Urban Outfitters... ett företag vi gillar! Jag har inte en susning om vad de säljer för kläder men jag gillar definitivt deras sätt att hantera sin gnälliga, tumsugande fackpersonal.

När de anställda kommer med kravet om kollektivavtal (trygghetssverigesmentalitet) så kommer Urban Outfitters ledning med klara besked. Antingen blir de uppsagda pga av arbetsbrist eller så går de frivilligt över till ett bemanningsföretag som i sin tur hyr ut dem till Urban Outfitters. Man KAN INTE tvinga ett företag att ingå ett avtal. Deras lösning är alltså klockren! Speciellt eftersom de som nu går över till Academic Work får det där jävla kollektivavtalet de tjatade om. Nu kanske de kan hålla käften om det. Win/win scenario... vad bråkar alla om? :D

Det är fan ett jävla mepplande med anställda i dag. Det hör man på folk som gnäller och VAD de gnäller om... "jag måste börja träna... betalar företaget det? Nähä... fan vad dåligt!" Suck... inte helt ovanligt.

Någonstans har folk glömt bort att först jobbar man sedan kommer pengarna. Jobbar man dessutom riktigt jävla hårt så kommer belöningar och förmåner. Börjar man lata sig eller om man inte sköter sitt jobb så ska man åka ut. Detta går inte med dessa jävla fack som håller idioter om ryggen.

Kommer ni ihåg de där vårdarna som en gång mer eller mindre misshandlade äldre på ett hem? De som fick sparken? Vad hände med dem? Jo, tack vare facket fick idioterna skadestånd samt sina jobb tillbaks. Så ursäkta mig om jag inte gillar facken.


Helt jävla klockrent gjort UO! Jag kommer och handlar inom kort! Håll dörrarna öppna!

AB - SvD - DN - Exp - Metro - AB - SvD - AB -

Skriv en kommentar

Det är stört hur arbetsgivare uttnyttjar sin personal.

Läst du om pojkarna på 12 och 13 också? De som våldtagit? Åker väl dit på kuratossamtal istället för straff. För de är ju unga, synd om dom. Vad folk alltid tycks glömma är OFFREN. Vem tänker på offren. ???

Pezster 
· Svar till MJ

*host*
I det här fallet står jag helt på företagets sida. Anställda är skitjobbiga.
Facket är ett jävla ofog.

Jag hoppas verkligen du behandlas kungligt av de inhyrda (vars arbetsgivare rimligen har kollektivavtal - seriösa företag har det - inklusive alla företag som är med i en arbetsGIVAREorganisation eftersom det medför lägre kostnader för t ex försäkringspremier vilket arbetsGIVARNA tjänar på - vilket innebär att UO får betala lönen, pensions- o sjukförsäkringspremierna OCH bemanningföretagets vinst). Hoppas att... Visa hela »

Pezster 
· Svar till ClaesT

Låter onekligen som en fackansluten är här och gnäller.
Jag har drivit företag och jag hade gladeligen betalat MER pengar för att hyra in personal från ett företag än att ha dem anställda i mitt.
Seriösa företag belönar generöst sina anställda som ARBETAR!
Svensken har blivit en lat fan och det är dags att företag sparkar folk i häcken lite.
Nog dags för dig att skriva en arg artikel... Visa hela »

This is what Pezster actually believes.

Pezster 
· Svar till Daniel

Yup.

Håller med att facket kan ta sig i brasan. Betala 500 skattade spänn till idioter kan jag klara mig utan. Dock i detta fall så lär ju företaget supit till då bemanningbolaget har en marginal på minst 20% så U lär torska fett att inhyrd personal kostar jävligt massa i utbildningsinsatser då de har en uppstartningsfas o hög omsättning.

Sedan det dära bullshittet med att jobba hårt så betalar det sig... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tja

Tja... det gäller ju att välja bransch dessutom. Men det kan inte... och bör inte... vara lika överallt. Vissa yrken är mer utsatta.
Sedan håller jag totalt med dig om att det är sjukt att yrkeskategorier som sjukvård, skola etc inte har bra belöningssystem för de som utmärker sig.

Fack LAS = dagens Sverige.

Lata idioter som gnäller och sjukskriver sig för att dom stukat lilltån, men dom kan inte bli av med sitt jobb.
Själv sitter man här, fullt frisk och arbetsför och vill inget hellre än att få komma ut och jobba, lönen är oviktig bara den är högre än ett existensminimum. Men det finns inga jobb, dom sitter alla lata idioter och håller hårt i.
Och sen vill förskingringska... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Jag håller med. Jobbar med ett bolag som har en total katastrof till projektledare anställd... kan inte bli av med människan... trots att det finns typ tre kandidater som hade skött jobbet 100 ggr bättre. Sjukt så det ryker.

www.revfront.org/

Håll käften nu.

Pezster 
· Svar till Erik

Hahahhaa... revolutionära fronten?
Jag skrattar hårt åt den där sidan.
Hot, våld och maskerade människor... vem i helvete tar sådant seriöst?!

www.revfront.org/arkivet/arkivet_090830.html

"Men vi vill att ni ska vara mycket medvetna att om den här sorgliga trenden med uthyrda strejkbrytare fortsätter så kommer vi inte att tveka med en våldsupptrappning och då kommer vi även att använda våld mot personer."

RF är mycket seriösa.

Pezster 
· Svar till Erik

Små lallande terrorister bara. Sluta nu med barnsnacket. Bara sjukt pinsamt.
Staten har mer muskler än vad ni har. Även riktigt små nyfödda hamstrar förstår detta.

Ja, det är verkligen skitfräscht att arbetsgivaren ljuger om skäl för att säga upp folk. Hålla på att hota folk brukar sällan löna sig i längden.

När du står i kassan och ska stödhandla, passa gärna på att spy lite galla på den som tar betalt, oddsen är goda att det är en sån där smutsig anställd du pratar med då.

Pezster 
· Svar till .

What?! Jag arbetar idag på ett företag utan kollektivavtal. Förhandlar själv, har aldrig haft det bättre. Jag har inget emot anställda... bara folk som gnäller efter trygghet för de själva inte vill utvecklas mer.
Det finns en anledning till att företag gör så här. Sätt dig in i hur ett företag fungerar, vad det kostar med anställda och hur låst ett företag är om en anställd inte sköte... Visa hela »

"först jobbar man sedan kommer pengarna."

Ja? Och det är facket som ser till att man får pengar för sitt arbete och slipper t.ex. jobba helg obetalt, som UO vill ha det. Om det är nån det daltas med i det här jävla landet så är det företagare, "entreprenörer", kapitalister m.fl. De ska få skattelättnad och slippa avgifter hit och dit och helst inte behöva betala ut nån lön ö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till H

Vem fan jobbar en helg utan att få betalt?! Då är man fan dum!
Företagsklimatet i Sverige suger pung i vissa avseenden. Tror du att det är en slump eller bara för att jävlas som företag hittar lösningar utomlands?

Utan extra betalt, yada yada, var seriös nu. Ja, om man knegar är det dumt att jobba på ett ställe som inte har kollektivavtal och inte betalar ut OB, som UO.

Buhu, nån isterbuk fick skatta bort sin femtionde miljon, palla bry sig.

Pezster 
· Svar till H

Är det inte upp till var och en om vilka villkor man accepterar? Det är väl fan ingen som tvingar dig att arbeta på en arbetsplats som inte gör rätt för sig?
Jisses... vad är ni för mähän?

Vad fan snackar du om förresten, att de anställda inte sköter sig? Rent påhitt.

Pezster 
· Svar till H

Nope... jag har inte påstått att de inte sköter sig.
Vill inte ett företag ansluta sig till ett kollektivavtal så ska det inte göra det.
Det är upp till var och en att börja jobba där.
Jag vet många som jobbar utan kollektivavtal som trivs jävligt bra med det. Vissa har det till och med oförskämt bra.
Men det är väl jobbigt om allting bli prestationsbaserat. Då får man ju börja gö... Visa hela »

Ja, anställda som vill ha rimliga villkor är ett jävla skit. Riktiga löner och semester... Fy fan vilka jävla utsugare...

Pezster 
· Svar till Patrick

Erhm... är det någon som vet om vad företaget erbjuder idag? Eller? Tror inte det skiljer så mycket faktiskt.
Om ni tycker det är fel så jobba för fan inte på ett sådant företag då?

shit vilket gnäll... trivs ni inte på era jobb av vad det nu är för skäl, SÅ SLUTA DÄR DÅ. Fan alltså...tänk...då skulle arbetslösheten här i Sverige faktiskt sjunka eftersom era tjänster skulle tillsättas utav folk som suttit arbetslösa en längre tid och inte bryr sig om vare sig kollektivavtal eller "två eller tre gratis munkar på rasten". Folk som levt på nudlar och pasta xx a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Det roliga är att företaget inte på något sätt har skitlöner eller annat. Det blir till och med bättre.
Men nu bor vi i Sverige! Socialismen kräver att vi ska ha KOLLEKTIVAVTAL!
Jag vet hur många som helst som kunnat avlösas av sugna, duktiga människor som kunnat glänsa om de bara fått chansen.

Att UO flyttar fram sina positioner är väl inte konstigt med en omfattande kris. Att det är vi löntagare som får ta smällen är väl inget nytt. Och vad då upp till var och en om de vill jobba där? Det finns inte mycket jobb och man tar vad som finns, det vet arbetsköparna om så de pressar gärna lön och håller tillbaks det vi arbetare kämpat/kämpar för. Sen att innerstadsdårarna lallar runt i libera... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Danne

Det kallas för ekonomi. Är det kris så sjunker lönerna och arbetslösheten... för att företagen tjänar mindre pengar... hur fan ska de då kunna betala högre löner? Men detta är helt off-topic.
Oavsett vad har man ett val. Vill man inte... så gör det inte. Ingen tvingar någon.
Har man inte drivit ett företag tror jag nästan man måste hålla käften. För det är uppenbart att de... Visa hela »

Det där är ju bara löjligt. Tror du på allvar att alla kan välja och vraka bland vilka jobb de vill ha?
Läget är så att det råder ekonomisk kris och massarbetslöshet, hyran ska in och är man inte rik har man inte råd att slänga bort en anställning vind för våg. Därför är det bättre att stanna på jobbet men försöka kämpa för ordentlig lön. Eftersom det dessu... Visa hela »

Pezster 
· Svar till H

Suck... ALLA bestämmmer själva om de vill arbeta någonstans. Det finns INGEN som TVINGAR någon. Det där är bara skitsnack.
Som sagt... har man inte drivit ett företag ska man fan vara tyst. För utan den kunskapen och de insikterna så har man inte en jävla aning om varför de gör så här.
Och få för fan inte in mig på utbrändhet... århundradets hitte-på sjukdom.

Pezster, du snackar skit. Har du ens läst dina egna länkar? UO betalar i nuläget bl.a. inte ut OB, vilket betyder att folk som jobbar där har mycket mycket sämre lön (reallön) än en anställd under kollektivavtalet.

Pezster 
· Svar till H

Det kommer ju bli bättre med den här lösningen... eller hur?
Jisses.

Skrota LAS o hela skiten gällande anställning i Sverige och adoptera Danmarks sätt så försvinner arbetslösheten ganska fort... Men behåll nuvarande a-kassa nivåer så att folk inte jobbar ett halvår och sedan slutar med flit för att leva på a-kassa (det enda som danmark failat på) så jädrar i min låda ska ni få se på produktivt samhälle där arbetsgivare mer än gärna vågar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Fri ekonomi ordnar upp allting i längden. Loosers blir av med jobben och de som faktiskt ska ha jobben kommer att få dem.
LAS... *rys* inkvotering av idioter.

Saken är den att utan kollektivavtal inget ob och det värsta av allt är utan kollektivavtal INGEN pension. Tex så betalar inte STRIX television in någon pension till sina anställda. Huvuddelen av pension utgörs av tjänstepensionen som betalas in av arbetsgivaren inom kollektivavtalen. Detta innebär att har man inget kollektivavtal får man ingen pension. Visst kan man kalla en 80-åring med pension för trygghetsnarkoman men då ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Danne

Suck...
Det är ju du som håller i pennan när du skriver under... eller hur?
Skriv inte under om kontraktet inte innehåller allt du vill. Det är fan inget konstigt.
Precis som du säger... fattar man inte det får man väl skylla sig själv?

Jag förstår inte grejen riktigt här...vad räknas som OB på Urban Outfitters? Kl.19 en vardagskväll? Kl.16 på en söndag? Är det detta ni, och deras arbetare, gnäller över? När jag är ute på uppdrag är mina arbetstider oftast 19-03, men inte fan gnäller jag över att jag inte får OB för att, och läs ordentligt här, jag jobbar med det jag vill jobba med. Ingen tvingar mig till att jobba med... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Där kom Öz... med en kommentar som är helt klockren.
Exakt så!

Undrade faktiskt var alla socialisttomtar kom ifrån. Tack för tipset du som kom därifrån.
socialism.nu/showthread.php?t=2992&page=2
Pezster säger: "Ahaaaaaa! Nu vet jag!"

Facket och LAS och annat kommunistmög. Åk över till Danmark och leta jobb. Det tar inte en dag innan du har en anställning.

Varför?
För att arbetsgivarna vågar anställa folk.

Men finns det ingen förlorare?
Jo, lata äckliga människor som missköter sig, men som inte kan luta sig mot facket.

Pezster 
· Svar till Antropos

Jävlar. Det var ord och inga visor.

"I det här fallet står jag helt på företagets sida. Anställda är skitjobbiga."

Helt rätt! Fram för fler slavkontrakt för artister också! Skivbolagen ska bestämma just för att de är bolag/företag. Anställda behöver man inte bry sig om.
Mer åt dem som har det bra!

Pezster 
· Svar till E-mannen

NU snackar vi!
Jag förstår inte... vill man inte jobba under ett företags regler så... tadaaaa! Gissa vad?! SÅ JOBBAR MAN INTE DÄR!
Det är ett fritt val. Enkelt.

OK, du gillar inte fack, den diskussionen pallar man väl inte ta, men du kan väl sluta låtsas att det finns något valfritt i att jobba? Det är en bisarr inställning. Hur fan är det ett reellt val att välja mellan svält eller att skura toaletter? Exemplet är förstås extremt, men det är likförbannat där sanningen ligger. Jobb är inte något valfritt, man måste ta det som finns, i synnerhet om man inte har... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Outlaw Vagabond

Om du tror att någon tvingar dig att arbeta för ett visst företag så får du nog revidera din verklighetsuppfattning något.
Man måste inte något alls när det gäller jobb.
Då vet ni inte vad begreppet "MÅSTE" innebär.

Låt oss inte glömma att företag och näringsliv glatt ORGANISERAR sig tillsammans för att få bättre villkor, billigare försäkringar och MER MAKT.
Arbetsgivarna har sitt fack, självklart ska de anställda ha sitt!

Pezster 
· Svar till Arbetsgivarna är maffian

Visst... men man ska inte tvinga på företag saker och ting.

Driver flertal företag sedan 20 år tillbaka och det är kanonskönt utan fast krävande personal, utan vi hyr in när vi behöver. Facket kom givet en dag och krävde att vi skulle skriva kollektivavtal, ingen i personalen ville heller gå med på det, men det kom påtryckningar (maffia) så idag kör. Andra verksamheter driver med nätverkande som sagt, då har alla lika rättvist

>Outlaw Vagabond
Jag är 35 år, har jobbat sedan jag var 21, slutför min utbildning först om ett halvår, har som längst varit arbetslös i två månader. Jag har jobbat som kock, fastighetsskötare, barnskötare, vårdare, IT-supporter, och "nätverkstekniker". Alla dessa jobb utan utbildning. Ditt skitsnack är bara ett dåligt försvar för att du inte vill jobba, om du inte får ett lite "... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Hahahaha... sista raden knäckte mig fullständigt. *ASG*

Finns väl ingen vettig människa som VILL jobba (i avseendet lönearbete)? Snarare ett nödvändigt ont. Förstår inte hur den inställningen alls är relevant för diskussionen när jag alltid har arbetat eller aktivt sökt jobb (min egen längsta tid som sysslolös blev sex månader, var inget vidare) och således bör ha gjort rätt för mig ur din synvinkel.

Pezster 
· Svar till Outlaw Vagabond

Hahaha... kanske inte... jag har kämpat för att arbeta med något jag verkligen gillar. Så jo... jag!
Det enda jag har problem med är hur bortskämda folk är.
Om man inte vill jobba på ett företag som Urban... så ska man inte göra det. Inte gnälla om att arbetsgivaren gör på ett visst sätt.

Pezster är den allsmäktige och har svaret på den stora frågan att bara svenskar i hela världen som gillar trygghet (trygghetssverigesmentalitet). det luktar rasisim. Bullshit!!! hela ditt resonemang stinker. du vet fan ingenting om hur det är att jobba där.

Pezster 
· Svar till Dani

LAS och trygghetsdaltandet gör att inkompetenta människor tar sig in på jobb de inte ska ha.
Skiter i vad sådana som du tycker. Svaga människor som gnäller om att andra har det bättre.
Fact of life.
Förresten var det inte en fråga... och du vet nog inte vad rasism är... tyvärr.. du ska nog inte ens jobba i en kiosk på deltid märker jag.

Pezster, trodde du jag var ironisk? Jag är alldeles för ung för ironi.

Pezster 
· Svar till Patrick

Absolut inte... men klart du är ung och inte fattar. En typisk liten löntagare.

kan ju i o f s vara bra med ett kollektivavtal, om arbetsgivaren inte har ordentliga försäkringar när de inte har kollektivavtal kan man ju såga av sig huvudet på jobbet och inte få en spänn för det!

Pezster 
· Svar till yens

Man kan ha ett kollektivavtal om företaget VILL DET. Inte annars.

Varför kan man inte bara förstå att trygghet bör komma ifrån en väl utvecklad egen kompetens, som gör att man vid behov kan skaffa sig ett nytt jobb? Att skapa trygghet genom en orörligare arbetsmarknad via lagstiftning och facklig verksamhet är lösning som passerat bäst föredatum iom globaliseringen. Ni kan tjata bäst ni vill om höjda löner och bättre vilkor, kina tackar och tar emot... Globaliseringen är bru... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marcus

Marcus... du har rätt. Men det där innebär stort personligt ansvar... vilket uppenbarligen inte många pallar med.
Tack för kommentaren.

Pezster, din blogg och människosyn är fascistisk. Du saknar all empati. Jag tycker synd om dig, men framförallt din son, som tyvärr tvingas bli uppfostrad av dig!
Läs lite historia och försök lära dig lite av den. Jag hoppas att du till slut blir vuxen du också.
Men du är väl ett hopplöst fall! Likväl som dina groupies.

Pezster 
· Svar till Hasse

Hasse. Detta kommer väl som en chock. Men ingen i hela världen bryr sig om vad du tycker.
När du ändå gråter blod över att vara du... så rekommenderar jag dig att sluta läsa och kommentera på bloggar du inte gillar. Ditt liv kommer bli lite bättre då.
Pfffft... Hasse... jag måste ändå på något sätt tacka dig... skrattar hjärtligt här.

Du vet ju uppenbarligen inte ett jävla skit om vad du talar om. Helt seriöst, inte ett jävla skit.

Både företagen och löntagare tjänar på kollektivavtal. Det är därför så pass många arbetsgivare har kollektivavtal så att mer än 90% av alla arbetare täcks av Kollektivavtal.

Sedan så stör ja mig på alla påhitt om LAS, ni vet inte vad ni talar om, läste en kommentar om... Visa hela »

Pezster 
· Svar till En som vet

Ännu en pantad snubbe som läst saker i några tidningar... lyssna... har du drivit ett företag? (dum fråga). Nej. Givetvis inte. Alltså ska du hålla käften stängd. Stick och drick kaffe med några vänsterpolare och gnäll över sociala orättvisor. Jag hade också varit bitter om min hjärna inte räckt till för att ta mig någonstans vettigt i livet.
Med risk för att låta som en kliché... Visa hela »

Oj, här hände det saker medan datorn var avslagen...
Vad i rena helvetet är REVFRONT för något mög? Eller ska vi kalla er rövfront?! Verkar ju inte bättre när röven sitter där huvudet borde vara...
Försök inte få andra att tro att ni bryr er ett skit om något annat än att få ställa till med bråk och vandalism! Jag lyssnar när ni inte är ett gäng maskerade bortskämda små... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahhaa... RÖVFRONT var ju ett lysande namn! Vi ringer PRV och Nic.se och hjälper dem att ändra :D

Kan du nåt mer latin än det där som står längst upp? Man ser så smart ut med latinska citat...

Pezster 
· Svar till Patrick

Naw... har du inget bättre för dig en fredag än att hänga på en blogg du inte gillar... jisses...
Kan någon ge killen ett liv?

Att kalla sig för seriös i samma andetag som enda argumentet är "håll käften", ja vad har man kvar att returnera?
Skulle be dem skita ner sig, men då skulle de få bajs i ögonen...eller kvävas...och då skulle de väl lipa om att någon hotat dem till livet.
Bo-bo-bi-bu!

Gillar du pension? Gillar du din semester? Alla veckorna? gissa varifrån de kommer, fackliga förhandlingar.

Det krävs inte mycket för att se fördelarna med att arbetsgivare och arbetstagare förhandlar sig fram via kollektivavtal, slå upp och läs på om tiden innan Saltsjöbadsavtalet så får du se.

Pezster 
· Svar till Scaber Nestor

Du... jag förhandlar själv tack så mycket.
Jag synade varje liten paragraf, bad om ändringar... förhandlade... och skrev till slut på.
Helt utan något jävla fack. Sluta tjata nu. Inte mitt problem om du inte fattar ditt eget bästa utan bara skriver på första bästa kontrakt.
Personligt ansvar heter det... tydligen helt jävla väck i det här landet.
MEN... är man ett mähä och inte kan sjä... Visa hela »

"Revolutionära fronten"???
Kan det bli mer patetiskt?
Troligtvis samma typ av människor som lika gärna kunde ha joinat NSF. Man tar sig för pannan men suckar nöjt över att inte vara en av dem.

Kära Pez - jag antar och tackar för att du gallrade bort amöban rövfronts talare. Nu slipper jag ett irritaionsmoment extra ikväll....räcker med IDOL. Svårt undvika när jag zappar.

Guran: eller så hade de varit scientologer om de haft stålar...

Så, bara för att du kan förhandla själv så vill du slå undan fötterna för de som väljer att bli representerade av en facklig organisation?

Skillnaden mellan oss två verkar vara att jag ser till mer än mitt eget bästa.

Pezster 
· Svar till Scaber Nestor

Nej. Jag säger bara - tjatigt att upprepa det nu - att man inte kan tvinga ett företag att ha ett kollektivavtal. Däremot kan man skita i att arbeta där om det nu känns så jobbigt.
Och ja.... jag ser till mig själv, mina nära och kära... resten... tja... får klara sig själv. Skillnaden mellan mig och andra är att jag glatt erkänner att det ligger till så... resten hycklar. Tja... utom kanske en eller två nunnor el... Visa hela »

Det är väl upp till var och en att betala en avgift om man nu tycker att det relevanta facket verkligen representerar en bra och förhandlar bra. Men flera fackförbund har skitit i det blå skåpet och spelat ut sin en gång så värdefulla roll på arbetsmarknaden.
Det fina med kollektivavtal är väl det att det ska vara frivilligt. Om det nu vore en kvalitetsstämpel för att företaget behandlar sina anställda anstä... Visa hela »

Pez: släpp ut det bara! Jag har tråkigt ikväll. Sitter ensam lite trött och inget på tv....
Pretty pleaseeee!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahaha... jag sitter med dator... blogg... hjälper sonen med Pokemon och dricker en öl... faktiskt rätt nice...

Då ska jag gå och blanda mig en frostad martinibianco!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Det tycker jag låter som en bra idé!

Så nu dricker jag martini i frostat finglas och äter fisdoftande köpeköttbullar.... : )

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahhaa... intressant mix...

Cirkus Möller på 4:an...får gå an.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hmm... får kolla in...

aaaaaah vad dåligt program! Lika kul som roliga timmen i trean........

det fanns en tokrolig grej med circus möller... "mini-lyxfällan" eller vad det nu hette. Såg inte dagens program men såg ett förut...haha så jävla bra "Jag har inte råd med gooooodis *snyft*"

jag är f.ö minst lika tokigt uttråkad... sitter med en öl (hederliga härliga 2.8'or) och en dator... och har ingen aning om vad jag ska hitta på...

Vem behöver kassa TV-program, när man kan sitta med fredagsgroggen och skratta åt alla korkade KPML/r kommentarer här. Här är min nomineringslista med motivation till "Idiot 2009".

1. Dani - Med alla vänsterns omöjliga tankegångar, lyckas Dani spela ut rasistkortet. Ingen förstår hur, men han/hon/det lyckades. Starkt jobbat Dani.

2. Scaber Nestor - Med bedriften att gå från 'Kollektivavtal gö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Antropos

Hahahaha... jag gillade punkt 1 och punkt 6 mest...
Nu ska jag torka öl från datorskärmen...

Klockrent skrivet, avskaffa facken så kommer Sverige upp på banan igen.

hahaha...det tänkte jag fan inte på...snyggt jobbat antro :) sitter o gluttar på torsk på tallinn som jag LADDADE NER...shit vilken hemsk människa jag är... fast iofs. hade jag dvd'n en gång i tiden, vettefan vart den är nu, palla leta efter den, så mycket lättare o tanka ner den i 1.5MB/s... o sen köra den via mediacenter direkt till ps3'an o glo på tv'n.

Vilken sopa är det som har skrivit den här bloggen!? Som anställd på UO har du INGEN pensionsparande, INGET OB tillägg och framförallt INGA löneförhöjningar hur fantastiskt jobb du än gör. Tro mig, jag har mina tvivel på fackets sett och jobba också, men det hör inte hit! Att leka med personers liv, framtid och framförallt säkerhet är helt j-a sjukt, för det är vad UO gör! Ungdomars säkerh... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HERREGUD!

Vem har nu lille du pratat med egentligen. Nästan allting var totalt osant...
Och förresten får de ju sitt fina kollektivavtal med UOs fina lösning.
Så exakt vad fan gnäller du om?
*smack*
Vad var det?
*smack*
Nämen?
*smack*
Oj... slår du dig själv nu igen?
UO ville inte ha ett kollektivavtal knutit till företaget och hittar en lösning.
Vad gnäller du om din lilla vänstermänniska?... Visa hela »

PEZTER- Trist att du uttalar dig om saker som du inte har en aning om. Om du visste orealistiska saker som företaget har lovat dom anställda på UO som kommer vara helt omöjliga att följa skulle du förstå varför personalen är förbannade. Om du skulle veta vilka lögner dom hör skulle du förstå. Självklart kan man säga upp sig och jobba någon annanstans. Men jag förstår inte ditt hur man kan kalla do... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HERREGUD!

Jag började läsa men hörde i mitt huvud en röst som sa "vänstervänstervänstervänstervänster" osv och sedan sållade mina fantastiska hjärnfilter bort tramset.
Lille du. Verkligen. Efter att ha drivit ett företag med fem anställda vet jag lite mer än dig.
*smack*
Vad är det?
*smack*
Men vad fan?
*smack*
Alltså... jahaaa... var det du som bitchslappade dig själv i kommentarsf... Visa hela »

Fan Antropos, jag snor med dig nästa gång jag åker upp till landet och skaffar virke till kaminen hemma. Du är en jävel på att såga...

Årets idiot "2009" låter som ett uppslag till Pez innan året är slut.

Pezster 
· Svar till Guran

Årets Idiot 2009
Stort gästblogginlägg från Antropos!
Här på Whatsupsthlm.
Eller hur!
Det hade varit lysande!

Re: J (PP) - idag 00:32
Oj, jag som trodde (PP) stod för Piratpartiet?

ja...det kanske kan stämma...nu är jag ingen "officiell" person i piratpartiet, blott en "gräsrots-funktionär". Mina åsikter o dyl. i denna blogg har inget med piratpartiets åsikter eller ståndpunkter att göra (shit nu lät jag som en riktig politiker, go me)

PP kan förresten stå för massor utav annat...typ "Pezsters Polare", "Pezsters Parti", "Palla Plugga"..etc etc... u get... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hahahaha... "palla plugga"...
Se upp där... du lät som en politiker! ARGH! NEEEEEEJ! Don´t join the dark side :D

Rent ekonomiskt vore det inte helt fel att vara politiker....men i övrigt så, näe, risken är mindre än minimal att jag joinar "the dark side", så bra är jag inte på att vare sig slicka röv eller ljuga folk rakt upp i ansiktet så att jag skulle kunna bli en riktig politiker. Bortsett från PP's politiker då som inte gör någotdera (hoppas jag) ;)

Pezter: Vadå vem jag pratat med? eehhh?? Har jobbat inom UO i ngra år så jag behöver inte prata med någon. Jag vet. Det här är inga politiska åsikter. Det handlar om orättvisor som sker varje dag på UO.

Osanningar??? Vad är det som är osanningar??

Föresten, visiterar du alla dina fem anställda innan dom lämnar ditt företag?? Är dina anställda också inte tillräckligt mkt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HERREGUD!

Är det svårt att säga upp sig om du nu inte trivs? Va?
Nu får ni ju kollektivavtal... exakt vad är problemet?
SLUTA GNÄLL!
Jag hade för övrigt en anställd som inte gjorde som han skulle... tog mig tre månader att manöverera ut den jäveln innan facket slutade gnälla... DÄR lärde jag mig att facket skyddar loosers.

Pez, nu får du förklara för mig vad folk inte förstår av följande:
1. De anställda vill ha kollektiv avtal för dom tror att det blir bättre
2. De anställda får "behålla" jobbet men byter arbetsgivare.

Är det inte det som det här har handlat om?

Borde inte alla kommunister och vänstersympatisörer vara glada att dom lyckats lura ytterligare en skock ungdomar till sin fackför... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Uki

Hahaha... Uki... jag kan inte förklara. Jag fattar noll... fast det är ett gäng små ungar härinne och kommenterar... de vet inte bättre. De är upptagna av att välja färg på sina palestinasjalar... :D

Re: En som vet - igår 18:27
Ledsen men det är så jävla uppenbart att du inte kan någonting och har noll erfarenhet när det gäller möjligheten att kicka någon. Faktum är att det kan vara jävligt knivigt även fast personen är en riktig idiot eller har misskött sig. Det är svårt att dra på smilbanden när man läser ditt inlägg för du är ju uppenbarligen inte insatt alls. ... Visa hela »

Hahahahahaha detta är det sjukaste jag sett.

Håller med Pezster.

Stockholmare. Suck.

Hej Pezster, vet du egentligen vad kollektivavtal är?
I Sverige har vi betydligt mindre lagstiftning för anställningar, löner o.s.v än de flesta länder i det vi brukade kalla väst Europa. Detta har varit möjligt genom att vi sedan 1906 har haft kollektivavtal där parterna på arbetsmarknad själva hanterat frågor om t.ex minimilön, pensionsavtal o.s.v. Inom EU finns ett direktiv som säger att om ett företag med huvuds... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Erik

Hej du Erik.
Jo, jag vet vad det där är. Jag behöver det inte. Andra gör uppenbarligen det.
Problemet är att ni pro-fack människor tydligen inte fattar att... genom att UO gjorde som de gjorde så hände TVÅ saker.
1. UO SLIPPER k-avtal.
2. De anställda får ett.

Vad i helvete gnäller alla om då? Eller är det det faktum att alla sosse-idioter vill tvinga UO in i fackfållan?

Och Erik?!... Visa hela »

Jag tycker precis som PP, på de allra flesta punkter, bara det att jag inte vill kasta mig in i politiken "på riktigt", jag trivs bra med att göra praktiska saker, så talandet får de som kan hålla på med. Jag har gått igenom mitt eget "1984" under min uppväxt, det räcker med en gång, det är inget jag vill påtvinga mina framtida barn. Förresten...hur kom vi in på det här ?

jag borde ha läst igenom alla kommentarer. men jag orkar fan inte. jag jobabr på en arbetsplats utan kollektivavtal. jag har både semester, OB och gratis lunch varje dag com jag själv får välja från dagens lunchmeny. jag fick på kort tid lönehöjning på 2000 i månaden för gott arbete. jag fick en fet jävla tv i flyttpresent av chefen. Att ett företag inte vill skriva på kollektivavtal betyder inte att de autom... Visa hela »

GURAN: Varför jag jobbar kvar? För att jag tycker om mitt jobb och mina arbetskamrater, MEN det finns chefer inom UO som inte jobbar i sverige, som aldrig varit i Sverige och därför anammar en arbetskultur som inte fungerar här. Har du barn?? Varje vecka praktiserar det 5 praktikanter mellan 12-17 år på UO, stora delar av dagarna är det mer än personalstyrkan, tycker du det är OK? Är det OK att dom blir visiterade innan dom lämnar arb... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HERREGUD

Jag orkar inte...
Omsätter miljarder... sjukt girigt... verkligen... ännu en skopackare som har synpunkter på hur företagets drivs. Lägg ned nu. Säg upp dig och utbilda dig, skaffa ett bra jobb, få många barn och njut av livet.

Lysande Antropos!!! : D

Jag undrar alltid om sånna som du är lyckliga? Kan man verkligen vara det när man är så cynisk, bitter och okänslig inför andra människor? Och hur blir man sån? Stackare...

Pezster 
· Svar till Johanna

Jag mår bra som fan. Tackar som frågar. Första steget mot lycka är att undvika idioterna... nästa steg... hmmm... ska nog skriva en bok.
Jag bryr mig om och tar hand om de som står mig nära... resten är bara ivägen.

ett företag som har dåliga avtal och behandlar sina anställda illa får hög personalomsättning och därmed konstant nya inlärningstider.

och "herregud", om man som förälder tillåter sitt barn att göra slavgöra för nästan ingenting så bör man se över sin egen roll. det är inte företagets fel att man som förälder inte agerar för sitt eget barns bästa i det lä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

"sätt saken i proportion. orka slåss för en arbetsplats du hatar."
Lysande slutkläm, tinky.

Kul att så många som inte vet hur verkligheten fungerar kommenterar mina inlägg. Bli ju väldigt givande och konstruktivt.

Tinky: Vem har sagt att barnen ska slåss mot företaget??? Som du kanske märkt är det dom anställda! Hela poängen är att om det utvecklingen fortsätter så här,kommer det här vara vardag på allt för många arbetsplatser, och det är självklart inte OK?

Pezt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till HERREGUD!

Äsch... nu kommer det där igen... med att jag eller andra inte vet hur det fungerar... att vi inte vet bättre... finns en annan grupp som tar till de där retoriska "knepen"... och det är de religiösa.
Bara för att några inte kan ta hand om sig själva utan behöver en liten klubb som hjälper dem betyder inte att det ska vara så för alla.
Om fler hade varit som jag hade landet sett jävligt annorlunda ut... DET... Visa hela »

Till er som tycker Pezster saknar empati (vilket han i viss utsträckning förmodligen gör) läs detta whatsupsthlm.se/pezster/arga-manniskor-pa-natet/1445/

Pezster 
· Svar till David

Hahaha... busted.
Bra där David.

HERREGUD - idag 12:18
Eh, vem är det som tvingar praktikanterna att jobba där? Om det nu är så illa som du säger borde det väl inte fortsätta komma in praktikanter. De flesta föräldrar och skolor blir inte särskilt glada över att man utnyttjar deras barn eller elever. Om du vill kämpa mot att man utnyttjar svenska barn på riktigt borde du lägga din energi på alla stackars knattar som tvingas ut i det kalla vinter... Visa hela »

Kollektivavtalet är en trygghet för arbetare som vägrar bli utnyttjade av sina arbetsgivare.

Pezster 
· Svar till Simon Edvinsson; SSU Halland

Trevligt. Är det inte bättre att se till att man själv inte blir utnyttjad?
Tvinga inte på andra tryggve-mentaliteten.

Det här påminner om "vaccinations-debatten".
Förvirrat folk som inte skulle kunna lyfta dasslocket själva "rådfrågar" och kan inte bestämma sig för om dom ska vaccinera sig eller inte, "det är för stort och tungt ansvar, pappa staten, ta beslutet åt mig !".

Denna idioti verkar vara otroligt utspridd och dessa förvirrade människor har tagit över majoritetsrollen från de som f... Visa hela »

HERREGUD: jag fattar inte riktigt vad problemet är? Dina arbetsgivare är rövhål och du är en av dem som blir rövknullad och här känner du att du inte ställer upp på det längre, men vill så klart fortfarande ha jobb med inkomst kvar. Så långt hänger jag med...

MEN de vägrar skriva på ett kollektivavtal, som du och kollegorna tror skulle göra det bättre för er. Rätt? Och då... Visa hela »

Vilken jävla stor idiot du är.

/varslad pga "arbetsbrist"

Pezster 
· Svar till Krastavac

Va? Ska företaget börja med inhyrd personal? Lysande.

Utan facket skulle sverige vara ett jävla skitland.

Pezster 
· Svar till Daniel

Tvärtom... utan fack hade det fan hänt något.

Ojojoj.. nu har pezster varit och *petat* igen;)
inte ens med spandexcyklisterna blev det så här mycket arga kommentarer (dock med ungefär samma IQ-nivå som cyklisterna, nånstans vid 30-40 kanske?)

Pezster 
· Svar till Jaeger

Hahaha... lite pet petelipet pet blev det. Kollektivavtal är tydligen väldigt viktigt för vissa.

Ett blogginlägg försent, annars skulle de revolutionära ungsossarna vinna som det största skämtet.
Det har varit hur kul som helst denna helgen att läsa inlägg från dessa arga unga män. Undrar hur många fickor som spruckit när arga nävar knutits i dem.

Re: Krastavac idag 19:14

"Arbetsbrist" det brukar kallas så ibland när man vill bli av med jävligt stora idioter :)

Tror en viss bloggare satt eget rekord i upprörda kommentarer...

Men det var ju DU som skrev det om bemanningsbolaget i själva inlägget Pez!

Och Gurkan (Krastavac) - Que? Vem är idiot?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Va? QUE?

Nu har jag äntligen läst alla kommentarer.

Har först suttit i flera minuter och bara förundrats över hur dumma folk är (exkl. rätt många minuter av liknande tankar när jag läste genom kommentarerna), och nu har jag suttit i nästan en halvtimme och försökt komma med en kommentar som pedagogiskt förklarar hur dumma de faktiskt är. Men det går inte. Jag är för chockad för att tänka klart. Visa hela »

Pezster 
· Svar till H

:D Tog bort mitt morgongrussvammel och ber om ursäkt för mitt "utbrott".
:D

Krastavac betyder gurka på juggespråken...och que var för att jag inte fattade vem gurkan syftade på när denne skrev idiot, liksom H idag.
Svårt följa en debatt om man inte kan vara tydligare med vad som kommenteras!

Diskussionen huruvida kollektivavtal är något bra eller dåligt lämnar jag därhän. Generellt sett så har väl fackens makt/betydelse minskat stadigt det senaste decenniet, vilket per automatik inte behöver vara en negativ sak för gemene man. Däremot tycker jag den människosyn som många ger uttryck för i det här inlägget är jävligt sorglig. Typ, sköt dig själv och skit i andra, kommentarer om "... Visa hela »

Pezster 
· Svar till H-G

Äsch... och med tanke på hur du beskriver mig så ville du uppnå... vad?
Jag fattar inte för SUMMAN AV ALLTING enligt mig är att alla fick som de ville... men ändå gnäller de... då blir det hårda ord.

Du missförstod mig. Jag pratar om de du kallar för idioter. Typ "Dani", "Patric, "Scaber Nestor", "Eric" och "Hasse"

Pezster 
· Svar till H

Helvete. Sorry. Det skrivna ordet är struligt ibland... speciellt måndagmorgnar med grus i ögonen. Sorry.

Ni som yrar om att arbetsgivarna är good guys i det här... Ni har uppenbarligen inte levt i verkligheten. Detta vore skitbra för några mer eller mindre rika jävlar som äger företaget, är chefer m.m. Men vi som har vanliga anställningar, well jag har själv jobbat en längre tid på olika bemanningsföretag och det är att befinna sig i en slavrelation. Men jag och många andra har fattat att vi inte behöver ta den hä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jens

Hahahaha....oj... vad tufft det låter när du skriver att ni inte behöver ta den här skiten längre.
Allvar... starta ett eget företag då. Jobba för dig själv.
Byt jobb... det kommer alltid finnas någon som accepterar sämre villkor än dig... tricket är att kunna något som ingen annan kan eller vara jäääävligt duktig på något.
Så... än en gång är vi där v... Visa hela »

Oj, vilken skock hønor som har varit hær och kacklat. Hinner inte læsa igenom detta ikvæll, tar det imorgon. Kan bara sæga att jag håller med dig!

Pezster 
· Svar till Bjørn

Hahaha... kacklat... :)

@Jens
Alla mina arbetsgivare har varit good guys. De har alltid behandlat mig väl. Haft det som intresse att jag skall trivas på mitt jobb. Det har kanske något med att jag alltid skött mitt jobb att göra. De som brukar gnälla mest är de som missköter sig. Sådana som hellre vill sitta hemma och bygga slangbomber att kasta på småföretagares byggnader vid diverse "gatu-fester".

Fy fan, vad bra det här är. Snygg lösning.
Själv har jag aldrig varit medlem av facket, och kommer aldrig att bli det. Lyckades väsentligt mycket bättre med egen löneförhandling.
Nu har jag sen länge tillbaka ett par egna företag, och skulle jag behöva anställa någon, blev det helt klart ingen som var medlem av facket. (Det går ju egentligen rätt automatiskt - smarta, kompetenta människor behöver inte... Visa hela »

Pezster 
· Svar till JB

Precis så. Det är när de är med i facket som man blir tveksam. Äntligen någon som tänker exakt som jag!

Som sagt marknaden råder, snart är Urban Outfitters saga all i Sverige. Dom har inte lärt aig av Toys "r" Us.

Pezster 
· Svar till Purusha

Tror inte det. Bara för några unga vänstermänniskor som inte fattar något alls ska skrika en stund innebär INTE att de lägger ned.

@jens. Alla mina arbetsgivare har, liksom antropos, också varit good guys som behandlat mig utmärkt trots att de inte har kollektivavtal och jag inte är med i facket. Det betyder inte att man tror att ALLA chefer och arbetsgivare är 100% bäst som du har översatt det till. Det betyder bara att just din arbetsgivare suger balle och min äger. Skaffa ny arbetsgivare snarast eller starta eget.

uppenbarligen är min verklighet bara lite trevligare ä... Visa hela »

och ett litet tillägg på purushas kommentar.... toys'r'us bröt mot svensk arbetsrätt. det företagen hade helt enkelt lagvidrig behandling av anställda, och var inte så enkelt som att de inte ville skriva under ett kollektivavtal.

Pezster 
· Svar till tinky

ja, det där ringer en klocka. De var kompletta as har jag för mig...

Kommentera