Utländska medier skriver myyycket mindre om influensan...

Svininfluensa, svininfluensa, svininfluensa och tjat, mer svinlinfluensa och ännu mer tjat.

Vår praktikant bråkade med sin pojkvän om huruvida de skulle vaccinera sig eller inte. Det är inte en enda på vårt kontor som ens övervägt att vaccinera sig. Efter praktikanten lagt på luren kommer hon in till oss och undrar hur vi ska göra.

Jag tycker hon ska lugna sig, säger jag. Jag visar henne danska, engelska, tyska och franska hemsidor. Jag visar henne att i de FÅ fall vi hittar något om svininfluensan så är det pyttesmå notiser bara. De vi hittar är dessutom rätt positiva (mindre spridning, mildare etc...) Det är inte en jättehypad invasion av domedagsrapporter och dödsfall som i Sverige. Hon tittar undrande på mig. Varför är det så?

Ja... varför är det så? Sverige har flippat helt enkelt. Våra inkompetenta medier levererar rubriker för och mot vaccinering så att svenskarna blir helt yra i bollen. Svenskarna får magsår, oroar sig och medierna säljer lösnummer.

Faktum är att det är ett icke-beslut. Statistiskt sett, om du vill ta ett beslut som verkligen påverkar ditt liv, så skit i att cykla i morgontrafiken till jobbet istället. Det ökar dina chanser mer att du inte ska råka illa ut än att fundera över huruvida du ska ta ditt vaccin eller inte. Nu snackar vi alltså om DITT beslut. Sedan kan man moralisera över huruvida man ska ställa upp solidariskt för den stora gruppen. Det kan man göra. Jag skiter själv stort i gruppen. Jag tar hand om mig och mina nära och kära. Resten får klara sig själv. De är inte mitt ansvar.

De som jag vet har haft svininfluensan (6 st nu - konstaterade fall) har dessutom inte gnällt. Visst, de var sjuka några dagar. Två av dem fick den väldigt milt och avnjöt några dagar hemma med lite Xbox360-spelande och sovmorgnar. Visst slår influensan illa mot några. Precis som en lunginflammation kan spåra ur. Eller vilken annan sjukdom som helst.

Statistiskt sett är det större chans du råkar illa ut på annat sätt än att du får svininfluensan och åker in på sjukhuset med allvarliga symptom. Mycket större chans faktiskt. Men folk går inte omkring och oroar sig för att röra sig i trafiken... eller hur?

Sluta oroa er. Verkligen. Vaccinera dig om du vill... eller strunta i det. Det spelar inte så stor roll för dig som du själv tror. Precis så sa jag till vår praktikant.

Fattar ni fortfarande inte? Kolla in den här!!! (Tack ÖZ!)

AB - AB - SvD - SvD - SvD - DN - DN - DN - DN - DN - SvD -


Skriv en kommentar

Jag öppnade kuveret med erbjudande om vaccinering för 10 minuter sedan. Åkte ner i papperskorgen. Lite skeptisk mot att stoppa i för mycket onödiga kemikalier i kroppen...Ser inte att riskerna är så stora. På ett sätt vill jag kanske protestera mot mediahysterin. Vad händer när en riktig pandemi bryter ut?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Exakt det gör mig så förbannad. Nu har de ropat vargen kommer och tänk om folk inte fattar NÄR det är skarpt läge.
Att regeringen sedan la ned att lägga 200 miljoner på att bygga en vaccinfabrik i Sverige... och sedan smäller miljarder på att köpa ett vaccin... suck... ja... man blir trött.
Får någon sparken för att de kladdar med skattepengarna? Nope... this is Sweden.

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

HAHAHHAHAHAHA... DEN ÅKER IN I INLÄGGET! Tack Öz!!!

Öz: kul! Jag läste fel först om en av raderna under things to worry about:
"Not getting recognized for your genius"
där läste jag genus. Now THAT'S something to worry about!!!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

:D

Jag tror faktiskt att vi mår sämre av all denna "panikspridning". Skadar garanterat folkhälsan! Alla dessa larm och akta, akta, cancerframkallande ämnen i alla våra vanliga livsmedel ät inte äpple eller drick kaffe..etc...etc.
Kommer ni ihåg löpsedlarna för några år sedan om att babytvättlappar innehöll canerogena ämnen? Tog man sig tid att leta upp finstilta fakta var sanningen den att barnet mås... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahahaha... så jävla rätt.
Tänk bara så sjukt stressade vissa människor blir av detta. Stress, VET vi är skadligt.
Men... *asg* "måste ÄTA ca 20 tvättlappar om dagen i några år....lycka till att få din baby äta upp en tvättlapp"
Dagens!

Kan härmed meddela att undertecknad överlevt efter att sedan i söndags kväll haft hög feber, lite hosta, ont i halsen, käkat dåligt och varit dålig i kistan.

Nöff-nöff eller var det bara måndag morgon? ... Hmm, svårt att veta faktiskt.

Pezster 
· Svar till Plopp

Vad fan? Har du haft svinet?! Så från söndagen till idag?
Hmmm... du vet om att du är lite cool nu.
Struntsamma! Välkommen tillbaks till de friskas värld igen!
:D

Var det verkligen svinet? Inte någon av de andra femtioelva influensorna som cirkulerar?
Kul att du är frisk i alla fall! Welcome back!!!

Var inte kontentant till varför Columbine-tragedin inträffade (enligt Michael Moore) att befolkningen blir matade av medias panikbilder, så de känner otrygghet i precis allt. För att sedan skapa sig trygghet konsumerade man bl a mer. etc etc

Vad jag ville komma till var just min poäng innan, vi stressas upp till panik och blir väldigt lättstyrda. Sedan säljer man trygghet till oss i olika förpackningar....

*bockar och bugar*

Jag tror det ar minst lika mkt skriverier i de kanadensiska media jag foljer. Folk ar dock inte lika skeptiska som i sverige av nan anledning (varfor? viss skepticism finns, men alls ej i lika hog grad - betyder det att svenskar ar mer uppkysta (kanske mindre upplysta? ;) eller bara mer misstanksamma?). Har ar det mer ett problem att de inte har tillrackligt mkt vaccin ( i ovrigt haller jag med dig)

För fan..... hysteri var det ja?
www.aftonbladet.se/nyheter/article6115193.ab

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahaha... hon RÅNADE till sig vaccin?!!? Ballt.

Hon rånade TID och trängde sig före i kön! *ASG*
En silar hon direkt, en spar hon till nästa omgång, en i reserv....eller så är de andra till kumpanerna, och då dyker de upp igen vid vaccinationstillfälle 2. Efterlyst är på plats med kameran.

Saxar lite från en rapport on H1N1 från medscape. Notera, angående ett tidigare ämne här på bloggen, att fetton har problem även med H1N1:

John Bartlett, MD, professor of medicine at Johns Hopkins University School of Medicine in Baltimore, Maryland, said ....... A lot of people, including myself, have told older people not to worry about H1N1, that it's not their problem. I think we have to think twice about that now," he said. This does... Visa hela »

Såg något om vaccineringen på "60 minutes". Undrar varför amerikanarna får sitt vaccin som ett sprut i näsan utan nål, medan vi får stick?

Kommentera