Läste precis den lille miljöpartistens Carl Schlyters debattinlägg på Aftonbladet. Riktigt roligt läsning faktiskt. Han har anmält världens ledare till domstolen i Haag... Va? Har jag missat något? Varför denna hysteri? Hahhahaa... Han borde nästan göra en film... han skulle försöka få in den i dokumentärgenren men vi vet alla att det skulle bli en riktig komedi i slutändan.

Kära miljöpartister... med tanke på allting om klimatdebatten och hur det gått i Köpenhamn så anser jag att ni inte bara skjutit er i foten... utan tagit en bazooka modell större, riktat den mot era fötter och sedan glatt tryckt på avtryckaren. KABOOOOM! Vilket leder till ett gäng miljönissar i omloppsbana runt jorden. Vilket är bättre än att ni springer omkring och skäller på folk som inte sorterar sina sopor.

Ett totalt haveri i Köpenhamn är riktigt bra. Jag välkomnar det! Det innebär att vi har en underbar anledning att fira järnet hela helgen! WooohoooooO!

SvD - DN -

Skriv en kommentar

Ja det är otroligt, kan Schlyters jobba i tomteverkstan på vinden tro? "Flummig miljömuppar" har fått ett ansikte.

Han ville dessutom sätta politikerna i kurran!
Men jag ser det från den ljusa sidan, om han lyckas släpa politiker till Haag för något de tycker så infinner sig en intressant situation — vi kan, så snart vi tycker olika — släpa andra politiker till Haag och kasta dem i spjället!

Pezster... massmördare och våldtäktsman.
Ja, faktum är att när tusentals, eller miljontals, människor dör i miljökatastrofer kommer jag att anklaga dig. Du är inte ensam skyldig till miljöförstöringen, men du våldtar uppenbarligen vår jord klart mer än de flesta. Jag tror jag överlever om du kallar mig "miljöfjant" också.

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahaha... Va?!
Jisses...

Jag har börjat undra varför det är så otroligt hemskt om jorden faktiskt skulle gå under. Det är inte direkt så att vi om massa år kommer tänka "fan att jag tomgångskörde så mycket under 90-talet".

Folk som Mikael verkar tro att "vår jord" har känslor men jag ser inte logiken någonstans. Det är snarare en skymf mot livet som fenomen att leva återhållsamt för att,... Visa hela »

Har ni träffat folk från de länder som håller på att dränkas av klimatförändringar? De skrattar inte åt "min komedi".

Ska vi basera vår ekonomi på olja som ständigt blir dyrare och förstör miljön eller ska vi ställa om?

Nuförtiden ser jag 90% av svensk media genom "the onion"-glasögon, alltså för löjligt för att vara sant. Detta är en sådan artikel.

Dinosaurierna kanske kom på att dom borde prutta mindre, men försent för att göra något åt det, var det därför dom dog ut? Skulle dom källsorterat mera? Ben, skinn och kött för sig?
För helvete...klimatförändringar har *ALLTID* skett på denna jord och kommer alltid att ske, OAVSETT vad vi människor gör eller inte gör åt saken. Det har tex. varit tropiskt klimat här i Sverige "en gå... Visa hela »

Schlyter försöker påskina att han träffat folk som håller på att dränkas av stigande havsnivåer. Jag tror inte ens han gjort det. men han har säkert träffat en del öbor som ser en möjlighet att få internationella bidrag i klimatförändringens namn. Faktum är att havet stiger i samma takt som tidigare - inte snabbare, inte långsammare. Men störst effekt på kuster etc har människans egna insat... Visa hela »

Som någon kanske märkt har jag inte kommenterat klimatslingorna ännu. Jag är ju av väldigt starka åsikter vad gäller miljöfrågor, men är kluven av klimatfrågorna. Tror inte att vi kan påverka klimatförändringen i större utsträckning. En del kommer ske oavsett, av starkare makter än vad vi rår på. MEN miljöpåverkan där kan och bör vi göra något snarast. Vi leker me... Visa hela »

för ett par år sedan brakade en 1700talsbyggnad ner i ljusnan när det kom osedvanligt mycket vatten. en rad byggnader dränktes och fick vattenskador. klimatförändring?
nja.
det var en såndär ovanlig företeelse som inträffar lite då och då när man har sina byggen nära vatten. naturen håller på litegrann ibland. inga byggnader brakade i vattnet de nästföljande åren.

vattennivå... Visa hela »

Geniusloci: Precis så. Jag har inte heller kommenterat inlägg som handlar om klimat och miljö. Det är en så fruktansvärt tung fråga och jag orkar liksom inte ta tag i det. Jag sopsorterar, låter inte vattnet stå på för länge, försöker köpa närproducerad mat och får ont i hjärtat när jag tänker på alla djur som är på väg ut ur historien - försöker dra mitt str... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Hahaha... Först kramar du dem sedan äter du dem?

Pezster 
· Svar till Candy

Hahaha... Först kramar du dem sedan äter du dem?

Just det. För att jag får äta dem. Ni välter dem ju först innan ni äter dem. Ser inga problem med att äta kött. Tror du fokuserar på lite fel saker va? ;-)

Pezster 
· Svar till Candy

*host*
alltså... Man måste möra dem... Därav vältandet...
En annan bra bieffekt av det är milkshaken...

"möra dem"...nu fnissar jag lite i alla fall...: )

tinky: håller med att istider kommit och gått, vattennivåer höjs och sänks. Inget konstigt där.

Reella problem är vår konsumtion och slit och släng tänk. Vi tär på ändliga resurser. Jag är utbildad vi SLU och läser rätt skrämmande rapporter, som jag faktiskt inte hade en aning om tidigare, eller som jag inte ser figurera i media. Visste ni att odlingsbar yta är väldigt begränsad? I S... Visa hela »

Suck... Och om man matar dem med choklad - får man då en chokladmilkshake?

jooo däri ligger skillnaden. bördig jord eller icke bördig. det är mer en fråga om en mer eller mindre effektiv odling. det GÅR att odla längre norrut och fler ytor än de som nu kultiveras, bara det att man får släpa en satans massa sten och det kostar mer och har kortare odlingsperioder, varför bönder allmänt inte vill det då det är mer konkurrenskraftigt söderut. med detta sagt nämnde jag också att m... Visa hela »

tinky: tror ändå att "vi" (de "trogna" bloggen) har rätt sunda funderingar vad gäller miljön även om det skojas. Fast jag kanske är en party pooper som inte vill dissa eldsjälarna även om de kanske blandar ihop begrepp som klimat och miljö...

Skrattar åt mig själv när jag läste ditt inlägg om att odla norröver. Missuppfattade och tolkade först att man skulle släpa upp sten nor... Visa hela »

jo det var typ det jag sa. visst går det att odla norröver också, men särskilt bra blir det inte. men det går om allt verkligen skulle skita sig. jorden går under och man får odla morötter på kebnekaise, liksom. möjligt, men inte konkurrenskraftigt. fast även idag importerar sverige en hel del utifrån, vilket det säkerligen kommer bli mer av om folk fortsätter föröka sig som kaniner och alla vill ha tvåv... Visa hela »

om inte annat får man röja stenen ur marken och lalla ut i skogen för att leta bajs för att trixa till odlingarna lite :D

"...leta bajs". hahaha

Kommentera