Min son och jag pratar ibland om saker och ting. Även de små hör ibland saker från tv:n, börjar fundera lite och maler tankarna några gånger innan det till slut ploppar ut från munnen. Den här gången var det lite frågor om det här med klimatet. En kombination av tv och vad fröknarna sagt i skolan.

"Vattnet kommer dränka öar, pappa!"

"Erhm... va?"

"Det kommer bli översvämmning." säger han bestämt. "Och isbjörnarna dör!"

"Nejdå. Oroa dig inte för det."

Han tittar på mig, vi pratar lite mer om det och sedan är han lugn igen. Fast jag sitter kvar där och är irriterad. Vad fan lär de ungarna i skolan? Ska jag behöva sitta här hemma och ta bort ångest hos min son som är implanterad av folk som inte vet bättre? Har vi inga krav på lärare?

Folk skrek om miljöfarorna redan på nittiotalet och nu, nästan 20 år senare är det fortfarande lugnt och fint. Havet har inte dränkt oss och vi kan fortfarande vistas utomhus på dagen utan att UVstrålarna bränner sönder våra celler.

Öar som sjunker? Jag antar att fröknarna har pratat om Maldiverna? Senast jag kollade runt så finns det ingen som helst ökning av havsnivåerna där. Debunked! Lär man ut saker i skolorna som inte stämmer?!

Isbjörnarna dör? Det finns mellan 20.000-25.000 isbjörnar idag och det ökar fortfarande. De var mellan 5.000 och 10.000 mellan 1950 och 1960. Det finns med andra ord så in i helvete med isbjörnar. Att de skulle vara i fara är spekulationer! Krisar det kan vi skeppa dem till Antarktis... där ismassorna faktiskt ökar! Aftonbladet har en hysterisk film här där de äter varandra (kanske de är FÖR många?).

Eller Al Gores lilla klimatfilm som var så full med fel att det är helt sjukt att ingen drog ned brallorna på honom direkt. Trots detta vinner idioten priser och ses som en hjälte i klimatfrågor? Killen som dessutom påstår att han varit med att uppfinna Internet! Dock är han synad nu... eller ägd... beroende på hur man vill se det.

Faktum är att koldioxidnivåerna ökar men inte temparaturen... alltså saknas något i ekvationerna. Tills man har koll på det där så föreslår jag att man tar alla dessa enorma summor som man vill pusha ut på det här tramset och faktiskt gör något vettigt. T.ex hindrar svält? Pengarna de pratar om i Köpenhamn räcker till det ska ni veta. Med råge.

Dessa domedagtankar gör mig arg. Maggie Thauersköld skriver om detta på sin blogg, där mycket av mina egna funderingar finns med. Speciellt det där med domedagsfrågorna. Hon tar upp Salmonella, Galna Kosjukan, Y2K, Fågelinfluensan, tja... enligt mig även svininfluensan... alla målades upp som "ojojoj... nu går det åt helvete!" men idag vet vi att det inte blev så. En annan grupp människor håller på så här hela tiden... nämligen de där som bor i grottor och tror att tefat ska komma och hämta dem när världen går under... enda skillnaden är att ingen lyssnar på dem... för att det generellt sätt är dumt att lyssna på folk med korkade idéer.

"Nu går världen under! ARGH!!!"

Jätteantiklimax när inget händer...

"Fuck... vänta... det var om fem år! Hehe... jag räknade fel. Tillbaks till grottorna!"

Babbla om vad ni vill hur mycket ni vill om klimatet... men håll min son utanför era idiotiska idéer. Han har tillräckligt att tänka på med sköta sig i skolan, göra läxor, njuta av julen och av att vara ett barn. Nästa jävel som sätter griller i huvudet på honom får med mig att göra.

SvD - DN - DN - SvD - SvD - AB - AB -


Skriv en kommentar

Skolorna är långt ifrån med i debatten!

Vad gäller Maldiverna så är det så här (av Nils-Axel Mörner) som har mätt, mäter och kommer att mäta havsnivåer!, en auktoritet på området, internationellt erkänd, med i IPCC-svängen tills han såg att det var något lurt med det hela:

1790 till 1970 var havsnivån 20 cm högre än idag (och det har ju en viss betydelse med t... Visa hela »

Vet inte om jag missade eller om det kommer ett program på tv om hur vi hanterar "klimathot" och andra frågor utifrån psykologisk synvinkel. Intressant just det du säger om "domedagsprofetior", hur människor oftast ändå inte är förmågna att ta till oss information och handla därifrån. Som rådjur i strålkastarljuset....

Synd om barnen (även andra) blir stressade oavsett om hot före... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

De kan äta upp pingvinerna.

Neeeeej, inte pingvinerna! Såg ett klipp om en strand med pingviner vid Antarktis. Naturfotografen låg raklång på marken för att fota något, och då kom pingviner fram till honom och lutade sina kroppar mot honom. Allt för lite värme!
Inte, inte offra pingvinerna!!!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hmmm... undrar hur pingvin smakar? Någon som prövat?
Smakar säkert som kyckling... allting gör ju det...

Nu bara retas du...

Pingvinerna kan nog klara isbjörnarna. Du har väl sett den onskefulla pingvinen i en av Wallace och Gromit filmerna?!

James Hogan, från boken "Kicking the Sacred Cow":
UNBEARABLE?
Few generations of young people can have been so betrayed by the adult world that their natural instincts lead them to trust, and which they depend on for security and guidance than those of today. If they're not in parts of the world that are being bombed, looted, or exploited for cheap labor, they are cynically manipulated to become wage and tax slaves on the consumer treadmill and force-fed a diet of sc... Visa hela »

Bra där! "maybe because they don't watch TV"

Pingvinerna tittar inte heller på TV, så jag behöver inte oroa mig för att de ska bli stressade av en eventuell invandring av isbjörnar.... : D

nu har jag inte kollat upp det mer än i mitt minne, men i planet earth (trovärdig bbc-produktion väl? :S) säger dom ju att isbjörnarna kanske inte dör ut, men att dom iaf håller på att sjunka i antal. färre isblock och dom måste simma mer och längre vilket dom typ in orkar och dör i stället. typ. :D

Pezster 
· Svar till Kris

Slutat öka kanske. Inte färre...
Trovärdigheten i debatten är helt borta... jag menar... sitter det inte en massa idioter i Köpenhamn och funderar just nu? Vilken fakta har de med sig dit?
Nej... vänta bara... allting kommer floppa.

Uhm... roade mig med att läsa lite kommentarer till en artikel om köpenhamnsmötet på cbc.ca (kanadensiska nyheter). Vilka tomtar!!! Som kontrast till alla meningar mer eller mindre tagna ur sitt sammanhang i "climategate"-historien, så vill jag gärna länka till denna editorial från Nature: www.nature.com/nature/journal/v462/n7273/full/462545a.html
En av de mest skrämmande bieffekterna av det hela är hur folk upprepar samma... Visa hela »

Oavsett vad vi tror om klimathotet, är de väl ändå inte fel att "inte skräpa ner i naturen" både vad gäller fysikskt skräp och avgaser. Vi kan väl vara rädda om vår planet ändå? Tokkonsumtionen står mig upp i halsen ibland. Men mer press måste sättas på producenterna och inte straffa konsumenterna, ang förpackningar mm.

Jag tycker inte att det är bra att lärarna skrämmer upp eleverna, det är meningen att de ska vara bra pedagoger och då fungerar inte det sättet.

Men: Enligt läroplanen och en himla massa andra styrdokument så måste de som undervisar i skolan även lägga stor vikt vid klimathot osv. Detta för att regering och riksdag beslutat det, lärarna har inte något att säga till om. Dumt tycker jag men dessvärre må... Visa hela »

Kommentera