Vad är ett äktenskap egentligen? Jo, det är eller mindre ett avtal mellan två personer med "lille gud" som vittne. En religiös ritual som dessutom har en massa regler runt sig... man ska ju bland annat helst inte ha sex innan äktenskapet (smart att inte provköra bilen!). Hur många håller sig till den regeln? Det är helt enkelt en jävla massa som man ska leva upp till om man är troende kristen. Det är inte många som gör det... de vill bara ha sitt lilla bröllop i kyrkan... alltså blir allting bara en massa hycklande. Att lova varandra evig trohet med "gud" som vittne...

Pfft... ett "låtsasvittne" med andra ord. Skitlöjligt. Lika bra och säga att man hade tomten som vittne. Eller Batman. Eller Svambob Fyrkant. Det religiösa äktenskapet är ett stort skämt som tillhör en urgammal kultur. Nu får homosexuella även de ta del av denna primitiva ritual. Jippi, då! Spännande! Grattis som fan till detta enorma framsteg!

Religionen ser oftast på homosexuella som fel. Detta kommer inte ändras av att de nu får gifta sig. Vem fan vill gifta sig religiöst när bibeln (och många troende) egentligen anser det vara fel? Inte speciellt många tror jag. Det är många homosexuella absolut INTE vill gifta sig av just den anledningen. Precis som jag aldrig skulle kunna gifta mig i en religion som dömer människor pga av sexualitet eller livsstil. 

Kort sagt. Vem i helvete vill gifta sig i en riktigt uppfuckad religions namn? Inte jag iallafall.

Och nej... det går inte att omtolka bibeln (eller andra sagoskrifter) till ett modernare samhälle. För att i ett modernt samhälle finns det inte plats för sagor. Det är bättre att bara låta skiten falla i glömska. Det var en dålig idé från början som har bara lett till massor av krig, elände och lidande. Vi släpper taget om religionen nu... ok?

AB - SvD - DN - Exp - SDS - AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

Jäkligt bra sagt! Håller med dig.
Bibeln är en saga som faktiskt alltid bara varit mer bekymmer än glädje. I det moderna samhället känns det som vi behöver nåt mer... modernt? Haha... :)

vildljus.blogg.se

Nåt mer modernt? Kanske Pezsters blogg. Han kan ju vara nutidens Jesus med manlig PMS.

Pezster 
· Svar till Jebus

Hahahaha... fan... ägd liksom... fast roligt... :D

Vi lyckas aldrig få tummarna ur till att ordna ett bröllop. Inte religiösa, så det blir inget kyrkbröllop. Men skulle vilja ha det "överstökat", så jag försöker lobba för ett Vegasbröllop med kungen ELVIS som vittne....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Elvis! Det ni! Star Trek? Svampbob? Eller?

Tillbaka till ämnet.
Tycker det är roligt att det är så stor andel präster i Svenska kyrkan som är homosexuella. Någon gång under Pridefestivalen måste några arbetslösa lebbor och bögar spånat och till slut bildat en pakt:
"Yes, vi ska ta högskolekurser i teologi. Sedan söker vi alla lediga tjänster inom kyrkan, och vips har vi gjort en kupp. 2 -0 till oss, både dissa de troende homofoberna O... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hehehhe... så var det!

ahr funderat på att gifta mig för för att det lagmässigt blir enklare i vissa fall. fassst det skulle bli statligt, med närmaste vännerna. med rysk folkmusik , kiltar och GLÖM en vit bröllopsklänning (den ska ju symbolisera oskuld, haha). en ursäkt till ett rejält partaj helt enkelt.

och talaren skulle antagligen vara packad.

Vi kan ju utbyta idéer då tinky. Svårt planera bröllopsfesten utan att det blir hål i plånboken....en lokal där alla får plats och samtidigt är för trist, bra catering och gärna bra vandrarhem i närheten. Vi skulle vilja att våra gäster stannade och inte skulle hem tidigt, så de får tag på taxi eller en ska vara nykter för att köra. Trist! Lägger hellre pengar på ett band (helst z... Visa hela »

haha jag var väl mer inne på en klarröd halvporrig dress med korsett. om man nu ska lägga pengar på det ska det vara KUL. jag är inte heller intresserad av att ha nån typisk bröllopsmat (två selleristjälkar i kors på en liten bit krabba, hurra?). men öl, det är bra grejer. och små liveband som spelar allt möjligt - bestående för det mesta av studenter- finns det ett antal. jag vet inte varför det s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Preciiiiis!
"jag vet inte varför det sa vara så gravallvarligt att gifta sig när det kan vara kul istället..."
Klockrent!

Hej Du!
Häftig stil du har när du skriver. Vad jag gärna skulle vilja veta, det är vad som är absolut viktigt för Dig i livet. ....Vänskap? Sex? Ärlighet? Respekt? En god öl? Kärlek? Fest? Bilar? Vore kul om du kunde svara, för jag är väldigt nyfiken.

Pezster 
· Svar till mosse

Tacktack :D
Familjens kärlek är viktig. Den går först.
Sedan är det nog att leva i nuet. Uppskatta livet.
Till exempel... om du går längs med en gata och du ser något... en mamma som kramar sin unge... eller något annat känslosamt... och du då får en tår i ögat för det är så vackert. Händer det en lite då och då vet man om att man är ok.

:D

Helgrillad gris och zigenarband, krossa lite glas och dansa, mycket goda drinkar, gärna lekar så folk kan bonda i alla åldrar. Huvudsaken är att de ska minnas "sicken fest".

som bröllopspresent en spikmatta....

Kommentera