Nu smälls det upp som nyheter att forskare och experter inom WHO är betalda eller sponsrade av läkemedelsföretag. Hallååååå, där media... redan i november kom det fram att vissa från just den branschen som var med och omdefinierade begreppet "pandemi" hade täta band med WHO. Så här är det:

Definitionen för pandemi var enligt WHO (tills maj 2009) följande:

"En influensapandemi kan uppstå när ett nytt influensavirus dyker upp som människor saknar immunitet mot, vilket resulterar i samtidiga epidemier över hela världen med ett stort antal döda och sjuka."

I maj 2009 (lägligt va?) ändrades definitionen av pandemi till:

"En influensapandemi kan uppstå när ett nytt influensavirus dyker upp som människor saknar immunitet mot."

WHO tog helt enkelt bort det där med samtidig spridning i hela världen samt dödligheten. På det sättet blir det enklare att klassa något som en pandemi. Nämen... så passande... lagom efter det (googla nyhetsflödet så kan ni se själva) så kom allting om pandemi framsusande i medierna som nunnor mot en dildo. Hmm... som på beställning nästan.

Att flera rådgivare hos WHO har fått betalt av läkemedelsindustrin är ju inte så trovärdigt... eftersom de som tillverkar vaccin nog kan vara rätt övertygande om att sälja just vaccin... eller skapa förutsättningar för ett behov. Att försöka bortförklara allting med att "de inblandade har bara en rådgivande funktion" är fan inte ok. Rådgivarna blir ju då genast inget att ha om man - med det resonemanget - inte ska lyssna på dem.

Jag har faktiskt tyckt att det där med konspirationsteorier etc är rätt fjantigt. Att vaccinet skulle vara farligt är inget att oroa sig över... men att massvaccineringen så effektivt faktiskt blev av gör att JAG tror att det har styrts mycket mer av ekonomi än av målet att vi medborgare i världen ska få ha hälsan i behåll för att influensan är farlig.

Med tanke på att influensan - för friska människor - inte är farligare än en tam ekorre som druckit för mycket Redbull... så ser det faktiskt ut som om konspirationsteoretikerna faktiskt har en poäng... för en gångs skull.

AB - SvD - SvD - SvT (youtube - om pandemibegreppets kriterier)


Skriv en kommentar

Plötsligt är jag så grymt nöjd över att jag inte har vaccinerat mig. Har jag riktigt tur var det svininfluensa jag hade för någon vecka sen. Livstidsimmun från och med nu! Att jämföra med de 8 månader till ett år som alla som vaccinerat sig får. Intressant är att de flesta som jag pratat med som har vaccinerat sig säger att de hellre tar lite ont i armen och lite influensasymptom än att ligga däckad en vec... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Finns det fakta lär någon journalist nog hitta det. Engelsmännen om inte annars...
Fast å andra sidan... då ska det bara förklaras bort... så vi blir nog inte kloka på detta... det enda som hela tiden gäller är att tänka själv!

Surprice, surprice.......NOT!

Kommentera