Idag har julrim varit lite av en snackis på kontoret. Även på SvD har en rimstuga kommit igång. Är det bara jag eller är inte många julrim jävligt uppenbara? Det ju bort själva överraskningsmomentet tycker jag. Annars kan man bara slänga in alla julklapparna i en garderob, låta folk läsa julrimmet, säga "AHA!" och gå och hämta ut sin pryl från garderoben.

Julrim är med andra ord tråkigt. Speciellt eftersom det högtidligt ska läsas upp och alla ska sitta och säga: "ooooh!" och "Aaaah, vad roligt!" eller "Fantastiskt! Fiffigt!!!"... även om rimmen suger pung. Usch.

Det är roligare att bara satsa på ett rim som inte betyder något alls, sedan låta personen öppna paketet och artigt försöka lista ut vad fan du egentligen tänkte på när du rimmade. Så här:

Med den här kan du peta

utan att behöva kleta

eftersom korven DÄR

inte ligger HÄR

med denna på foten kan du inte veta

När de öppnar paketet hittar de en halsduk och tänker WTF?! Knarkar han? 

Då ska du bara sitta där helnöjd, gärna lite småpackad och le som en idiot. Det gäller att sänka folks förväntningar ibland. Så man får vara ifred nästa jul.

Sedan kör vissa julklappsspelet på julafton. Suck... det är lite svårare att trassla sig ur.

Julklappsspelet innebär att man sitter där med en tärning och ska ta presenter när man slår en sexa. Jag tycker det där suger rätt hårt. Tänk er själva att ni varit kreativa och faktiskt fixat en otroligt schysst present och så slutar spelet med att ni sitter med någons doftande värmeljus framför er. Waow, liksom. Nej, det där går inte.

Min strategi är att spela spelet, fuska som en galning, behålla alla presenter själv (vissa delar med sig i slutet... nejnejnej... målet är att du inte ska få vara med nästa år så det är fulspel för hela slanten som gäller) och - det här är viktigt - alltid komma med en present som är lite lagom oseriös... t.ex en "buttplugg". Det blir riktigt roligt när öppningen av presenterna är klar... när någon äldre högljutt frågar:

"Men vaaaaad är detta? Ser ut som en slags prydnad? Är det det?" och så spanar gammelfarmor med ögonen över alla samlade för att få ett svar. Här ska du givetvis bara sitta tyst och njuta av förvirringen och pinsamheten i luften. Om ingen säger något om buttpluggen (fegisar) harklar du dig och säger:

"Jo, du kära gammelfarmor. Det ska jag berätta för dig..."

Jag vågar garantera att du slipper vara med nästa år.


Skriv en kommentar

annars finns det konstnärligt utsmyckade dildos i glas som man kan ge farmor varje jul. risken är dock att det kan missuppfattas som prydnader och vips har gamla farmor en samling snoppar i hyllan.

i övrigt julrimmar jag aldrig, men jag brukar flera dagar innan jul ge sambon jobbiga tips om vad det är, mest eftersom han är så sjukt otålig med presenter.

"tänk efter noga nu... du sa att du ville ha den en sommar för två... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahhahaa... i glas... man smyger alltså in porrsaker i släktens finskåp... det där är humor på hög nivå. Den snor jag av dig ;)

Det sämsta med julrim är väl ändå att när man väl påtat ihop ett rim som man är nöjd med sabbas allt på grund av att "tomten" (dvs oftast far eller farfar/morfar) inte kan läsa skiten.

"Med denna lila sak...nej förlåt... lilla sak ska det vara... kan du kvand...nej...eh...hmmm vad står det nu..."

Julspelet rulez. Har spelat det i snart 20 år och njuter varje år avsaknaden av stressen runt inhandel av klappar.
Andra omgången är klart roligast när vissa klappar får "måste ha" status och alla snor helt galet från alla.

Haha, varför ska man ta en sån omväg för att lösa problemet?

Själv knyter jag bara näven, spänner min gigantiska biceps, stirrar dem djupt i ögonen och frågar ”ser jag ut som en snubbe som tänker leka löjliga lekar med en bunt patetiska idioter och förstöra julen?”. Det är sällan någon som kommer med egna idéer i min bekantskapskrets runt jul och gör någon det så k... Visa hela »

När jag läser både inlägg och kommentarer får jag en bild av "Kvarteret Skatan" julavsnittet. Med Johan Glans som tomte med igenimmade glasögon.
"Den här kan faster ha i könet....köket!"
Och sedan förväxlingen med paketen så istället för handmixer får hon en eldildo, som faster tycker är behändigt röra med i ris-a-la maltan.... : D

Re:Geniusloci - 23 dec -09 23:56

Snygg iakttagelse! Det stämmer faktiskt, nu när jag tänker på det.

Guran: vi var ett gäng som brukade spela Rappakalja ihop. En juldag skulle värdfamiljens mormor vara med. Hon fattade aldrig reglerna.
"Det här ordet vet jag vad det betyder!" (så gapade hon ur sig det rätta svaret direkt)
"Usch, vilken dålig handstil. Vem har skrivit det här? Är det du Ingrid?!"........
Vi fick oss några goda skratt ändå, trots att vi fick avbryta spelet.

Kommentera