Rånarna kom ut från banken och blinkade vilt med gröna laserpekare. Poliserna kastade sig i skydd bakom bilar och containrar för att undkomma dödsstrålarna. Rånarna försvann sedan in i en flyktbil där två av dem satte sig i baksätet och sköt gröna laserstrålar mot de förföljande polisbilarna som blev tvungna att avbryta.

"Det känns för jävligt att bli beskjuten på jobb. Vi kollar just nu om våra fackliga representanter kan få till en lagändring om att vi ska slippa rycka ut på hemskheter där en grön laser används." säger en polisman som vill vara anonym.

En annan polisman som faktiskt träffades av en stråle och såg suddigt i nästan 20 minuter fördes till sjukhus. Polismannen har fått akut krishjälp och intern tjänst efter händelsen.

"Det är för jävligt helt enkelt!" säger den skadade polismannens traumaläkare. "Han kanske aldrig kan återkomma till full tjänstgöringsnivå efter det här."

På facebook finns det en grupp för alla offer för grön laser. Där kan allmänheten donera pengar till en rehabiliteringsfond för de drabbade.

I fredags hölls dessutom en demonstration på Sergels torg som tyvärr urartade. Folk med grön laser attackerade demonstranterna som förgäves försökte försvara sig... tyvärr hade demonstranterna bara röda laserpekare till sitt förfogande. Det blev mer eller mindre en massaker och flera drabbade rapporterande synnedsättningar i upp till 30 minuter!!!

AB - SvD - DN -

Alltså... grön laser är hur bra som helst. Vet ni vad den egentligen är till för? Jo, att peka ut saker på en stjärnhimmel. Som en intergalaktisk pekpinne. Sjukt häftigt. Värstingen hittar ni här... kostar 1.500 dollar.

Skriv en kommentar

Ajaj...bådar illa;

"– Men det blir konstigt om poliserna alltid måste gå med speciella glasögon. Och då borde ju också allmänheten ha skyddsglasögon. Det är nog fel väg att gå, säger Per Engström."

Det där *Det är nog...* oroar mig...det är typiskt politikersnack som egentligen betyder "om vi inte kommer på ett annat sätt snart så SKA vi göra så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Hmmm... googlar kina och skyddsglasögon.

bästa sättet att få alla att söka skydd och bli rädda för ingenting är att ställa upp det värsta scenariot man kan komma på, oavsett hur realistiskt det för närvarande är.

för hur realistisk är det att kids vill lägga en (iaf för de flesta) rejäl summa på laserpekare när det är enklare att tutta eld på soptunnor? eller skaffa en hagelbrakare för den delen? men jo vapenk... Visa hela »

Nja, alltså jag tycker definitivt att denna typ av laserpekare borde førbjudas. Var inte så længe sedan man læste om piloter som gick in før landning på Arlanda som hade fått sådana dær saker i øgonen så att det sved. I USA har det rapporterats om allvarliga synskador också på just piloter...inte så kul om det hænder något allvarligt med planet och piloterna ær før tillfæll... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bjørn

De skarpare lasrarna kostar från 5.000 SEK och uppåt... tror inte det är en sådant spritt problem som de vill påskina.
Löjligt att vapenklassa dock eftersom det PRIMÄRA användningsområdet är just att peka mot stjärnhimlen. Och lasrar är redan förbjudna i styrkor över 5mw..
No point i nya bestämmelser med andra ord.

Är folk seriösa här eller...?
Jesus fucking christ...de där lasrarna använda OFTA av publiken på fotbollsmatcher, det ser man OFTA i repriserna efter TV-bolagen i efterhand skickar DVD:r till förbunden för att bestraffa klubbarna. Men, poängen är, om fotbollsspelare inte lägger sig ner och dör på matcherna behöver vi nog inte bry oss heller. Vad är det som händer här egentligen?!

özgur: fast frågan är om det är de där superskarpa ovannämnda lasrarna som kan peta piloter i ögonen. vanliga lasrar har vilken kid som helst så att de kan leka lasermannen på köpcenter. är det de gröna jävlarna de leker med på fotbollsmatcherna?

jag vet seriöst inte. vet noll om fotbollsmatcher.

men vapenklassa köksknivar också. man kan kniva folk med dem. laserpekaren som är till f... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Jag tror inte det... det är bara för polisen att beslagta allting över 5mw... blir rätt dyrt i längden för dem.
Förresten kan man göra en överjävlig batong med en dagstidning så då får vi förbjuda dagstidningar på allmän plats med.

Jag håller med Björn. Det finns tyvärr tillräckligt med idioter som riktar skiten mot flygplan så det där med lasrar till gemene man kanske inte är en sådan bra idé. Jag vet inte om förbud hjälper direkt, men seriöst, är det så fruktansvärt viktigt för folk att ha möjligheten att peka på stjärnor? Om man nu känner ett enormt behov av att leka astronom kanske man kan köpa ett teleskop i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Jag bara menar att det bör finnas lite mer hög-prio saker för polisen att sätta tänderna i.

jag har tyngsta jävla skohornet nånsin säkert förvarad vid ytterdörren. Den är skitfarlig.

Den är fan farligare än lasern.

:D

Re: Tinky 14:30

Jo, fast polisen skulle nog gärna föredra att bli attackerade av "tidningsbatonger" i det här fallet...Sorry men jag tycker inte "man-kan-använda-massa-prylar-till-vapen" snacket håller riktigt.
Att införa olika typer av förbud i Sverige är inte så lätt som det låter. Tror du verkligen att polisen skulle ägna sig åt det här om de inte tyckte att det var ett hyfsat problem?... Visa hela »

Japp, det är de gröna lasrarna som har synts på diverse landskamper runt om i Europa och även en hel del stora derbyn och Champions League-matcher. Vanliga lasrar för 50:- hade aldrig synts på TV-bilderna, det är de stora, starka gröna lasrarna som används.

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Att folk orkar lägga stålar på sådant... jisses...

fast guran - skillnaden är att det inte direkt är ett vapen, till skillnad från tex knivar. visst fattar jag att det är jävligt illa att få en laser i ögonen så att allt blir suddigt (och självklart ska man inte förstöra fotbollsmatcher med rena idiotier). det ena är misshandel, det andra är huliganidioter. MEN. just med tanke på att man kan misshandla med typ vad som helst - låt oss för sakens skull säga a... Visa hela »

och tack för infon, visst inte att det var de gröna som användes vid evenemangen!

hihi... Naturligtvis ager jag en gron laser. ca 120 kr postorder fran Kina, 5mW (kande inte for att bli fast med den i amerikanska tullen, sa jag holl mig pa lagliga nivaer - men man kan kopa langt hogre effekt om man vill och det ar fortf billigt!). Till saken hor att jag ar gift med en pilot, med starka asikter om grona lasrar, tills han sag hur megacoolt det var nar jag kunde undervisa astronomi mha den. (Tyvarr funkar den inte sa bra i -28 som vi har nu). Men det ar klart att det finns idiot... Visa hela »

Fast Tinky (idag 17:38 )
Jag kan ha fel men själva vapenklassificeringen är troligtvis det mest smidiga, rent juridiskt, även fast det låter lite överdrivet för något som en laserpekare. Sen vet jag inte riktigt vad du menar med "vapenklassa allt nytt "? Vilka andra trendiga prylar vill man förbjuda?
Anledningen till förslaget är att folk sitter och bländar polisen när de t ex sitter i sina bilar och det har inte hä... Visa hela »

Tinky - idag 17:38

Ps: Jag förväntar mig inte att du ändrar dig men läs DN artikeln igen...Kul om man blir bländad själv när man skjutsar ungen till dagis...

(Nu har jag dessvärre ingen unge själv men meningen blev lite mer effektfull om jag skriver så :)

(Fan, jag har inte ens körkort heller)

Ni får förlåta om jag börjar garva lite, min jugge-humor, men jag fick en bild framför mig med fotbollspelare med specialcykloper mot laser. Hahaha!

Eller vad sägs om att förena nytta med nöje? Om media trissar upp hysterin kring hur grön laser han drabba ALLA oskyldiga ute på gatan, så blir nästa års julklapp "3D-antigreen-safe-googles"

Jag trodde det här var ett skämt först när jag började läsa inlägget. Farliga laserpekare mot poliser som tvingades avbryta. Ha ha lät som värsta sci-fi nördfilmen. Men så var det tydligen på riktigt...

Pezster 
· Svar till MJ

hehe... det var ju ett skämt... men lite omskrivet av mig. För att klargöra... små mesiga laser under 5mw är det ingen fara... men tydligen skjuter idioter med 200+mw lasers... suck...

Räkna lite på chansen för att ramma ögat på en pilot i ett flygplan som rör sig. Laserstrålen är säkert tunnare än en blyerts på såna avstånd, och minsta rörelsen med lasern blir till flera meters rörelse på avstånd.
Vad kan belysningstiden i en ögonlins som är ca 5mm i diameter bli?
Minimal.

Jag hoppas de förbjuds så ingen tappar synen av det. Som skrivet innan om piloter vill man ju absolut inte åka med ngn som flyger ens plan efter blivit attackerad av såna där...

fast guran - jag har faktiskt aldrig råkat ut för laserpekare vid bil-eller-bussfärd. däremot har jag under bussresa hem råkat ut för att småglin kastat vattenfyllda petflaskor mot glasfönstret medan bussen åker i full fart, så att fönsterrutan spricker och man får en skön dusch av glassplitter och vatten i fejan, höra busschaffisen vråla och stå på bromsen..... det är inte heller kul om man lå... Visa hela »

Låt oss förbjuda *allt*, sen kan vi sitta ensamma hemma i varsitt rum och bara vänta på döden (som får undvika polisen så att dom inte arresterar honom, döden alltså, för olaga någonting). Seriöst, vad fan händer i det här landet egentligen ?

www.aftonbladet.se/nyheter/article6265585.ab
Där då? Snubben snor xx antal miljoner och sticker, han lär ju knappast ha levt som en fattig kyrkrå... Visa hela »

Fast Tinky - Så bara för att inte just du råkat ut för det är det OK eller? Det låter rätt ego.
Sen är det väl rätt logiskt att om man förbjuder prylen överhuvudtaget så minskar också spridningen. Jag tror det är lite lättare än att förbjuda bilar eller stenar :).
Och jag förstår fortfarande inte snacket om "vadå man kan ju inte förbjuda allt". Det handlar om e... Visa hela »

Tänker inte ge mig in i huruvida pekarna ska vapenklassas eller inte(ja, när de kan skära genom stål...:P), dock undrar jag som någon ovanför: Hur stor är risken att man lyckas blända en pilot med lasern...?

hehe, nej det är inte det jag säger. det var ett såntdär, du vet, exempel. jag tyckte det var bättre att använda en verklig situation som exempel som inträffar relativt ofta istället för en rent hypotetisk som kanske inträffar i frantiden. och du vill vinkla om det till en egotripp så har du missat poängen. stenkastning av buss och bil är långt vanligare än lasrande men minst lika farligt, och det är extremt sä... Visa hela »

Ingen uppdatering idag?

Re: MJ - idag 00:09
Ha ha, jag orkar inte tjafsa mer...det räcker nu...

Tja Peszter, skitrolig blogg du har!! Här är några fler mesar som klagar över lite ont i ögat!!

sydsvenskan.se/omkretsen/trelleborg/article596951/Tva-poliser-skadades-allvarligt-i-laserattack.html

Nä nu är det dags för en till Red Bull!!

Tinky
Tredje gången gillt blev det natten till idag. Två polismän vårdas för allvarliga ögonskador enligt SDS efter en laserattack. Sedan är iofs SDS svenska mästare i överdrift, så jag låter skadorna vara osagt.

haha...otrolig komik i den där artikeln...

"Flera polispatruller besköts[...]"

När man läst igenom den där artikeln låter det som om att den där lasern verkligen skulle ha *skjutit* på polisen, som värsta ak-4'an eller något, och poliserna fått ta skydd för en livsfarlig beskjutning... fan alltså, hoppas den här idiotin som utspelar sig i detta land med sådan otroligt snabbt eskalera... Visa hela »

Kommentera