Lindex släpper sin nya kollektion "Affordable Luxury"... men bara i storlekarna S och M. De som inte kommer i just de storlekarna rasar. Usch, vad orättvist. Eller? Är det?

Det råkar finnas rätt många kollektioner för storvuxna som inte görs i små storlekar. Inte går de smalare/mindre människorna och gnäller över det, eller hur? Vad kan det bero på? Tänk på den en stund.

Det är inte ett företags ansvar att se till att deras kläder passar alla. De har inga skyldigheter på den fronten. Gnäll inte utan hitta ett annat företag som gör kläder som passar er och ge dem era pengar istället. För tro mig, företag gör inget medvetet som gör att affärerna går sämre. Antingen tjänar de pengar på att det blir billigare i produktionen eller så tjänar de pengar på uppmärksamheten. Givetvis kommer Lindex märka av mer folk i butikerna imorgon.

Kräva att Lindex ska göra större kläder... Det är lika dumt som att kräva att skoaffärerna ska sälja skor en och en för att någon bara har en fot.

En del av mig tycker det är rätt roligt gjort. Jag menar, ett snyggt plagg utformat för en smal människa ser inte klokt ur på en som är tjo... erhm... *host* ...större. Fast det får man inte säga högt i lilla landet "alla-ska-vara-lika". Vill en riktigt fet människa ha en tight tank-top så ska de minsann kunna ha det. Jajamen. Även om fettvalkarna väller över på alla håll och kanter. För kan de... så kan jag. En liten hint här nu bara. Vissa kläder görs för smala! Vilken överraskning, va?

Ta bara tights som exempel. Det borde fan förbjudas för tjockisar. Tänk på det, Lindex, vid kassan nästa gång en något för stor kund kommer till kassan.

"Jag tar den här, tack."

"Det gör du inte alls. Nästa!"

Eller som i USA (off topic, jag vet). Där var det en debatt om att ett flygbolag skulle göra större stolar i planen för folk är feta. Visst, tyckte branschen... det kan vi väl... men ni får fortfarande betala dubbelt... antagligen mer eftersom vi måste tillverka stolarna. Det uppskattades inte alls. VA?! Ska vi betala mer för att vi är feta?!

Erhm... ja? Ni tar ju mer plats.

AB - AB - AB - AB - AB -

Skriv en kommentar

"Jag tar den här, tack."
"Det gör du inte alls. Nästa!"

HAHA! Underbart. Jag kan riktigt se expediten som sekunden efter lägger undan plagget och vänder sig till nästa kund...

Pezster 
· Svar till Plopp

hahaha... precis den bilden jag själv hade. :D

Lindex är ett vinstdrivande företag som alla andra. Det går åt mer tyg till större storlekar, men de kan inte ta mer betalt....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... what?

Skämt åsido - självklart passar inte all design alla former. Säger sig självt. Vad jag alltid undrat är varför kläder designas efter smala långa kroppar, när de sedan sys upp till kortare kraftigare kroppar?
Jag har en smal lång kropp, men hittar nästan aldrig tillräckligt långa byxor eller ärmar på skjortor, kavajer, jackor. (Ytterligare ett användningsområde för stövlar på utsid... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

och DÄR fick du det sagt en gång till.
Jävla unge.
;)

Håller med till hundra procent.

Pezster 
· Svar till Anonym

:D

STÖRD!!!!!

Pezster 
· Svar till ...............

Oj... är du?
Varför berättar du det för mig?

jag fattar inte att det ska vara så inihelvete svårt att klä sig efter sin egen kroppsform? det är nåt jävligt skumt med att samtidigt sitta hävda att man är vacker som knubbis samtidigt som man envisas med att "få" klä sig i saker som inte klär en alls. det stinker förnekelse att alltid vilja ha nåt "som de smala/normalviktiga har". hitta en bättre butik som säljer något som klär istä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Helt jävla rätt. Precis så!
Go Tinky!!!
:D

Jag skulle kunna bli upprörd, men jag har börjat luska ut hemligheten bakom Pezsters humor. Att provocera med det som "alla tycker men ingen säger högt", att driva med det som är politiskt korrekt och att få igång pöbeln. Imponerande och smart. Och roligt. Tyvärr. En del av mig lider, en del av mig njuter. Kanske är det det som gör det så skönt.

Pezster 
· Svar till Oscar

Tja... NÅGON måste ju säga det där högt. Annars är det ju helt tyst! ;)

All media och folk som skriker "rättvisa" kan munkavla sig själva. Allt kommer ner två saker:
1. Dom kan göra affärer hur dom vill, det är deras rättighet. om efterfrågan finns, då kommer dom sälja.
2. Din rättighet är friheten att välja var du köper dina kläder. Ingen tvingar dig till butik A eller B. Bojkotta Lindex om det är det du vill. Det är DIN rättighet.

PS: GO LINDEX!!

Långa ska fan inte klaga!!! De har ju på många ställen egna kollektioner.

Jag är kort och kurvig som satan (G-kupa på bysten) och det finns inte ett enda plagg som inte är stretch är pösmunk-stil som jag kan ha. Jag måste upp i storlek 48 för att en skjorta ska sitta bra över brösten, och då sitter armarna skit, skjortan når till knäna och jag ser ut att vara i tionde månaden.

Pezster 
· Svar till Jag är en kurvis

Lol... med andra ord är det jobbigt både för oss långa och för de korta?
Jävla medellängdsmänniskorna... de har det alldeles för bra :D

kurvis: det är ju det vi andra försöker säga här - att det inte är förbehållet er rätten att klaga på storlekar! Mode är inte rättvist, konfektionssytt är inte rättvist, one-size kommer aldrig passa alla, andra former har också problem.

Men varför säger du att långa har många ställen för egna kollektioner? Det är inte sant. Nämn ett ställe, ETT. För storvä... Visa hela »

Pez: det blir en läxa att reta mig. He-he! : )
Men du vet vad man säger - If you can't beat them, join them! Men å andra sidan...hur skulle det se ut?...

Ha ha...började garva när jag läste Geniuslocis inlägg (igår 22:41) "jag har en smal lång kropp, men hittar nästan aldrig tillräckligt långa byxor".
Jag är 175 cm och har väl något...hmm några kilon för mycket (jobbar på det) och hittar fan bara brallor som behöver sys upp för att de är så jävla långa.
Dagens I-landsproblem?

Jag var på MQ för e... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

"ställa mig framför en MQ butik med gråten i halsen"
*asg*
Inte bara hälsat... bjudit dig på en öl :D eller två... eller tre...

Guran: du är man. Män har kortare ben än kvinnor. Och meddellängden ökar kraftigt. Alla i min generation i släkten är längre än sina föräldrar. Det lustiga är att klädindustrin inte hänger med.
Vi har verkligen I-LANDSPROBLEM. : D

Vi har egentligen så mycket att välja på. Det är bara jobbigt leta. Vi vill även att allt ska finnas just för mig och billigt, och byta ofta. Det är... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Vi borde köra med dagens u-landsproblem istället. Hörde någon på radion ta upp det där.
"Jag är törstig."
"Äsch... u-landsproblem.

Jag upplever snarare att butiker oftast har slutsålt på mellanstorlekarna och de som är kvar passar antingen en 7-åring eller en koloss. Tycker dock inte de finns anledning att gnälla om somliga butiker inte tar in alla storlekar, de handlar om att de vill hålla en viss image/profil. I dag borde de inte vara något större problem för någon att hitta snygga kläder, internet tex vimlar av alternativ. Man får ha tålamod helt en... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Madde

Precis. Kvalitet framför kvantitet.

Håller med Madde!
Tänker man långsiktigt på stil istället för trend vinner även miljön på det. Och vi kan ha lite roligare för pengarna och tiden istället för att springa runt och shoppa som galningar och försöka hänga med i modesvängarna.

Lindex har också en kollektion för bara stora storlekar. Varför gnäller ingen om att det inte görs i S M?

Underbart vad exakt så jag satt och tänkte när jag läste artikeln

Jag tror att kvinnor med mindre storlek inte klagar på produktionen för större kläder just för att de stora kläderna som görs är tantiga och finns i väldigt liten mängd för ungdomar som råkar vara kraftigt byggda. Om jag vore storlek S så skulle jag inte gnälla för att de större kläderna inte fanns i min storlek, just för att de är gräsligt fula och omoderna. För nåde den tjockis som... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Josefin

Det är ju inte inne att vara tjock helt enkelt. :D

Hahaha elakheten når nya höjder. Den som sanningen säger är ingen kär brukar min mormor säga. Så att ehmmm..

Pezster 
· Svar till www.frokentornblom.blogg.se

Va? Jag tog ändå det lugnt. :D

Josefin: Du har rätt - mode för smala är inget för tjockisar. Varför skulle du vilja ha det?!
Missförstå mig rätt. Skapa ditt eget uttryck. Sitt inte och vänta på att någon ska ge dig tillåtelse att klä dig som du gillar. Ska absolut finnas snyggt för kurvigare tjejer och det finns också. Trender startar idag på gatan och plockas sedan upp av trendkänsliga orakel, tolkas och blir till mode.
Och j... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Fniss... mode och tjock i samma mening.

Du är ond på riktigt. ; P

Vem har sagt att livet är rättvist,
va fan finns det inget viktigare att lägga ner kraft på än om alla kläder passar alla ?
Hur kul är det att bära "small" när man är på tex konsert ? Ska man stämma konsertarangören då ???

Pezster 
· Svar till JPG

Erhm... jag fattar inte...

Men gud jag som är liten då ska ja tycka tvärtom????
Skaffa ett liv!!!!!

Kommentera