Jag har alltid gillat vargen. Det är ett vackert djur som vi ska vara stolta över.

Tyvärr verkar inte alla tycka så eftersom idioter nu tydligen ska få lov att skjuta vargar i Sverige. Jag säger idioter eftersom jag rätt lätt kan tänka mig hur en typisk vargjägare ser ut. Jag har sett jägare i tv försöka sälja in vargjakt till oss alla som inte bor i vargterritorier men det går inte att lyssna på dem. Nu har även Svenska Rovdjursföreningen reagerat... med all rätt eftersom det går ut 12.000 upphetsade jägare för att skjuta 27 vargar... skulle inte förvåna mig om de "råkar" döda alla vargar i lilla landet Sverige.

Visst, vargar dödar andra djur för att överleva. Någon som blir överraskad över det påståendet? Nej, tänkte väl det... vargar är rovdjur. Det är liksom deras grej. Visst äter de då ibland något djur som någon äger... och ägarna blir kompenserade för det. Så det är ingen fråga om pengar med andra ord. Att vargen skulle vara farlig är direkt löjligt. Att en varg ibland dödar någons jakthund (eller vanlig hund för den delen) kallar jag för ett praktexempel på evolution. Om nu en hund skulle vara så korkad att gå på en varg så är det Darwins teorier in action... det kan vi inte bli arga på vargen för.

Nej, det här handlar bara om gubbar med för liten kuk som går igång på att skjuta ett vackert (och ett av våra ståtligaste) rovdjur. Det som är riktigt sjukt är att några i vår regering faktiskt har lyssnat på dem. Faktiskt... om någon jävel kunde erkänna att det är just att de vill skjuta vargar skulle fått mig att respektera dem mer. Att försöka rättfärdiga en jakt på den lilla vargstam vi har i Sverige är direkt löjligt.

Jägareförbundet svamlar i sin blogg om att det inte är någon fara... att det är helt ok att vargbeståndet i Sverige skulle vara lagom med 210 vargar. För mig låter den summan lite. Är det inte meningen att vi ska ta hand om våra sällsynta djur?

12.000 blodtörstiga idioter i med vapen i våra skogar... DET Låter däremot som en jävligt dålig idé. Kan inte alla som har en hjärna och som bor i jaktområdena gå ut med en fet jävla tuta och göra lite ljud? Om några gjorde det (allemansrätten FTW!) skulle alla vargarna sticka iväg och så finns det inget för jägarna med deras kukförlängare att skjuta på. Gör det!!!

Jägarna borde låta vargen vara och spendera sin tid på att hitta en bra samtalsgrupp för män med små penisar! På sikt är det bättre för både vargarna och jägarna.

PS... och till er som vantrivs så förbannat där det finns vargar... flytta för helvete om det är så jobbigt. Precis om alla vi andra gör om vi inte gillar något där vi för tillfället befinner oss.

Skriv en kommentar

En av Sveriges vassaste (och definitivt argaste) rappare gillar vargar, och fri nedladdning:

www.artistsprowolf.com/2009/exclusive-release-with-follow-him-to-the-end-of-the-desert/

Jag gillar vargar också. Mitt efternamn betyder "vargens son" på turkiska liksom, klart jag gillar varelsen.

Skönt att du är tillbaka! Att du varit "tyst" ett tag = familjeliv förstår jag. Och det här med vargjakt och dina synpunkter = helt rätt!

Jag har saknat ditt bloggande!

Bra Rutet!!!

PS... till dig som trivs där det finns så förbannat med kuk ,penisförlängare och andra lustiga ord och tingest.Kom och bo med oss sex månader eller så ,så får du se hur det fungerar i ett sk revir. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hunter

Tja... Där bevisade du att jägare inte behärskar det svenska språket... Jag behöver en tolk för att ens börja fatta vad du vill säga.

Spot on!

Jag blir så förbannad när jag läser ditt inlägg, det är ett bevis på att du är en person som uppenbarligen aldrig har träffat på en varg och inte vet hur det är att stå öga mot öga med en. Ett bevis på att det är hur lätt som helst att sitta bakom sin dator i Stockholm och vara irriterad på en grupp människor som ser till så att människan och deras boskap/jakthundar inte blir onöd... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marcus

Öga mot öga med en varg? Ärligt talat... hur många varghändelser har vi? Va? Inte en enda människa har blivit dödat av en varg på vad är det? 100 år typ?
Nej, jägare ska fan hålla käften. Ointelligenta idioter är vad ni är.
210 vargar? Man behöver ca 800+ för att säkerställa ett bra genetiskt bestånd.
Pucko.

En grej med jakt är att djuren blir skygga för människan. De lär sig att där de känner människolukt är det farligt. Vargen som finns nu blir mindre och mindre rädd för människan då den inte skjuts. Genom en lagom avskjutning så börjar vargen att lära sig att vistas bland miljöer där människor finns inte är bra. Se bara Södertälje-vargen. Om jakten inte börjar snart så kan det sna... Visa hela »

Pezster 
· Svar till David

Kära jägare!
Du tror att vargen är ett hot? kommer bli ett hot?
Du bor i Norrland va? Med inavel och annat?
I rest my case.

tja, jag har med jämna mellanrum hängt längre stunder i ett bland sveriges björnrikaste områden. en plats där man som vanlig dödlig ibland kan få se björn. vill man INTE se en björn är det bara att föra ett jävla liv när man ska på skogspromenad.

vilka är det som klagar på björnarna? jägarna. det blir liksom skitfarligt för dem att sitta tysta och jaga älg när det finns bjö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Hahahahaha.... jag får en bild av en jägare som sitter och spanar och blir knackad på ryggen av en stor björn:
"ÖH, har du honung eller ska du ha smörj?"

På kvällen ligger jägaren i fosterställning och gråter... hulkandes säger han:
"vi måste döda alla björnar... vi måste döda alla björnar..."

Så jag passar på att säga till alla jägar... Visa hela »

korrigerar mig själv. i spanien finns 1500-2000 vargar. ungefär.

Hmm , FRA borde tas längre så att inte vem som helst utan nån som helst kunskap får skriva vad som helst på nätet utan först läsa på lite.

Pezster 
· Svar till zlatan

FRA borde tas längre... du är ju så korkad att fåglar får ont i mellanöstern.
Dra in rösträtten för er puckade jägare till att börja med... hur många jägarne skulle vi behöva för att sköta allting i Sverige? Ett femtiotal kanske? Max.
Det är ni som försvarar detta som borde läsa på. Läs på om genetik och hur många individer som krävs för att upprätthå... Visa hela »

I hear ya brothah! Det är synd att folks sjukliga maktbegär ska gå ut över världens oskyldiga djur. När vargarna börjar bygga parkeringshus för skattebetalarnas pengar och skära ner på förskolelärare och äldrevård under ekonomisk kris så kan man kanske ladda vapnet. Tänk va världen skulle vara tom med folk om jag fick bestämma jaktlagarna. :-D

Jag har aldrig fattat grejen med jakt.
-"Åh titta vilken enastående vacker dovhjort som där och betar där i dungen"
- "Ja titta! Fan den måste man ju bara blåsa skallen av."

Självklart behövs jakt, jag fattar bara inte varför man har det som hobby.
Men är det inte rätt löjligt av dessa naturälskande jägare att de börjar grina så fort det blir lite konkurrens av moder n... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Jag ska faktiskt bättra mig. Varit mycket som fan men som sagt... man kan faktiskt skriva något kort. Jag ska bättra mig.
Skönt att vara igång igen dock.

Tack för många roliga kommentarer under året!

Gott Nytt År!!!!!

"Vargen dödar ju och äter djur! Skickar du skinkan..?"

Gott Nytt År själv (och ni andra) ! Tack för en väldigt rolig blogg!

1) Pezster är inte från Stockholm. Det finns faktiskt en värld utanför staden med mindervärdeskomplex (the capital of Scandinavia pffft...)
2) Bra morrat Pez!
Hela grejen med att vara rädd för vargar härstammar från 1800-talet och de sagor man berättade för barn och dumma vuxna på den tiden. Dvs att vargar var stora blodtörstiga bestar som bara smög runt och väntade på att någon liten oskyldig mä... Visa hela »

Jag har aldrig, och kommer aldrig att förstå mig på ordet "jakt" när det kommer från en inavlad norrlänning som kallar sig för jägare... Vad är "sporten", eller tjusningen med att skjuta ett djur som inte ens vet att du finns där, eller ens har en susning till att försvara sig själv? Nej fan, den dagen "jägare" går omkring med egentäljda pilbågar och rostiga moraknivar för att... Visa hela »

Visst har människan inkräktat mer och mer på de vilda djurens territorier. Därför borde vi göra mer plats för de vilda djuren. Lidingö är en fin liten ö med trevliga skogar. Varför inte flytta ett par vargar dit? Djurgården har också plats för ett par vargar och lite björn.

Det är dags för 08-orna att ge tillbaka lite plats för de vilda djuren!

Pezster 
· Svar till Medborgare X

Jupp... hit med vargar bara. Vi kan ta några i södra Sverige med. Gärna i innerstadsområden. Jag ser gärna att vi har vargar som äter upp korkade människor.

Re:Candy igår 17:45

Min poäng var väl att peka lite på hatet mot just Stockholm...Att om man inte gillar en bloggares åsikt så utgår man från att denne är en "typisk" Stockholmare...
Men det var ju kul att läsa att du också har en positiv syn på alla vi som bor här i Stockholm..;)
Det gör min poäng ännu tydligare.

(Vi vaknar upp varje dag och tänker högt; "... Visa hela »

i samma björnrika område där jag höll till var en stor del av jakten traditionsbunden. att man i släkten "alltid jagat där och vill fortsätta med det". och ja, typ alla i den byn är med i jehovas och är släkt med varandra och tycker "int att de dära jävla stockholmarna ska bestämma hur mycke björn som ska finnas dära". mosstförstå mig inte, jag har ett gäng polare där, men gä... Visa hela »

Instämmer helt, aldrig fattat varför man skjuter vargen!(vettiga argument) Speciellt när dom är så få..

Man kan fan inte klaga på att hunden blir attackerad då skogen inte är hundens naturliga miljö och har inget där och göra, iaf inte lös!
Jag har aldrig hört talas om ett enda fall där vargen har skadat människan så Marcus din åsna flytta om du är så jävla rädd!... Visa hela »

haha läste igenom medborgare x's kommentar först nu :>

nja, djurgården är lite liten för varg, men lidingö skulle kanske funka hyfsat. lite mycket trafik i förhållande till skog fortfarande kanske, fortfarande småtrångt som jaktmark.

Och så lidingömorsorna kanske får spel men vem fan bryr sig om dem? ;D

(och för alla kommenteringsnissar som är lite tröga - pezster är int... Visa hela »

@Medborgare X:

Det var bra länge sedan det bodde vilda rovdjur omkring stockholm med omnejd, det finns nämligen ett ganska stort skäl till detta.
F.ö så finns det faktiskt både varg, björn och tillochmed kameler på djurgården...dock är dem inte speciellt vilda, fyfan om det skulle bli så att det är det enda stället i hela sverige där det finns varg kvar snart, då ska jag fan ge mig in i politiken på... Visa hela »

läste f.ö precis på aftonbladet:

" Enligt riksdagens beslut ska det inte finnas fler än 210 vargar i Sverige. Anledningen är bland annat att det svenska vargbeståndet hotas av inavel och därför tillåts vargjakt [...]. "

Antingen är det bland det dummaste jag någonsin sett (om dom hotas av inavel, så torde väl det sista man ens skänker en tanke, som en lösning, vara att minska bestånd... Visa hela »

Guran: Min kommentar var riktad mot Marcus.
Men ja, jag kan ofta tycka att många stockholmare har en "vi är bäst"-attityd. (OBS! Säger nu inte att alla är sådana).
Vi skåningar är trötta på att ständigt få upprepa vad vi säger trots att vi pratar städad skånska. Vi är också väldigt trötta på skämt om att ge tillbaka Skåne till Danmark så att det blir nä... Visa hela »

klarar fan inte av dessa idioter längre...

Först säger dom att dom ska skjuta av vargen för att "nästa offer kan vara ett barn", för att i nästa stund skriva något som detta;

"linkan_gavle, Idag 17:10 Varför kan inte vargar placeras i hela sverige då??? typ runt Lidingö och sådana "finare" ställen där de rika idioterna bor???? Och i de ställen där politikerna har sina som... Visa hela »

blir många inlägg från mig här nu, men kan inte låta bli...inombords känner jag mig helt nedlsagen, och det kommer tillochmed en och en annan tår ren fysiskt ifrån mig. Det här är helt sjukt.

13 vargar är konstaterat skjutna och dödade i Dalarna, där dom hade en kvot på 9.
I Örebro, som verkar vara det ända län som ens kollat upp vad som dödats, finns en hona på 4 år, och en h... Visa hela »

Glömde länken...här kan man följa de *INRAPPORTERADE* ** I mitt tycke, MORDEN ** på de svenska vargarna, sen alla vådaskjutningar och STG-fall som finns mörklagda vågar iaf. inte jag gissa mig till.

www.sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Vilda-djur/Allman-information-om-vilt/Stora-rovdjur/Vargjakt/

J (PP): jo jag tänkte också på det där. verkar jättebra att sätta varg, lo och björn i tätorter istället för skogar.

eller... inte.

har man en stuga i skogen eller bor i en by/mindre samhälle ute i skogsmark får man väl fan inte balla ur för att det finns djur i skogen.

Som inte alltid är "snälla".

då är det lite mer dags att flytta till annan ort. Visa hela »

Re: Candy
Jag förstår vad du menar, jag reagerar bara mot uttrycket "Stockholmare". Hälften av de som bor här är från övriga landet. Myten om den dryga Stockholmaren är ungefär lika sann som att den typiska Skåningen är bonde.
Dessutom består inte riksdagen av 365 infödda Stockholmare, vilket rätt många puckon verkar tro.
Men jag kan hålla med dig, förstår man inte skån... Visa hela »

Tinky: Det kanske är för att skåningar är, som jag tidigare skrev, jäkligt vana vid att aldrig bli förstådda. Och vi hatar när vår dialekt skrivs ut i diftonger. Finns inte så många andra dialekter som skrivs ut så va?

Guran: Det var ju Marcus som skrev stockholmare. Jag bara skrev att Pezster inte är från Stockholm. Men jag vet ju att det finns många inflyttade till staden, så är det ju ö... Visa hela »

candy: har sett de flesta dialekterna utskrivna (hälsingemål, skånska, stockholmska, norrländska) etc, så jag vet inte. finns väl inte så mycket att bli irriterad på tycker jag.

men jag tänkte lite mer på argumenten kring vargavskjutning. renuppfödare tex. menar... har man sitt boskap rännande i skogen där det finns varg, lo, björn OCH järv är det väl inte mycket att förvånas över... Visa hela »

Nix den var gratis, förutom vissa jippon typ "gör hole in one på vår minigolfbana och vinn en bil".
Såg nu att jag skrev 365 i riksdagen...det ska naturligtvis vara 349 :)

Re:Tinky
"så i städer finns bilar, i skogen rovdjur. svårt att fatta? tydligen."

Haha. Bra där Tinky!!!

Ligger lite efter men måste bara säga att jag älskar dig fan ibland;)

Kommentera