En kvinna från Karlstad misslyckades med att söka ett jobb (SvD). Enligt Arbetslöhetskassan skrev hon helt enkelt en för dålig ansökan. Nu ska ärendet upp prövas i Regeringsrätten.

Helt sjukt. Sånt här trams spenderas alltså våra skattepengar på. Detta är meningen som a-kassan har hängt upp sig på:

"Jag hoppas dock i första hand på ett semestervikariat i Karlstad, då det underlättar mycket för min familj."

Får hon inte skriva så? Det kallar jag för att nämna att OM det dyker upp ett alternativ närmare hemorten så kommer hon ta det. Eller? Vad fan är problemet?

Fast det var inte det som fick mig att reagera. Utan det var den här lilla raden i artikeln:

"Enligt kvinnan har personalansvarig där hon sökte jobbet tagit saken i egna händer och anmält hennes brev till arbetslöshetskassan."

Personalansvarig idiot på företaget blev alltså upprörd? För den där meningen? WTF? Det där fattar jag inte alls? Snacka om att ha för lite att göra på jobbet. För om jag som arbetsgivare ska ta hand om ansökningar så agerar jag på de som är bra och kallar dem till intervju. Om de inte är bra så sitter jag för fan inte och ringer upp folk och klagar på deras ansökningshandlingar! Det där mina vänner, måste vara Sveriges sämsta personalansvariga.

Om någon har gett sig fan på att inte få ett jobb är det svårt att hindra personen ifråga. Däremot kan man dra ned ersättningen, vilket de har gjort... så vad är problemet? Klart som fan att en dum fan som aktivt sabbar sina ansökningar för de inte vill jobba ska leva på existensminimum.

Men... enligt mig så är den där meningen som kvinnan hade skrivit faktiskt inte så konstig... så att dra ned hennes a-kassa tycker inte jag är rätt.

Fast jag är inte överraskad... jag råkar nämligen veta att när du är helt utförsäkrad, kliniskt korkad och till och med inte klarar av att jobba inom politiken så är det på Arbetsförmedlingen eller på Arbetslöshetskassan du hamnar som anställd.

SvD - DN -

Skriv en kommentar

Själv tycker jag att personalansvarige borde få medalj.

Och problemet är att det är kvinnan som överklagat beslutet, inte A-kassan. Så om det är någon som slösar skattepengar är det hon. Hon borde definitivt få leva på existensminimum, om hon nu inte fått ett jobb under tiden... :)

Så om du som arbetsgivare betalar stora summor varje år till något som struntar du fullständigt vad pengarna går till? Den här kvinnan valde uppenbarligen att hellre leva på pengar som skulle kunna gått till människor som verkligen behöver dem. De cancersjuka som det skrivits mycket om i pressen exempelvis.

En arbetsgivare som tar ansvar för samhället och vill hjälpa behövande människor genom att sätta... Visa hela »

grejen är ju att arbetsförmedlingen kräver att du måste ta först abästa jobb du erbjuds. poängen ÄR att du måste ta vad skit som helst, och att det är därför de reagerar på allt som ser ut som "sabotage" i en ansökan. men att de ska ta det till rätten är fjantigt. tänk om hon bara helt suger på att skriva ansökningar och tabbar sig utan att tänka? är det brottsligt? nä. som... Visa hela »

Men shit vilken bitterfitta till personal chef..
Finns fan inget värre än bittra människor!

Suck... jag blir så trött. Detta är så typiskt "lägga näsan i blöt-mitt eget liv suger så jag måste förpesta andras - plus att jag vet bäst"-människor. Att sen han/hon på berörda a-kass är övernitisk är också löjligt. Så jäkla onödigt och kvinnan i fråga är förmodligen som ett stort frågetecken nu. Har själv aldrig haft några problem med... Visa hela »

I det här fallet var det visst mer än bara den där meningen som var problemet. Annat i CV'et var värre.
Visst tycker arbetsförmedlingen att man ska ta vilket skitjobb som helst. Det är klart. Och gör man inte det ska man inte ha ett jävla öre av staten.
Det suger, men så är det. Take or leave this world.
Jag är så jävla less på att betala skatt till snyltare.

Bra skrivet som vanligt Pez.

Kunde inte ha sagt det bättre själv Candy och Miranda. Lol och Johan däremot måste ju vara helt efterblivna, om ni vill bo i något slags uteliggarrike, snälla flytta till USA eller nått. Själv bidrar jag gärna så att folk klarar sig och ges möjligheter. Jag har själv haft behov av det när jag var färsk på arbetsmarknaden, det höll mig flytande tills nästa jobb och idag... Visa hela »

Vafan är detta !?.Är det kvinnan som gjort en anmälan !?.Trodde det var firman hon sökte arbete på som djävlades.Hon ska inte ha något arbete överhuvudtaget varken nu eller senare.Sicka nötter det finns.Hota med anmälan för att få arbetet.Ja detta måste ju vara en av drägget därute.

Det uppstår skitlöjliga scenarion då A-kassan bokstavligt talat tvingar folk att söka arbeten som man inte är behörig till. På andra sidan sitter arbetsgivare och får gå igenom jättehögar med ansökningar. Kan ju tyckas som ett litet problem, men kan ändå bli lite dråpliga situationer.
Syrran sitter varje år för att säsongsanställa till sitt företag och jeeeeeeeees vilka ansökning... Visa hela »

Grejen i sig är så jävla dum så det orkar jag inte kommentera mer än att personalansvarige borde skaffa sig ett liv alternativt byta jobb. Nå orsaken till att jag kommenterar nu är att jag önskar dig och de dina en riktigt God Jul Pez.

Jag blir mörkrädd!

Jag har som sagt aldrig haft problem med varken a-kassa eller arbetsförmedlingen, förmodligen pga bra handläggare och för att jag har skött mig och fixat jobb på egen hand. En gång när jag var där frågade jag faktiskt om jag nu var tvungen att söka en massa jobb som jag inte var utbildad för eller snarare där det inte krävdes utbildning. (var livrädd för att hamna på något städjobb eller uppe i Ki... Visa hela »

Har du läst psykopatens blogg?

nimrodofobi.blogspot.com/

Oerhört rått och välskrivet!
Han skriver om våra värsta mardrömmar och får oss att älska dem.
Helt förförande och oemotståndligt.

Candy: jag håller med om att regeringen inte alltid ser till problematiken i branscher som består av deltid (timmar) och säsongsarbete. Kan bli mycket besvärligt för både arbetsgivare och arbetstagare att pussla ihop. Systemen bygger ju indirekt på att man ska kunna få A-kassa upptill, vilket egentligen inte är ett alternativ. Men det är dock en problematik på regeringsnivå. Man kan inte bara sätta folk på pottkanten.. Visa hela »

jag behövde inte heller söka jobb jag inte var kvalificerad för, även om jag gjorde det ändå. det var även ett par uppgifter som jag på papper var kvlificerad för, men ändå inte behövde söka eftersom jag kunde förklara varför- jag är utbildad historielärare, men hoppade av under sista terminen på högskolan för att jag insåg att jag hatade att undervisa. och det gör inte precis en br... Visa hela »

Personligen funderar jag på om vi inte skulle damma av det gamla kommunistförslaget och ge alla medborgarlön - ingen spec. hög lön, kanske i nivå med A-kassa? Låter ju både dyrt och vansinnigt – och går dessutom stick i stäv med min gamla uppfattning att man ska göra rätt för sig, åtminstone efter förmåga.

Fördelen är att man skulle kunna sparka hela kåren med statligt och kommun... Visa hela »

Det är ju itressant med alla som gnäller över att hon nu skulle "leva av staten".

Inte riktigt sant, låt mig förklara för dem som glömt hjärnan på hyllan:

Både Arbetslöshets försäkringen och Sjukförsäkrings systemet i landet Sverige går PLUS.

Man har 2008-2011 beräknat gå 78 Miljarder plus.

Ni hörde rätt Plus, dvs avgifterna smo kommer in som ä... Visa hela »

Vilken bra blogg! Är ny läsare och kommer definitivt hänga kvar ha ha ha. Heja heja heja

Pezster 
· Svar till Tootenator

Tackar och varmt välkommen!

Kommentera