Norrmän in action...

Klimathysterin är ett etablerat faktum TROTS att miljömupparna precis fått erkänna att det har bluffats så in i norden med siffrorna. Läs mer här (kolumnisten Christopher Booker (Telegraph.co.uk). Jag orkar inte dra upp allting här... men det är uppenbart att hela klimatdebatten är allvarligt skadeskjuten. Tyvärr verkar inte medierna förstå detta.

I alla fall... folk är helt hysteriska. Min pappa berättade om en liten flicka som han sett på nätet som satt och drömde om en koldioxidfri värld... jösses... smarta föräldrar hon verkar ha. En värld UTAN koldioxid hade ju varit en roligt ställe... NOT. Suck.

I och med att hysterin är igång så kommer det direkt folk som vill tjäna pengar på paniken (självklart) hur korkad idén än är. Snacka om att jag satte kaffet i halsen när jag läste att norska "vetenskapsmän" (hihi... sorry) har kommit på ett sätt att tillverka el av saltvatten. Det låter ju smart så där när man läser det lite snabbt. Det finns ju massor av saltvatten på jorden som inte är bra för speciellt mycket mer än att ha båtar på och för fisk att simma i. Men om man tänker lite mer på det så inser man hur dumt det är.

Norrmännen pumpar alltså in massor av saltvatten... OCH sötvatten! Det är nämligen nödvändigt med sötvatten för att få det hela att fungera. När man med hjälp filter etc (osmosis, tror jag det heter... skitsamma) drar ut energi från dessa TVÅ vattensorter så innebär detta att bräckt vatten sprutar ut en stråle vatten som driver en turbin. Alltså gör man el av både saltvatten och sötvatten. Det glömdes liksom bort i rubriken "Norrmän gör el av saltvatten!".

Energin i "kraftverket" kan driva en hel kaffekokare! Fattar ni? En k-a-f-f-e-k-o-k-a-r-e !!!

Skämtar de med mig? Man tar alltså en sak som sötvatten... som det är en jävla brist på runt om i världen... och blandar det med dubbelt så mycket saltvatten (vilket "förstör" sötvattnet)... båda i enorma mängder för att få energi som driver en kaffekokare? Effekten är så låg att till och med en idiot förstår att detta aldrig kommer bli lönsamt heller såvida inte något korkat land (Sverige?) går in och subventionerar skiten. Är detta ens en nyhet? Dessa norska "forskare" ska inte ha en medalj eller ett pris för det.... bara en fet smäll i pannan från sina investerare med orden:

"SKÄRP ER NU, FÖR FAN!"

Hahaha... fast det är roligt att det var just norrmän. Det är rätt mycket humor i det.

SvD - DN - DN - SvD -

Skriv en kommentar

Tja, norrmännens söt/salt kraft ska man kanske avvakta att investera pengarna i. Kasta pengarna i sjön, har man ju hört är dåligt. Men den viktigaste punkten du drar upp är ju att flertalet medier inte riktigt vill tänka tanken att klimatskräcken kanske är körd. Denna heliga sanning som lidit av att temperaturen inte ökat på 10 år, lider nu av att några klimatöverstepräster verkar ha friserat sanningen. ... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Liknelsen med jesus var rätt bra. Precis så är det. De kom säkert på att Jesus var en skicklig manipulatör eller illusionist ;D ... men loppet var ju redan kört... man kan ju inte ändra sig bara så där... ;)

Hallå skolkat lite väl mycket från fysiklektionerna va? Det är ok med el till din jävla hårfön så länge den kommer ur två hål i väggen eller? IQ rasar nu stadigt i Sverige, man märker det när man läser sån smörja som din blogg. Tillbaks till grundvux med dig. Eller låt åtminstone bli att skriva om sånt som du uppenbarligen har nollkoll på.

Pezster 
· Svar till Sillen

Snarera idioter som stödjer sådant här som behöver återvända till skolbänken.
Hahahaha... vem är det som är korkad?
Kom igen... gör ett seriöst försök och förklara exakt hur detta är en bra idé. Speciellt med tanke på alla andra sätt man kan producera el. Av alla sätt måste det här vara bland de sämsta.
Verkligen… förklara hur detta är en bra idé... Visa hela »

AAAAAAAAAArggh!!! Nu är jag förbannad. Skrev ett lååångt inlägg och så hängde sig uppkopplingen. Ni får en förkortad version om min åsikt här:

Klimathot INTE = miljöhot.

Miljöhot = tära på ändliga resurser = ändra ekologiska system = civilisationer går under (har hänt förr, läs historieböcker).
Klimathot = liten människopåverkan = klimatfö... Visa hela »

obeaktat klimatforandringars vara eller icke vara (jag vidhaller fortf att det ar battre att folk luras till att ta battre vara pa jorden an att luras till att fortsatta slit-och-slang-mentaliteten): varfor skriver media aldrig om generation4 karnkraftreaktorer? Folks negativitet mot karnkraft beror mestadels pa avfallet - och med dessa loses avfallsfragan pa det mest eleganta satt... osmos-metoden skapar savitt jag forstar 100 W - tillrackligt med energi att tanda en glodlampa eller tva.

Pezster 
· Svar till Polaris

Sjukt intressant med de nya reaktorerna och idéerna runt hela kärnkraftbiten.
www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article24712.ece

Kärnkraft låter så jävla 2000-talet dessutom. MER SÅDANT!
:D

Skont att halla med om nanting.. ;) Bra artikel. Om nu bara liknande kunde publiceras i GP, SvD, (inte AB, det skulle bara klanta till det), sa skulle jag vara nojd.

Fast de missade den viktigaste grejen:
- Nuclear waste that lasts decades instead of millennia.
- 100-300 times more energy yield from the same amount of nuclear fuel.
- The ability to consume existing nuclear waste in the production of electricity.

Pezster 
· Svar till Polaris

Tackar! Där lärde jag mig ännu mer.
Mer kärnkraft! :D

Lite sent in, men Kärnkrafts bränslet är inte det enda som är farligt med kärnkraft. Ta reda på varför vi inte bryter vårt eget Uran i Sverige längre (vi har provat), vi har ändå Europas största fyndighet, och en av världens största.

Pezster 
· Svar till Christian

Rätt skött är inte uranbrytning farligare än annan metallutvinning.

Att uranbrytning skulle vara farligare än annan metallutvinning är en myt baserat på hur de bryter Uran i Afrika där lagarna inte reglerar hur brytningen ska ske i tillräcklig omfattning.
Kolla in hur kanada sköter sin... inga problem där inte.

Men hur skötte vi den? Vi som är bäst på allt.. Hur går det i Australien? etc, varför skulle vi lyckas bättre andra gången för?

Den här tekniken skulle kunna användes i stor utsträckning, speciellt i Sverige eftersom vi har många älvar med sötvatten som mynnar ut i havet och möter saltvatten. Det är såklart meningen att man ska placera kraftverken på platser som flodmynningar där sötvattnet ändå kommer rinna ut i havet och förstöras.

Pezster 
· Svar till KolHydraT

Erhm... NEJ!?
Det är en riktigt dum idé... och dumma idéer ska vi inte hålla på med.

Det finns ett videoklipp om saltkraft på nyteknik.se och finns även med på den där länken som du la upp om kärnkraft- och vätgasgrejen, den beskriver hyfsat bra om söt- och saltvattengrejen.

Kommentera