Två tonåringar mördar en flicka. Ett "beställningsjobb" typ, där flickan driver på killen och killen till slut gör det. Detta leder allså till ungdomsvård i knappt två år. Ett år och åtta månader... vilket jävla skämt.

Läs igenom allting en gång till. Läs sms:en. Tove (mördare ett) bedyrade att de inte var "på allvar". Att det inte var bokstavligt hon menade. Tove sitter och bölar i rätten och tycker synd om sig själv. En svartsjuk liten tjej som startade allting.

Tim (mördare två) visade iallafall lite respekt genom att erkänna.

Sedan kommer "förklaringarna" från samhällets alla håll och kanter. De är unga, de visste inte bättre, prat om personlighetsstörningar och massor av andra spekulationer. Det där spelar ingen roll. Skit i att förklara mördarnas beteende! Vem bryr sig om dem?! En ung flicka vid namn Therese är död. Hon kommer aldrig mer finnas. Kvar finns en familj som kämpar sig igenom en kris utan dess like.

Våga inte uttrycka ett enda ord till dessa två unga människors försvar. Det spelar ingen roll vilka förklaringar som folk kommer drällandes med. Verkligen... det spelar ingen roll!

INGEN frisk människa kan göra det som de gjort. Oavsett vad. Jag skiter ett stort stycke i hur deras liv ska bli, för de har tillsammans sett till ett en ung flicka fick hela sitt liv utraderat. De har själva, eftersom Sverige är mjäk-landet nummer ett, alla möjligheter till ett bra liv i framtiden.

Samhället ger två unga mördare knappt två år i sluten ungdomsvård. Med möjlighet att läsa mer eller mindre vilket gymnasieprogram de vill. "Så att de inte hamnar bakom"... WTF?! Hur mycket skiter inte jag om de hamnar "bakom"? Jag tycker det är konstigt att någon ens bryr sig om ifall de har mat på bordet.

Det är tur för dem att det inte är jag som bestämmer i detta land för då hade de fått sitta väldigt länge i fängelset. Jag hade dessutom hållt deras föräldrar ansvariga till viss del. Så att de fått punga ut och betala ett skyhögt skadestånd till Theres familj.

Jag hoppas verkligen att resten av deras liv blir skit. Och innan någon ens tycker till om det uttalandet, så tänk för fan efter. Det fanns en liten tjej som aldrig ens fick en chans att bli vuxen tack vare dessa två mördare.

Vad fan är det med det här landets rättssystem?!?!

DN - DN - DN - SvD - SvD - AB - AB - AB - AB - Exp - Exp - SDS - GP -

Skriv en kommentar

Jag håller med dig till 100%, det daltas för mycket i Sverige vem tänker på Theres familj det är ett hån mot dem.

Pezster 
· Svar till zotyis

Precis. Theres föräldrar går mina tankar till.

Helt rätt! Dom kunde väl i alla fall gett dom max dvs 4 år.

Hur stor del av svenska folket står bakom dom här låtsasstraffen. 18 månader för mord?? Och man får ju längre straff för att smuggla 2 kilo cola än att slå ihjäl någon. Konstigt...jävligt konstigt.

Jag blir skrämd av att veta att två mördare kommer att gå fria på våra gator inom två år. Tror att eftersom de klart är störda, fixar inte lite lam ungdomspsyk till dem, vilket innebär att de kan göra om det. Och vilka signaler ger det andra ungdomar? 1-2 år är inget stort pris att betala om man verkligen vill undanröja någon som står i ens väg....i det här fallet kanske det t o m lönar s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Precis. Jag hade satt en chockhalsband på dem. Så fort de gjorde något fel så:
ZZAAAAAPP!!!
AAARGH!
Det borde fungera.

Exakt min tanke efter att ha läst domen, mord är mer legitimt än att fildela numera, undra om man ska ta och ha ihjäl grannen som spelar hög musik om nätterna, efter detta så börjar det fan bli en motåtgärd för att kunna sova om nätterna...... Och det så kallade rättsystemet i detta pissland ger 1 år OCH 30 miljoner i skadestånd för "medhjälp till brott mot upphovsrättslagen" ja vad kan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Vegetal

Ja... jämför man det som du nu gjorde blir det riktigt sjukt. Fan... nu blev jag argare...

Skönt att läsa att det finns andra människor som fattar vad det handlar om. Håller med från början till slut!

Pezster 
· Svar till Bert

Skönt att läsa att jag inte är den enda som undrar vad fan det är som händer. ;)

Kanske nästa trend att anlita ungdomar att göra ens skitjobb....

Men det är som ni säger konstigt hur man jämför brott, ett liv mot fildelning. Jisssus! Ett liv är inget värt förrän det kommer till förövarens....FUCKED!

Håller med till 100%. Har inte hört många som INTE anser att domen är ett stort jävla skämt. Man känner ju att man vill ställa sig upp och skrika på någon att ta sitt förnuft till fånga, men vem?

Pezster, det här landets "rättsväsende" har alltid varit uppfuckat. Dey som suger hårdast är att det tycks bli allt sämre över tid. Till exempel ipred. (Låter för övrigt som nån j-a huvudvärkstablett. )Man kan ju hoppas att domen skärps i hovrätten.

Fy f-n vad kränkande för offrets föräldrar! Hoppas mördarna får ett livslångt lidande!

Klockrent. Kunde inte ha skrivit det bättre själv. !

domen är löjeväckande. Två normalbegåvade tonåringar får 1 år och 8 månader att pröjsa 60k till offrets morsa för psykiskt lidande. För planerat MORD.

offret fick för fan dödsstraff för en jävla KYSS.

Det är inte precis svårt att htta bilder på dem, namn och födelsedatum heller. 4 minuter i google. får de inte ett vettigare straff dröjer det inte länge... Visa hela »

haha jo, det är samma jag hittade efter ett par minuters sökning :>. med minimal ytterligare ansträngning... dvs söka på förövarnas namn på google--- hittar man ett par fina skolfoton.

Tänkte precis på samma sätt Pezster när jag läste domen. Vad tusan skickar det här för signaler till mindre begåvade ungdomar? Priset för att man har ihjäl någon när man är ung är att man får 1 år och 8 månader. Helsjukt. Vad är sedan maxstraffet? 4 års sluten ungdomsvård.

Det här och TPB domen kommer att gå till historien.

Man kan dra en skön jämförelse med "Stureplansprofilerna". De fick 4 år var för att ha "våldtagit" en tjej. Jag vet precis vem den här tjejen är och hon är en riktig jävla hora. Hon hade legat med dem innan, hon sög av andra killen dagen efter, osv. Sen anmäler hon dem. Hon ljög (vilket bevisats) om vissa saker i förhören. Hon är allmänt jävla sjuk i huvudet. Nu tycker jag iofs de hä... Visa hela »

Anonym: "Hon är allmänt jävla sjuk i huvudet"....det säger mer om killarna som gangbangade henne.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Faktiskt.

Förklaringen till domen är att i dagsläget i Sverige har vi en rehabiliterande syn på straff.

Dvs Straffet är i sig inte till för att "straffa" utan till för att man ska kunna "rehabilitera" förövaren så han/hon kan bli en produktiv del av samhället igen.

Så innan man gnäller om straff överhuvudtaget måste man bestämm sig för vilken syn man vill ha.

*Straffande... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Christian

Spelar ingen roll enligt mig. Två år är ett skämt. Även om man VETAT om att de aldrig mer kommer gör ett enda brott. Ett hån är vad det är.

Men jisses, tror någon på allvar att man "rehabilitera" en psykopat eller narcisisst på två år?!!! Enda rehaben där om de ska få gå fria överhuvudtaget är lobotomi eller riktigt tung psykofarmaka som ska intas på sjukhuset (inte medicineras självt).

Tummen upp

Kommentera