Längst upp på Aftonbladets sida 15.21 idag.

Jag fattar inte. Varför?

Verkligen.

Jag pratar hellre med hunden. Ser ni som han ligger? Med rumpan mot dem.

 

"Blanda inte in mig med de där andra. Jag är en schäfer... jag kan fan inte kontrollera vem som äger mig. Så länge jag får käk skiter jag i vilket. Låt mig vara."

 

AB -

Skriv en kommentar

Loosers. Undrar vad AB håller på med.

Pezster 
· Svar till Pleoinius

Inget vettigt.

När man läser artikeln verkar det behövas en städare i deras hyresförening. Bara för dem att sitta med armarna i kors och vänta på att någon ringer på dörren och erbjuder dem jobbet. Fast det kanske inte är fint nog åt dem.

Pezster 
· Svar till Antropos

Precis. Läste på en annan blogg:
"Jag går till arbetsförmedlingen två gånger i veckan och får inga jobb."
Nej... är det allt man gör så blir det nog inte många jobb utan det.

Blev arbetslös from 3a november då projektanställningen på Saab aerotech gick ut, men fan jag har inte sökt en endaste annons via AF, prenumererar på i princip varenda rekryteringssite och har skickat ca 20 ansökningar och resultatet är 2 intervjuer, väntar på svar just nu. OCH man kan ju undra vad dessa muppar gör om dagarna när de säger att de bara går omkring på dagarna, vafan utbilda er eget initiativ, själ... Visa hela »

Såg en riktigt cool jobbsökan häromdagen. En jättegrafitti med ett självporträtt av en tjej som skriver: jag vill ha jobb - ring och så telefonnumret. Kreativt tycker jag och talangfull bild. Var förresten helt laglig på Anna P-hus (en av Malmös tillåtna platser för grafitti).

Det är svårt att vara arbetslös och få nej en längre tid. Att jobba ströjobb går väl ann en viss tid, men man känner sig rätt värdelös i längden. Självkänslan får sig en rejäl törn och man kan lätt hamna i depression. Då hjälper inte "skärp dig"-uppmaningar.

Problemet är väl att vi haft det för bra i Sverige så länge. Vi har tagit allt fö... Visa hela »

Jag igen - checkade artikeln under...mer intressant. Om googles kart bilder. Är du med?

www.aftonbladet.se/nyheter/article6140453.ab?service=galleryFlash

Sant som står i bloggen. Kan inte vara alltför svårt att bli redaktör på AB när man kan ta in vad f som helst. Sån nyhetstorka är det inte. "Chatta m kreti o pleti". Skiter väl båtklubben i.
(Litet tips från Gringubben: Loser med ett o.) :-)

Så där ligger min katt jämt. Vet inte om hon försöker säga mig något.

Pezster 
· Svar till JB

Hmmm.... min katt med ibland... fan... man kanske blir dissad varje kväll utan att man vet... helvete... ;)

Hundar har ägare, katter har tjänare...

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Katter är coolare. Alltid.
Hundar är idioter som bara lyder order...
Jag gillar katter, för de kan med en enda blick be mig dra åt helvete. Sånt måste man respektera. :D

Håller med - RESPEKT!

Gringubben: håller med om att va fan nyhetsintresset skulle vara eller varför man skulle vilja chatta med tjejerna...
"Mmmm, vad intressant. Berätta mer om ditt deprimerande innehållslösa liv."

Jag var arbetslös en längre tid. till en början för att jag avr lat som ett as och ville vila efter pluggandet. Jag var inte understödsberättigad eller något, så jag levde på att teckna porrbilder medan jag bodde hos mamma ett tag.

mmm. tecknad porr.

Pezster 
· Svar till Tinky

Du vet att du måste utveckla det där, va?

Tinky: Coolt. Vad blev timförtjänsten?
Synd att man saknar skills på teckning.

Det var väl driftigt Tinky! ..berätta mer. :D

Det finns diverse konstsajter som tillåter att man laddar upp tecknad porr. när man gjort sig ett tillräckligt stort namn där kan man börja erbjuda att rita commissions, dvs ta pröjs för att rita vad andra ber dig :D

timförtjänsten berodde på vad jag erbjöd att teckna. men jag kunde dra in 200 pix för typ 60 minuters jobb om jag valde att erbjuda det som var enklast i förhållande till tidsåtgång (svartv... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Nu måste du ju rita en pinuppa eller något och visa oss!? Jooooo!
Hahaha... serieporr... soft jobb liksom!

Coolt! Har du jobb nu Tinky! Annars är väl det en schysst inkomstkälla - start blogg med serieporr och få in på annonser. Finns det såna ställen på nätet idag, som är renodlat konst-tecknad-porr?

haha jo det finns såna sajter... mer eller mindre. men det brukar liksom vara gratis. men ja, jag har heltidsjobb nu med fast anställning och hela kittet, sjysst chef och bra arbetskamrater med humor. pörr tillkommer lite då och då vid sidan om när andan faller på och jag behöver lite cash.

Bra att du har jobb som är bra! Inte kul med arbetslöshetsrollen som tjejerna sitter i. Jag vill inte gnugga in looser i pannan på dem, eller säga "skärp till dig". Alla har inte talanger de kan utnyttja, eller talangen att tänka utanför boxen. Då blir det som det blir.... : (
Men jag tycker att såna som tinky kan visa på inspiration och kanske ge idéer.

Underbart att diskussionen gick från att chatta med de arbetslösa tjejerna till tecknad porr... Det va en oväntad vändning. För övrigt vill inte jag heller chatta med arbetslösa, men jag blir nyfiken på hur just dessa valdes ut av AB. Är Pernilla och Mirja bättre arbetslösa än andra??

Pezster 
· Svar till Mia

Hahhaha... precis. Man vet liksom aldrig var diskussionen slutar här :D
"Vi pratade om muterade bävrar i rymden i kommentarsfältet!"
"Vad handlade inlägget om?"
"Något med kläder..."

Underbart, liksom.

Funderad inte så mycket över artikeln alls. Inga nyheter precis. Dock reflekterade jag över en av rubrikerna "Jag kan ju inget". Hur stor är chansen att hon får ett jobb nu?...

hahaha fan det där missade jag! "jag kan ju inget", hahaha. men så LÄR dig nåt då, lilla människa! köp webbdesign för dummies eller vad fan som helst! gå taxiutbildning! lär dig 3d-grafik, lär dig sy och sälj hundkläder! Lär dig göra syntetdreads och sälj. Vilket engagenmang som helst är bättre än "jag kan ingenting". visst kan det vara jobbigt och deprimerande att vara arbetslö... Visa hela »

Om man inte har något som binder som familj (barn, sambo) så finns det inget som komplicerar en flytt. AF betalar t o m jobbsökresor till andra städer och sponsrar flytt om du får jobb mer än 6 mån. Tänk vad mycket man lär sig om man flyttar! Är man ung är det ett äventyr. Kanske lite mer scary när man är äldre, men fortfarande ett äventyr. Trist lämna vänner, men man träffar nya och man kan alltid... Visa hela »

Exakt Geniusloci. De borde se det som en möjlighet istället. Efter gymnasiet drog jag t.ex iväg till England och pluggade via en svensk högskola och väl där kombinerade jag plugg på universitet med att jobba på en nattklubb. Rätt välkommet tillskott i den annars ganska magra studiekassan. Efter det varvade jag universitetsstudier med att sticka utomlands och jobba, bland annat i Egypten, Mallorca och Cypern. En fantastisk kombo av nytta, nö... Visa hela »

Det är kanske inte för egen skull man skulle chattat med tjejerna, utan för deras....hmm....

jag har flyttat runt för både jobb och plugg. bott i england under skoltiden (leighton buzzard, närheten av london) , malmö och stockholm, och även om jag inte direkt är sugen på att bo i malmö igen så kan jag visst tänka mig det om jobbläget kräver det. om inte annat får man nya kontakter och bekanta via det nya jobb man söker.

och jo genius, haha, det känns nästan som att man skulle prata med dem fö... Visa hela »

Kommentera