Schulman skrev Aftonbladet om när han försökte ta en kopp kaffe med sitt barn. Han blev nekad inträde på ett gäng kaféer i Stockholm eftersom de av någon anledning tycker det är jobbigt med barn i sina lokaler. Han har en poäng. Vad är det för problem folk har med sig själva om de inte klarar av att se barn?

Min egen erfarenhet av föräldrar med barn är att de oftast tar ansvar om ungen får en flipp. Skriker ungen eller på annat sätt inte sköter sig så drar de. De går ut helt enkelt. Visst finns det vissa puckon som envist sitter kvar och utsätter alla för skriken... men då kan fan någon i personalen gå fram och påpeka detta istället för att förbjuda alla.

När idioter som Katrin Zytomierska går ut och försvarar den här inställningen blir jag bara förbannad. Att hon dessutom ska bli mamma gör mig fan mörkrädd. Lyssnar en enda jävel i Sverige på denna låtsaskvinna?

Bingo... för helvete... vad har du gett dig in i? Spriiiiing för helvete! Alla Sveriges män skrattar hårt åt dig.... fast nej... det där är fel... vi tycker synd om dig.

Ska vi nu ha något idiotiskt barnförbud på krogarna kan vi börja prata om varför? Stör barnen? Tydligen. Då kan vi prata om fula människor med. Fula människor stör mig något enormt. Förbjud dem med att gå in på alla kaféer! Eller tjockisar! Fy helvete! Finns inget mer störande för min del än en frustande tjockis på ett fik som slänger i sig bakelser medan de slörpar i sig en XXL-latte i min närhet.

Ska inte fula och tjocka ha någonstans att fika, tänker ni nu? Jo... med samma argument kan ställen ha ful- och tjocktider när de kan ta sig en latte. Alternativt kommer någon driftig kaféägare att starta "Ugly Fat Betty & Lennart" - fiket för hela målgruppen! Perfekt. En annan fördel med dessa nya regler är att chansen att du stöter på Katrin när du tar en latte helt försvinner. Mycket bra.

För en gångs skull är jag helt överens med Schulman. Han har fan rätt. Åt helvete med ställen som tycker det är jobbigt att släppa in en kaffesugen förälder med småbarn.


Skriv en kommentar

enda undantaget är egentligen om det skulle vara nåt stort gäng med barnvagnar. men då kanske man skulle kunna ha en liten barnvagnaparkeringi ett hörn nånstans som kan hållas under uppsikt.

Pezster 
· Svar till tinky

Ja... barnvagnar kan jag förstå att det snabbt blir bökigt... men just ett barn... äsch.. jag blir förbannad.

Jag är smått kluven, håller med genus i vad som skrivits tidigare, det där med lattemorsor/farsor, det är vad jag tippar på har dragit igång detta. Barnen i sig är *oftast* inget bekymmer, men det är inte alltid så mysigt att zippa på sin kaffe med mjölk och bläddra igenom tidningen och ha en vy över ett stort åbäke till barnvagn (som oftast inte har något ljudlöst innehåll) eller se på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Jag tycker faktiskt att personalen kan ta tag i det NÄR problemet uppstår istället för att straffa alla. Jag är med på att begränsa barnvagnarna eftersom vissa är stora som husbilar... men inte själva ungen.. då är vi fan riktigt fel på det. Eller så är det bara antiförbudsnissen i mig som agerar.

det är ju just allt som oftast föräldern som är dum i huvet när det väl är något. Föräldrar som ska slänga fram brösten för allmän beskådan, låter ungen skrika hysteriskt eller springa runt som yrväder och slicka på glasdisken. Eller stoppar in huvudet bland bakelserna och tar tuggor ur saker (jo faktiskt. och morsan försökte bara skyla över det....).

ändra skyltarna om barn... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Ja... ELLER så ber personalen alla personer som inte kan uppföra sig att dra. Oavsett de har barn eller inte.

jo, ja, iof. men tyvärr är nog just föräldrar överrepresenterade i kategorin på just fik, och problemet är just de (förhoppningsvis inte allför många)föräldrar som inte på egen hand kan förstå att barnens beteende KAN bli fruktansvärt påfrestande för omgivningen.

men visst, alla idioter som inte pallar att fika utan att förpesta sin omgivning bör avhysas. folk som på utefik t... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Jag håller inte med. Personalen på plats har ansvaret för att det blir en trivsam miljö. Folk lär ju lära sig att hålla efter ungarna.
Att porta ALLA med barn låter helt sjukt.

eh. nej, det var inte det jag sa heller. jag menade att barn över lag ska vara välkomna och att personalen om något ska reagera mot föräldrarna som inte fattat grejen-

därav föräldrar om inte orkar hålla efter sina telningar ej välkomna. ENBART de som stör bör hanteras som problem. Fan skulle man ha emot en jollrande unge liksom?

barn behöver också få käka kakor ute på stan.

Pezster 
· Svar till tinky

Ok... oups.
Nu på lunchen hade vi ett gäng fjortonåriga brudar som satt och dampade sig... hade hellre lyssnat på en jobbig unge måste jag erkänna. ;)

Personalens ansvar är att vara trevliga, sköta sitt jobb, ta betalt/laga mat/kaffe/whatever som finns. Att agera "förebild" för föräldrar/idioter/barn som inte kan sköta sig ingår inte i det jobbet, det borde vara allmän kunskap om hur man beter sig gentemot "sin nästa", dock är det inte så, därav antar iaf. *jag* att dessa caféägare/deras personal ledsnat och helt enkelt drar alla föräld... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Idiotiskt vilket fall som helst. Det är snorenkelt att be någon som inte sköter sig att dra.
Men visst... då är det lugnt att portbanna fula och feta då med andra ord.

om dom lämnar barnvagnen hemma. hur många ggr har man inte gått in på ett fik och där sittert lattemorsorna med sina ungar och 5 barnvagnar runtomkring. man kommer juu för fan inte förbi. då kan jag och mina vänner ta in cykel el. diverse och bara stöka ner. nej, bra med förbud mot barnvagnar.

Pezster 
· Svar till mj

Barnvagnar är jag helt med på att de inte ska ta plats inne på ett ställe.
DET är ett förbud jag kan ställa mig bakom. Men om någon kommer in med en unge på armen måste det vara ok.

Jag säger inte att det är rätt, men det är enklaste vägen att helt enkelt porta en viss målgrupp. Dröjer inte länge innan de anställda går med i fack o annat skit pga. att dom måste agera föräldrar åt föräldrarna och kunderna på sina arbeten, helt plötsligt ska dom ha dubbel lön pga. att dom gör två jobb (fritidsledare servicearbetare).

Feta har även dem sin pågå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Bra. Då ska jag öppna en nattklubb där man betalar baserat på hur man ser ut samt kroppsvikt.
"Hmm, du ser bra ut... lite mullig... 80 spänn"
Nästa gäst...
"Hmm, ser bra ut... snygg kropp... gratis!"
Nästa gäst i kön...
"Hmm, överviktig... rätt ful... 300.000 spänn för dig."

Pezster 
· Svar till J (PP)

Förresten är det självklart att fettot ska betala för 3 säten :D inte två. Inte ett... TRE!

Du får göra precis som du vill...trodde det var en förutsättning för att starta eget, "your money, your place, your rules".

Fast, å andra sidan, när man tittar runt, så är det inte så. "Your money, my rules" är det snarare.

Om jag ska spåna vidare på det där om fetton och överföra till caféverksamhet...så kan man rent krasst säga att föräldrar med barnvagn och/eller barn ska betala för sin *sittplats* utöver det dom äter/dricker. Om nu café't/restaurangen ska behöva installera inbyggt skötbord/lekhörna med varje bord som finns, iochmed att de föräldrar som orsakat denna debatt faktiskt byter om på sitt b... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Ja... ELLER så inser man att folk som gnäller på en unge i en lokal inte är en kund man vill ha.
Vilket otroligt jävla i-landsproblem.

i-landsproblem, absolut.

Men i regel för just ett fik så går majoriteten dit för att avnjuta en kopp kaffe/te i en någorlunda stressfri och tyst miljö.
Med dagens i-lands-lattemorsor/farsor så blir det inte så, därav dessa "regler". All cred. till "riktiga föräldrar", de förtjänar allt gott de kan få, dessvärre är de en minoritet

Pezster 
· Svar till J (PP)

Jag tror vi överskattar betydelsen av en kaffe på ett kafé.
Jag har reagerat kanske en eller två gånger när jag varit ute på fik... och det är jag väldigt ofta.
Personligen har jag mer problem med stirriga "sex and the city"-wannabees som sitter och flabbar och spyr hjärndött svammel över mina trumhinnor.

En koppa kaffe hemma kostar i snitt en femtioöring, om jag åker ner på stan för att ta en fika så går den på dryga tjugolappen, om inte mer (bara kaffet), för att inte tala om priset för att komma ner på stan och ev. bulle jag tar till... men så är jag heller inte någon med ett outtömligt bankkonto som inte bryr mig om vad saker o ting kostar. Därav förväntar jag mig att jag ska få mer kvalité... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Fetton får inte komma in på min restaurang sa jag ju.

To-de-loooo! Nu är jag här igen. Ser att jag råkade trampa Pez på en öm tå. Stort fniss!

Läser varken Schulmans eller hans x-kvinnas bloggar, tycker ingen av dem har något vettigt att säga. Utgår helt och hållet från egna åsikter. Jag förtydligar och står kvar vid min ståndpunkt:
Barn är välkomna - inte så kallade föräldrar med dvärgmonster!

Skulle klart... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jag känner mig inte träffad faktiskt. Jag bara tycker det är en löjlig regel. Barn inte välkomna?! Sjukt.
Barnvagnar fattar jag... föräldrar som inte sköter kollen på sin avkomma ska man be gå... men att göra ett ställe barnlöst? Nope... jag fattar inte.


Fast...
Ser man lite objektivt (är det objektivt jag menar?) på det hela så var det ju inte själva barnet som inte var önskvärt som besökare utan barnvagnen, vilket jag kan förstå.
Kul dock att läsa alla snurriga kommentarer till hans inlägg.
:-)

/ Z

blogg.aftonbladet.se/wiederholender/2009/12/nu-ar-han-igang-igen

Pezster 
· Svar till Z

barnvagnar kan gott vänta ute. DET fattar jag. Men själva grejjen verkade vara att han inte fick ta med sig sonen in.

Nu går inte jag på kafé dagligen direkt, men jag måste tydligen ha missat något för jag har aldrig någonsin stört mig på barn eller deras föräldrar när jag tagit en latte. Hade ingen aning om att man nekar föräldrar som tar med sig telningarna till kaffedags. Är det verkligen så överdjävligt eller? Nu kan jag vara fel ute men jag får en stark känsla av att det handlar mer om att vi ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Tack för kommentaren! Då är vi två som inte reagerat på detta.
Med andra ord måste vi alla vara bättre på att säga till...
(och INTE vara den där svensken som säger att vi vill ha biffen välstekt... får in den halvrå och äter den ändå "för att inte vara till besvär").

Fan Guran... du är vis!

"Allt det här outsagda gnället gör att man... Visa hela »

Förresten det här med att bara snygga ska få komma in på krogen, medan fula portas - hello?! Det sker ju redan. Det är dörrvakternas främsta uppgift på de hippa ställena. Det vackra folket lockar resten och dom med plånbok. Är du ful måste du ha stor plånka!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Inte tillräckligt. Jag var inne på en nattklubb och såg två feta tjejer så och rasta valkarna på golvet...jag skulle säga till dem men Greenpeace stoppade mig... skiiiiit.

Vilken sjuk debatt och snacka om diskriminering, oavsett om det är barnvagnar med. ALLA ska få komma in oavsett - det är helt sinnessjukt att ens diskutera om man ska få ta med sig en vagn in. Nej, alla sättllen kanske inte är lämpliga med barnvagn pga utrymmesskäl, men då känner "barnvagnsföraren" av det och går inte in på det stället. Om inte föräldern säger till ett skrikigt barn som blir too m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Molle

Molle... jag håller med. Det är löjligt.
Det är ett fikaställe liksom... öppet för alla.
Kanske om det kommer 30 gäster med barnvagnar borde man ha en regel med högst 3 inne (brandrisk) etc... men att förbjuda barn? Nej... fan heller... nästa steg är något annat.
Vi gillar inte förbud helt enkelt.

Säker på att det var ett inneställe då?.....; )

Varför förbjuda barn på ställena? Det borde isf va föräldrarna som förbjuds... Det är deras jobb att se till att barnen inte löper amok på fikastället och deras jobb att se till att ev barnvagnar och bröst inte stör övriga gäster. Jag håller med om att fjortisar kan vara så mycket mer störande än barn...
Själv kan jag bli galen på barn, fjortisar och andra störiga individer och... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mia

Precis... det är som när någon väljer att bo mitt i city och sedan klagar på stadsljuden... :)

ja, som sagt, säg till korkade föräldrar utan koll istället för att förbjuda barn. har bästa exemplet på morsa utan koll.

det var i en skobutik. ungarna sprang runt och lekte värsta sortens rövare, butikspersonalen var fullt upptagen. morsan syntes inte till. en yngre kille går in i butiken. och stirrar på ungarna några sekunder medan de leker självmordslekar med trappan och vrålar som galningar. sen ropar h... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Hade fler sagt som den där snubben hade det inte varit ett problem.
Jag misstänker att det är alla föbannade mesar som inte kan/vågar/orkar säga ifrån som tycker det är bra med regler så att de slipper göra det.
För i tiden sa alla tid när någon uppförde sig illa.
Hyfs kallades det.

Fast är inte det här en rätt lustig diskussion med tanke på att vi tidigare diskuterat att företagen måste få göra som de vill. Om ägaren inte tycker att det är lönsamt att ha x antal mammor/pappor med barnvagnar som tar upp space för andra kunder så måste det väl vara upp till dem att bestämma. Det är bara att välja ett annat fik/café/restaurang som tar emot barn/barnvagnar.
Som med den dä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Ingenstans där var det ett förbud för någon att GÅ IN någonstans. Viss skillnad.
Många ställen har antingen barnvagnsförbud eller begränsningar på antal vagnar... det är lugnt.
Det vi pratar om är att aktivt förbjuda någon att gå in någonstans med ett barn. Sjukt.
Ska det vara så ska det vara ok för mig att ha en affär för smala människor och helt enkelt förbj... Visa hela »

Det har du iofs rätt i, vet inte vad jag tycker egentligen. Den humana sidan av mig anser nog att allt ska vara för alla. Men så finns det en liten del av mig som tycker att det är upp till ägarna - det är ju trots allt inte olagligt. Men så har jag ju heller inga barn. Å andra sidan hade jag förmodligen kastrerat ägaren om han/hon hade sagt att jag inte fick komma in eftersom caféet har ett förbud mot skåningar pga deras dia... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Förstår vad du menar. Ett förbud för människor överlag när jag är ute och går hade varit nice.
Människor är skumma.
Man måste se upp för dem.

Du har en point där Candy... : )

Men Pez skulle det vara okej förbjuda feta barn?
Nä, skojar bara!!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Nej... men föräldrarna ;)

Kan berätta om min insats i ICA igår. En liten kille på ca 4 år gallskrek en bit bort, och jag tänkte "få tyst på ungen för f-n!", tills jag såg att det inte var en vuxen i närheten. Gick så klart fram och tröstade det gråtande barnet och frågade om vi skulle leta efter mamma eller pappa. Då ser jag mamman komma springandes från andra delen av affären.
"Åh, tack! Han sprang iv... Visa hela »

Fula och feta är ju redan portade (fast kanske inte direkt bokstavligen) på alla trendiga Stureplanshak. Jag känner mig kluven i debatten, måste jag säga, fanns de två identiska fik att gå på, en med nojsiga barn och en utan, hade jag valt de lugna fiket. Fast att förbjuda vissa grupper av människor känns inte bra.

Kommentera