Vissa dagar känner jag att jag mest sitter och bränner hjärnkapacitet på onödiga saker. Sådan är min hjärna. Den är nyfiken. Den vill ha svar. Nu är den nyfiken på två helt olika saker. Jag börjar med den första saken, så ska vi se om någon vet. Efter den första saken kommer den andra... jag har till och med gjort fetstil och fix.... erhm... äsch... ni fattar.

Sak 1 - Burhönor

Läste på SvD att man felmärkt ägg. Man har märkt ägg från burhönor att de har varit frigående. De har alltså fuskat.

Min hjärna undrar:

Kan man köpa ägg från burhönor? Var? I min butik är alla från frigående, happy hönor. Jag har till och med frågat efter burhöneägg. En del av mig tror de är godare. I de butiker jag handlar finns det fan inte sådana ägg. Är det också en felmärkning? Finns det burhöneägg-affärer någonstans som jag missat? Hjälp, tack!

Sak 2 - Köttbullar

Skulle göra köttbullar till mig och sonen. När jag öppnade paketet med färdiga köttbullar från Scan så luktade det fis. Jag menar det. Det stank riktig sunkfjärt från paketet. Givetvis slängde jag skiten och gjorde en biffgrej istället.


Min hjärna undrar:

Varför i helvete luktar färdiga köttbullar fis?! Är det någon fet jävel vid köttbullsmaskinen som fiser i paketet?! Fy för helvete! Jag som kände för köttbullar! Jävla Scan.

Tack på förhand för er visdom!

Skriv en kommentar

Nu ska du få svar på fråga nummer 2:
Lök i kombination med vissa köttråvaror ger svavelföreningar som ibland kan finnas mer koncentrerat i vissa paket.

Men jag tycker nog att din spekulering om att fetton står på rad och fiser i paketen innan locket åker på är snäppet mer troligt

Pezster 
· Svar till Vegetal

Tack Vegetal. Det låter smarrigt med ord som svavelföreningar i samband med måltidsförberedning.
Hädanefter gör jag mina köttbullar själv. :D

På tal om inget alls! en annan bra ide från våra grannar i öst :D nått för resten av världen att implementera
www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6108376.ab

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahahaha... den är KLOCKREN! En lag mot tjockisar. Helt underbart.

Jobbigt en gång när jag står i ICAkön och DOFTEN dyker upp runt min vagn. Jobbigt!
Tills jag tar upp Mamma Scans köttbullar och ser att det gått hål i storpacket. Försökte tala så högt jag kunde med mig själv, så alla runt omkring kunde höra:
"Oj, oj, här har det gått hål. Nämen, usch vad det luktar...."

Frigående höns är inte alltid så "glada". Ruggigt vad hönsen mobbas och hackar. Vilket de gör rikligt när de går fria. Min svägerska köpte flera värphöns från ett frigående hönseri (hönsen frigående, inte hönseriet).
De var helt kala om baken och riktigt såriga. Sorglig syn! Efter några veckor frigående i hennes trädgård är de nu glada på riktigt. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Stressen gör äggen godare. Hahaha.. nej... skämt åsido... jag har aldrig sett ägg från burhönor... så jag undrar var de äggen hamnar.

Min point är att lyckas du få tag på ägg från frigående höns från annat än ett industrihönseri - ja, då får du smaka på riktigt goda ägg! mmmmmmmm.
Deras dotter har egna vaktlar som värper massor av pyttesmå och goda ägg. Lyx!

Då konsumenterna började välja frigående, gick producenterna över till det systemet.

Du kan säkert hitta burhönsägg på lågprisställen som Lidl eller Netto om du anstränger dig.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Ah... då ska jag kolla där.

Frigående burhöns... det såg jag i en serietidning för ett par år sedan... den var klockren

Vegetal: Om du steker egna köttbullar med lök i och lägger dem i plastpåse så är det föga troligt att du får samma stank som mamma scan. Det där beror på alla knepiga prylar de har i smeten och som vi hemma aldrig skulle komma på tanken att använda. Själv äter jag aldrig färdigköpta, mest pga dålig kvalite på själva färsen. Fullt m äckliga senknutar i dem.

Hej,
Lukten som ibland känns vid öppnandet av en förpackning med Mamma Scans köttbullar är en kombination av flera orsaker. Lök och vissa köttråvaror innehåller ofarliga svavelföreningar som ibland kan finnas mer koncentrerat i paketet. Den här ofarliga, men ibland lite påträngande, doften försvinner när paketet varit öppnat en stund.

En av anledningarna till att den uppstår beror på vå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Laila, Scan AB

OJ. Tack! Nu vet jag.
Häftigt att Scan fixar svar på bloggar det gillar vi.
Sedan gillar vi även att Scan forskar för att ta bort lukten ur paketet. :D
Tack Laila på Scan!

Gringubben: Då jag inte konsumerat kadaver på 14 år så har jag föga koll på fisluktande köttbullar :D Svaret saxades från www.flashback.info/archive/index.php/t-159244.html där även lailas copy paste svar kan återfinnas ;)

Pezster 
· Svar till Vegetal

Snart blir jag jägare och fixar köttet själv.

Effektiv koll på marknaden kallas det!!!
Undrar om det finns ett program som automatiskt läser av nätet så fort någon nämner ditt varumärke?

Ha ha, denna blogg måste ju ses som en maktfaktor om Scan bemödar sig att bemöta klagomål i den :p

Begriper dock inte varför du pillade med skabbigt halvfabrikat från början. Gör egna! Bara att göra köttbullar på 2 kg färs och sen frysa in. Instant win!

Pezster 
· Svar till Esteban

Jag veeeeeeet.... skäms på mig faktiskt. Med tanke på hur lätt det är och hur snabbt det går.

extra mycket svartpeppar i färsen och lite extra stekyta i smör....mmmmmm....

Vegetal: Min mening var ine att dissa din research hos mamma scan, men jag vidhåller min åsikt om knepiga ingredienser.

Laila på scan: Här får du ett tips: Sparka forskarlaget som ska ta bort stanken och googla matsajterna efter ett bra recept så rättar det upp sig. Glöm inte kryddpeppar.
Egentligen suger det hårt att det internationella ryktet om vår berömda svenska köttbulle blir så misshat av mamma scan. Ungefär som när idolsångarna slaktar favoritmusiken.

Pezster 
· Svar till Gringubben

"Ungefär som när idolsångarna slaktar favoritmusiken."
HAHAHA

Fast jag kan tycka att en mamma scan bulle är god trots stank. Godast kalla på en knäckemacka med ättiksgurka. Fast äter halvfabrikat ytterst sällan!

Hahahahah

Kommentera