Detta blir en jobbig jul märker jag. Jag har suttit med en penna och papper i flera minuter och stirrat rakt fram. Jag kommer inte på något alls. Det står helt still.

Jag tänker på personerna jag ska köpa till. Jag funderar. Jag försöker sätta mig in i deras hjärnor. Vem är de? Vad vill de? Vad gillar de? Varför gillar de vissa saker? Har de intressen? Vet de var mitt rymdskepp är? Desto mer jag tänker desto mer fastnar jag. Vissa av dem har en jobbig tendens att köpa allt de vill ha själva. Alltså måste jag vara kreativ.

Sonen som borde vara enkel att lösa presenter till har redan allt som han vill ha. Vid en fråga om vad han önskar sig säger han bara att jag ska hitta på något. Jävla nioåring... ;)

Fast han kommer ändå bli enklast att handla till eftersom han är 9 år och gillar typiskt roliga grejjor (spel, teknik och allt det där).

Flickvännen ska vi inte prata om. Snacka om ångest :D

Vid frågor på jobb om hur de ska göra med sina respektive riktigt ser jag hur obehaget kryper fram hos alla jag frågar. Handla till flickvännen är ingen enkel sak för oss killar. Man kan inte bara köpa en pryl... nej, för helvete... det duger inte. Man måste ha en TANKE bakom. Suck. Dessutom ljuger kvinnor envist och säger att det är tanken som räknas... vilket är en fet lögn.

Några tankar om vad som rör sig i en killes huvud när det kommer till presenter till flickvänner:

Kläder - Nej för helvete. Vi har sett hur ni velar och har er framför spegeln i typ några månader innan ni köper något. Tror ni att vi vågar oss på det där? Nope.


Smycken - Vi killar byter inte smycken beroende på vilka kläder vi har. Det gör ni. Alltså fattar vi noll om smycken. Kan dock fungera om du har en flickvän som bara tittar på prislappen samt att det ser dyrt ut... i det fallet dumpar du henne och ger dig själv en ny flickvän i julklapp.

Smink - Nej... finns en risk att kvinnor tar det som en diss. Förresten... har ni sett sminkavdelningarna i affärerna? Undvik. Om inte annars för att ni inte ska bli sinnesjuka av julmusiken och parfymångorna i affärerna som säljer det.

Diverse hudvårdsprodukter - Samma som smink. Ja... utom färgerna etc... 6.000.000 kronor för något "serum" som ska trolla bort saker... eller lägga till något... en hel jävla vetenskap. Undvik!

Teknik - Hahahahahaa.... roligt. Men det hade varit kul att få köpa något som man som kille faktiskt har koll på. Aahh, man kan ju drömma ;)

Underkläder - njae... ett kanske här, även om det är en julklapp till dig själv med... men det kan vara riskfyllt. Även om DU skulle tycka det var roligt med en sjuksköterskedräkt i bästa mangastil så är chansen stor att din flickvän kommer tycka du är... erhm... typ, lite konstig. Eller så tar du helt fel på storleken och DÅ är du illa ute.

Köksgrejjor - Nej, för fan. Då är du en mansgris. Suck.


Så där fortsätter det...

Som kille tänker man att man kan ju fråga vad ens flickvän önskar sig. Nej!!!! Det är också käpprätt åt helvete! För det där ska man minsann veta utan att fråga och så får man den där blicken som tydligt berättar för en att flickvännen minsann är besviken på din oförmåga att veta allt om henne.

Jag inser att jag är chanslös. Det här med en tanke bakom är knepigt. Vi killar är i limbo... titta er omkring när ni är ute så ser ni killar gå omkring och titta i affärer med en plågad min. Det, mina kära vänner, är julångest som heter duga! Det roliga är att vi vet om att hur vi än gör så är det kört. Men vi försöker iallafall. Så hurra för oss!

Tanke bakom presenten? Pffft... man måste leva som man lär... En kompis till mig fick ett Xbox360 spel förra julen av sin flickvän... ett sådant där RPG-spel... vilket tar enormt med tid att spela igenom. Varje gång han skulle spela fick han ett: "Ska du spela NU?!?! Vi ska ju titta på (valfritt tvprogram - kanske Idol...) tillsammans!"

Så vad var tanken bakom den gåvan?!?! VA?! Som att ge en flaska med sprit och skälla på killen varje gång han försöker ta sig en klunk.

Ett litet gratistips till er tjejer... Ge en tvspelsglad kille en lapp med 24 rutor... varje ruta motsvarar en timmes spelande där du (flickvännen) lovar att låta honom vara. DET är en gåva med tanke bakom! ;)

Nu funderar jag på att köpa något totalt unikt. Kanske en baconsmiskare. Eller en bananspade. Det ska bli spännande att se vad det blir.


Skriv en kommentar

En heldag på typ Hasseludden?

Pezster 
· Svar till jkm

Hasseludden? Vad är det?

Julklapp till flickvännen? Köp ett presentkort för kläder eller smink. Paketera snyggt tillsammans med nyskriven (eller sök, klipp & klistra) kärleksfull och personlig dikt till henne. Var noga med att berätta att den tog flera timmar att skriva. Hon kommer att tycka att du är BÅDE omtänksam och romantisk dvs "bra" i tjejers ögon.

Julklappstips till småbarnsförälder man hyser agg till: leksakstrumpet o... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Blogo

Hahhahahaha... leksakstrumpet.... tror det får sätta standarden i år till släktingars barn... leksaker som LÅTER! Bra idé!

Tackaaa gudarna att jag inte är en sådan tjej.. Jag är glad över teknikprylar (Förra året var det en kamera, året innan fem psp -spel).. Mjuka paket är usch. Till och med en bok är najs.

Ge henne blommer med typ ett pressentkort i eller nått :P Då kan hon ju köpa sina egna paket ;) Och det är ju en tanke bakom det plus blommor brukar väl tjejer uppskatte??

Jag tar dock bara död på blommor.. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hayley

Man kanske bara ska slänga fram en kuvert med lite stålar i... hmm... tål att tänka på...
Tanken bakom... att hon ska vara lycklig. :D

Vad sägs om att göra ett eget presentkort på en riktigt schysst middag ute? Tycker oftast att "mödan och tanken" på julklappen ger mer plus än stålarna man lagt ner.
Kul att du tog upp det där med parfymdiskarna...Jag har alltid funderat över hur fasen man kan jobba där (Nu snackar vi inte en enskild butik utan ställen med flera parfymbutiker på samma ställe typ Åhlén och NK o.s.v.) Man måste... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Hahahhahaha...

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahahaha... nej... usch... SPA!!? ARGH!

haha jag fick frågan vad jag ville ha. jag har redan en hundvalp så jag kom typ inte på nåt alls att tipsa min respektive om. sen klämde jag typ ur mig "machinarium". när han inte kommer på nåt brukar han bara dra med mig ut på stan och be mig peka på nåt jag vill ha dagarna efter (eller innan) jul. jag får en shoppingdag att vela runt och bara plocka nån pryl jag vill ha där han traskar med :D

ja... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Hahhahaa... sno det...
Jag önskar mig Mass Effect 2... fast det kommer inte förrän i Januari... men jag önskar mig det... och några dagars lugn och ro...
:D

Det var det bästa jag läst på länge, så på pricken
1 Pez
Tips: Present på Spa eller fotvård eller alla sådana grejor där kvinnor får vårda kroppen.
Visar att du bryr dig om deras välbefinnande och japp, du har en tanke bakom, du BRYR dig :)

Tror du redan varit lite inne på det. Men ist för att vi ska ge till er tid till att spela tvspel, ge henne ett häfte med valfria "upplevelser". Tex I dag tar jag disken, massage, en middag ute, en hotellkväll med bara dig, en dag på spa med diverse behandlingar, i dag tar jag hand om all städning, en städa toan kupong. Finns hur mkt som helst. Annars är presentkort bra. Jag brukar dra med mitt x på stan och verkligen peka på sakern... Visa hela »

Råkade missa när flyget egentligen gick, vilket betydde att mitt liv blev 24 timmar kortare. Och att det blev jävligt bråttom att köpa julklappar. Vill dock bara tipsa om att kläder är jävligt effektivt, om man nu inte är blind och missat helt vad damen brukar klä sig i. Stor bonus om man vågar köpa plagget man en gång fick vara med om den där satans tretimmars val och kval-väntan. Då slipper du ofta skiten till... Visa hela »

Vad tjejer vill ha....hmmm...
Årets stående julklapp för kvinnor borde vara en teknikgrej - en vettig massagestav!
Jag baserar detta på hur mycket gnäll det är om att vi aldrig får orgasmer, hur populära homeparty med sextema är, alla sextips i damtidningar etc etc.
Det och samma schema för när ni killar vill vara ifred för att spela. Så kan vi ha gött på var sitt håll!

Pez: om du nu inte tog mig på allvar med förra inlägget, så kan du vara uppmärksam under året vad som gör att hon skrattar. Gör en anteckning de gånger hon säger:
"det skulle vara kul att....".
En av mina bästa presenter jag fått av sambon var en elfilt. Han hade noterat att jag allt som oftast fryser. På kortet stod:
"Till världens frusnaste och finaste fru!"
Den lappen värmde. Visa hela »

haha jag tror inte ens jag nånsin fått nåt på alla hjärtans dag. brukar helt glömma bort den dagen på nåt sätt.

annars brukar jag bara lyssna på vad han säger att han vill ha lite då och då.han brukar a glömt det lagom till jul. i år hade jag noll idéer men gick in i butiker ändå och hittade något som jag -vet- att han vill ha utan att han sagt det.

jävulsk tur.

tinky: just det "lyssna på vad han säger att han vill ha lite då och då". Det är det vi efterlyser av den andra parten...
Jag blir mest glad när jag får en present en vanlig dag. Att han gått förbi och sett något som påmint honom att "den här behöver hon" eller "denna skulle hon bli glad över". Och det kan vara den minsta lilla grej, som ett gott te (skratta inte Pez) eller en ny datorm... Visa hela »

jag vill också ha yllesockar :C

Instämmer med föregående inlägg.
Det är så vi tjejer ofta gör och det är det vi menar med en tanke bakom...

Ååååh jag skulle gråta av lycka om jag fick ett Nintendo Wii. Jag har inte spelat Mario Kart på år och dag.

Men alla tjejer tänker inte så alltså?

Pezster 
· Svar till Malin

Hell no... men du är ju en bra början! Keep it up! :D

Kommentera