Någon som är överraskad över att Saabaffärern inte gick igenom? Nej, tänkte väl det.

Saab är ett företag som fan aldrig lyckats gå med vinst. Ett företag som aldrig lyckats gå med vinst är det en jävligt dålig idé att driva vidare. Låt Saab dö i lugn och ro. Dra pluggen. Nu.

Jag fattar inte folk som skriker över att jobb etc går åt helvete. Vad är alternativet? Att skattepengar ska in och rädda ett bolag som inte förtjänar att räddas?! De har haft lång tid på sig att bygga bilar som säljer... när de inte lyckas med det är det antagligen så att bilfan är skit. För om Saabs bilar varit så otroligt lysande som vissa försöker ge sken av... så hade den... håll i er nu för dagens otroliga insikt... givetvis SÅLT BRA! Men den gör den inte.

Saab... världens mest överskattade biltillverkare.

SvD - SvD - SvD - SvD - SvD - AB - AB - DN - DN -

Skriv en kommentar

Genidrag av Koenigsegg att säga att de ville köpa. Undrar om de räknade med kluddet från början? Den PR de fått är dyrt köpa om ens möjlig!!!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

De är rätt smarta. Men att ens komma på idén att köpa Saab... ?! Jisses.

Är inte det den där bilen där man har ratten lite på sidan om sig i stället för mitt framför näsan? :-D

Pezster 
· Svar till Gringubben

Haha... vet inte... jag har aldrig varit inne i en Saab... jo.. en gång... min brors gamla Saab 90 (hans första bil)... den var dessutom veteranklassad och motorn fick spö i prestanda av en dammsugare.

Det lär ha varit nån modell som var så, kanske 900. Säkert nån annan här som vet. Förutom Trabant etc är Saab nog det sista jag skulle köpa.

Tyvärr så har du fel som vanligt "SAAB" har aldrig gått med vinst. Fel ! SAAB har inte redovisat någon vinst under GM´s ledning. Anledningen kan varit att GM inte satsade på SAAB utan bara ville ha en större del av bilmarknaden. Större multinationella företag handlar på det sättet,det är ingen korvmojjeverksamhet, med ett PUCKO som tillbehör.

Pezster 
· Svar till bloggare på icedaniel.se

Tja... några år kanske... hade bilarna varit något att ha jämfört med vad de kostar så hade de inte haft problem.
Det är - kort och gott - en riktig skitbil.
PUCKO tycker annorlunda. Marknaden har talat.

Jag hade gärna haft en Trabant. Döcoool! Sicka former!!

Kommentera