Hur kan man stå och sälja in vaccineringen som nödvändig? Jag menar... tar du den statistiska chansen att du råkar illa ut (typ dör) är det bättre att du till exempel kör till jobbet utanför rusningstid, eller om du cyklar till jobbet så ta cykeln istället. Genom att göra de sakerna så påverkar du chansen att du ska råka illa ut så det blir vettigt (knappt). Att överhuvudtaget ha ont i magen över om du ska ta vaccinet eller inte är ett jävla slöseri med din tid. Att plåga mig om era våndor är slöseri med min tid, vilket är fan så mycket viktigare... för mig alltså. ;)

Jag upprepar det jag sagt innan. Vill du ta det, så ta det. Vill du inte så skit i det. Så fort man inte vill däremot så kommer det massor med låtsasakademiker och ska försöka låta lite prettointelligenta när de försöker förklara och övertyga alla stackare om vikten av att vaccineras. Suck för det. Titta på siffror istället. T.ex:

Enligt smittskyddsinstitutets hemsida har 15 personer dött i influensan.

Enligt Läkemedelsverket har 12 stycken avlidit hittills kort efter de blivit vaccinerade (vaccinet som orsak inte fastställd... men ändå...).

Detta är ren fakta. Folk dör alltså oavsett vad de väljer. Kan någon förklara för mig varför det är så nödvändigt att ta vaccinet då? Verkligen. Har folk blivit idioter? Titta på siffrorna och inse att det inte spelar någon roll huruvida du tar det eller inte. Risken är nästan densamma. Alltså är det mer eller mindre oviktigt vad du gör om du är frisk och kry. För din egen skull alltså.

Jag tror inte det finns någon "konspiration" bakom.

Jag tror inte vaccinet är speciellt farligt.

Jag tror inte heller att svininfluensan är värre än andra influensor.

... däremot är jag nyfiken på hur det kommer sig att det blev sådant jävla stohej om influensan i just Sverige. På mitt jobb arbetar jag med folk från hela världen (dagliga samtal) och när jag pejlar läget med dem är det som om de knappt vet vad jag pratar om. De har hört något om det där för ett tag sedan, men ingen daglig rapportering från deras medier.

Inse att det är bara här och att bara för att någon skum utvald forskare i ett annat land berömmer Sveriges insatser i ett litet memo lagom till en presskonferens så skildrar det absolut inte debatten i andra länder. Tror ni mig inte... så gör det enda rätta som folk tydligen har glömt bort i det här landet... nämligen KOLLA SJÄLV! (ni vet? Internet? Ring någon du känner utomlands? Äsch... ni fattar.)

Folk som envisas med att hela tiden dra upp den här förbannade influensan är farligt nära att åka in i facket för idioter. Helt sanslöst.

Jag vidhåller. Hade det varit så nödvändigt hade läkarna varit överens. Nu är 50% av läkarna för vaccinering och 50% emot. Hade det varit skarpt läge i statistiken så hade majoriteten rekommenderat vaccinering.

Kan vi tagga ned nu och spara krutet tills dess det kommer ett virus som verkligen är allvarligt? Tanken på historien om "vargen kommer!" ploppar konstant upp i huvudet.

SvD - AB - SvD - SvD - Exp - Exp - GP - GP - SDS -

Skriv en kommentar

Men... men... Du MÅSTE ju vaccinera dig. Det står ju i aftonbladet.

Pezster 
· Svar till Teufel

Hahahaha... va?! Fan... Tusan också.
:D :D :D

Bra skrivet. Jag blir så förbannat trött på folk. Jag bestämde mig för länge sen att inte vaccinera mig då den här inte är värre än vanlig säsongsinfluensa. Jag försöker inte pådyvla andra personer min åsikt men om jag frågas "tänker du ta vacciner" och svarar nej, då bryter helvetet löst. Egoist, idiot, foliehatt etc. etc. Att man ska vaccinera sig bara för att skydda a... Visa hela »

Nu tjatar du lika mycket som alla andra om vaccineringen...: D
Kan du inte skriva något skoj om en cyklist du bråkat med istället? Pretty pleeeeeese!

Exakt min tanke med "the boy who cried wolf".. har sagt det hela tiden. Vafan kommer hända om och när det verkligen kommer något farligt som man absolut borde vaccinera sig för? Jo folket kommer bara vifta bort det och säga "det är samma gamla visa som med svin-influensan, det är inget att oroa sig för" också kommer folk att dö som flugor.. Blir så tröt!!

Det handlar om pengar och att inte stå med "hundhuvudet".

Vårdcentralerna i Uppsala får 300.000:-/vecka om dom gör slut på de doser utav vaccin dom får in.

Det roliga med vaccin är att det alltid består en liiiten del utav blir du huggen av en giftig orm får du vaccin, eller motgift, och det är en liten del ormigift i det vaccinet. Tänk er då alla som frivilligt tar vaccin sprutan. De tar frivilligt en dos svininfluensa.

"Vid en vaccination tillförs kroppen antigener eller antikroppar från sjukdomsframkallande mikroorganismer, bakterier eller virus, till exempel stelkrampsbakterier. De ä... Visa hela »

Det finns ett ganska enkelt sätt att jämföra "sjuk på riktigt" VS vaccin;

När du blir sjuk av det riktiga viruset är det som om det är någon som plingar på din dörr. Den som öppnar dörren är ditt immunförsvar. Denna variant av svininfluensan är relativt harmlös för en normalfrisk person, så när ditt immunförsvar öppnar dörren och blir anfallen, så lär de... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Lysande pedagogik.

Att vaccinera sig är inte bara en egoistisk handling. Det handlar om att låta bli att bli smittad så att man i sin tur inte smittar nån tant som går och dör på kuppen. Denna aspekt glöms allt som oftast.

För övrigt så håller inte riktigt tidigare argument angående vaccination mot den vanliga influensan här heller... Fördelen med att vara gammal är att man ofta har ett immunförsvar som sett de flesta varianter av influensan och därmed är man mindre mottaglig för smitta.

Faran i just denna variant är att den är relativt unik och sjukt mycket mer smittsam, vilket gör att gamla svaga människor åker på... Visa hela »

Att INTE vaccinera sig är INTE en egoistisk handling. Allt skitsnack om solidaritet failar så oerhört. ÄVEN om du är vaccinerad så är du en potentiell smittbärare, det är ett virus vi pratar om, inte en bakterie.
Bakterier kan avdödas mycket lättare än ett virus, förutsatt att det inte är en multiresistent bakterie. Ett virus kan överleva en bra mycket längre tid, även hos någon som inte själv... Visa hela »

Marcus: lite krasst kan man säga att det handlar om "natural selection"....naturlig gallring....
Varför ska jag vara gå runt och vara rädd för att smitta en gammal tant, när de gamla borde ha samlat på sig ett naturligt immunförsvar? Rätt motsägelsefullt. Är jag egoist bara för att jag inte vill gynna en industri som på fler än ett sätt skor sig på skrämselpropaganda och gör miljardvinster... Visa hela »

haha en arbetskamrat berättade att hans morsa tänke vaccinera hans små sladdbröder nästa vecka. de är typ 8 och 10 år gamla. det blev inget av med det.

"vi ska vaccineras nästa vecka" sa ena grabben glatt.

min arbetskamrat stirrade på morsan.
"allvarligt!? är du ALLVARLIG? det är ju som en helt vanlig influensa?"

"jo, ja, de ska vaccineras nästa vecka" svarar hon

"... Visa hela »

salam, det är så sant- folk dör oavsett vad de väljer! Vi har alla en bestämd tid då vi ska dö och när den tiden kommer spelar det ingen roll hur mycket man än skyddar sig eller isolerar sig från omvärlden. "And the stupor of death will come in truth: 'This is what you have been avoiding!'"50:19(quran)

Hur hittar dom hit ?

Pezster 
· Svar till J (PP)

Via någon fjantig Facebookgrupp.

gillar din blogg! maste dock tillägga att här i Frankrike där jag bor sa är det snack om svininflusensan varje dag pa tv... ett jävla stahej, precis som i sverige! däremot sa är befolkningen lite mer skeptisk över hur viktigt det egentligen är att vaccinera sig...
nu kommer min kommentar väldigt sent, men jag har precis upptäckt din blogg och läser igenom lite... like it :)

Kommentera