationen så att någo... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter

Mycket möjligt att det är så... nu är vi ju i Sverige. Tvivlar på att jag kan hamna i trubbel med mitt sätt... och om det skulle bli så... tja. Intressant upplevelse, rolig blogg och kanske - rättsligt efterspel för poliserna.

Måste bara säga att det givetvis finns viss rimlighet att ifrågasätta att "alla" eller "de flesta" gatupoliser är tomma som ett uttorkat avloppsrör (det kan ju i och för sig röra sig om avsevärda andelar :/). Arga kommentarer kommer säkerligen från poliser. Detta finner jag också som ett uttryck för omdömeslöshet. Jag skulle aldrig hålla "alla" mina kollegor som renhåriga, gen... Visa hela »

Pezster 
· Svar till jonte

Tack. Och jag vill passa på att det finns många bra poliser! Verkligen! Det är bara det att de där i uniform inte så ofta tillhör den där gruppen.

du kan få en till story av mig. min kille är invandrare, och ser ut som en. han var ute en kväll med tre av sina polare, varav en inte heller har helsvenskt ursprung. de blev således två "svenskar" och två "invandrare". på väg hem var de alla lagom packade, och min kille och hans två helsvenska polare började låtsasbråka. scenen:två vita killar låtsas sparka på "sk "invandrare"... Visa hela »

Pezter- Det är mycket tråkigt att du tycker som du gör! Men om du själv hade jobbat som polis så skulle du ha en helt annan förståelse. Jag försöker inte skydda någons dåliga beteende alls utan jag tycker att polsier alltid skall sträva efter att ha ett bra bemötande mot allmänheten. Men att tänka på allt från lagstöd till taktik och ha egna erfarenheter i bakhuvudet vid varje kontakt med männis... Visa hela »

Kommentera