AB uppmuntrar inavlade jägare att skicka in bilder från sin jakt under parollen "71000 Läsarbild" på nätet. Intressant. Uppenbarligen tycker AB att det är roligt att visa upp bilder på djur och människor som dödat dem. Fast det jag fastnade vid på den här bilden var att... titta noga...


Kan ni fatta att någon idiot tyckte det var en bra idé att sätta fram sina barn på en bild bredvid en upphängd slaktad varg? Så jävla korkat och oansvarigt med tanke på hur infekterad debatten är. Nu hade de tur för AB suddade deras ansikten... men någon på AB borde väl ha tänkt: "Vänta nu här... är detta smart?"

Tydligen kan jägarna använda mobiltelefoner(!) och Internet dessutom(!)... och springer omkring med vapen i skogarna(!)... känns ungefär lika smart att tillåta det som att lära apor använda pistoler och sedan släppa ut dem på gatorna i jakt på bananer.

Jägarsnubbarna visar ännu mer sin ointelligens genom att hota människor som står upp och högt säger att det är jävligt korkat med vargjakt. Läs bara om den här snubben.

Kan ni inte komma in här och hota mig lite? Snälla! Jag behöver ett gott jävla skratt. Hahahaha... en flanellsnubbe med liten kuk och femtio gevär i matskåpet kan väl snubbla in här och hota mig lite? Hahaha... jisses. Jag menar det verkligen... kom igen bara.

För att spä på det hela lite extra... ni som jagar varg och försvarar det är bottenskrapet i den svenska genpoolen.

Skärp er nu och inse att hela Sverige garvar åt er. Det är bara en tidsfråga innan det är slut med vargjakten... och sedan är det några politiker som får skämmas som fan för att de blev så lurade av jägarlobbyns felaktiga underlag.


Lite roliga siffror:

Jägare dödar alltså själva sina hundar i större utsträckning än vad vargarna gör. Alltså - om vi ska hjälpa hundarna - bör vi jaga bilarna och jägarna först för att hjälpa hundarna :D

DN - DN - SvD - (GW Persson svamlar i Exp... där sjönk han i mina ögon). SvD

Skriv en kommentar

Kattmördaren i Lerum, däremot, honom ska man man lyncha och låsa in för evigt!

Pezster 
· Svar till Fredrik

Javisst. Han är ju ett psykfall! Men jag är inte hundra på vad du menar...

Älskar ditt blogginlägg i ämnet.. Så jävla synd att de som stöder vargen och bor i de utsatta områdena aldrig får komma till tals i denna debatten.

Jag hade hellre befunnit mig mitt i skogen med alla dessa rovdjur än hotad av en inavlad argsint och hatandes hillbilly med givär som vill utrota allt som tar "deras" vilt ifrån dem... Märk "deras" inte fan äger man vildmarken.

Bra rutet! GW, detta är dagen då jag slutade lyssna på den mannen!!

Jag trodde att det inte fanns så stora idioter i Sverige som här i Tjeckien...Tyvärr finns det idioter i vilket land som helst.

Äntligen har vi fått vargjakt. Vad är problemet med att visa barn och ett skjutet djur på samma bild ? Jakt är naturligt. Du kanske tror att alla ankor går runt i blå kostym också ?

Pezster 
· Svar till Hillbilly

Tja... Naturligt? Med bössa och rolig hatt?? Hahaha... Fortsätt med era idiotkommentarer! Jag har enormt roligt!

Pezster 
· Svar till Hillbilly

Och barn och döda djur på bild??? Ser du inte felet kan fan ingen förklara det för dig.

Har inte alla lärt sig att att dom där siffrorna är i HELA Sverige.Eftersom dom stora rovdjur inte finns i hela landet blir det lite fel att jämnföra med tex trafikdödade .Konstigt att det går skriva och säga vad som helst om jägare men om man som jag tycker att vi släpper in alldeles för mycket folk i landet då blir det ett jävla liv.Dessutom har det hänt lite sen 2005 .Kolla dina egna underlag istället lite

Pezster 
· Svar till daniel

Flytta då din bonnläpp... Fatta att vi är otroligt glest befolkade i det här landet...
Det är bara att flytta om vargen får dig att darra av skräck.
Fan vad korkade människor det finns. Hur i helvete har ni lärt er använda datorer???!!?

hur vill du förvalta den svenska vargstammen?? låta den växa fritt?? när det blir för många individer tar maten naturligt slut, var ska då de stackars vargarna äta?? ska du få dom till att bli veganer?? helst millitanta oxå väl?? regeringen har i samverkan med jägareförbundet tagit detta beslut för att ta bort lite individer för att plantera ut nya ryska vargar i sverige, så vi kan förhindra inavel i vargs... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Låt vargarna bli typ 500 stycken... Sen kan vi prata om det. Gillar du inte vargar så föreslår jag att du flyttar om du inte gillar bo där. Lyssna nu din förbannade panna... Vargar angriper INTE människor... Jisses...

Vad tänker ni fjollor med?
Vill ni ha total anarki i sverige?
Det är ju det ni propagerar för när ni så hett debatterar mot ett regeringsbeslut.
Tänker ni inte på det????

Pezster 
· Svar till Edvin

Kära lilla Edvin (hoho)
Jag ifrågasätter starkt regeringen i den här frågan. Minst 500 individer behövs... Minst.
Ut och plocka betor med dig istället.

Statistiken var faktiskt rolig — och talande! Man skjuter alltså jyckarna dubbelt så ofta som rovdjuren tar dem. Och de är dessa 12.000 dårar som är ute i våra marker.
Jag håller mig hemma!

"Annat vilt 43 st." är nog kaniner som sparkar bakut:)

Fan va nice. Ska printa ut den bilden å sätta upp på väggen i sovrummet. Då kommer jag nog sova gott. ;)

Förresten, någon som vet hur många vargar som kommer skjutas nästa säsong? Varggryta med ris någon?

Pezster 
· Svar till Lucas

Hahaha... Ännu en som uppenbarligen har brist på det där gråa som kallas för hjärna...
Jag föreslår att vi begränsar rösträtten efter intelligens...

Vi har en annan kultur ute på landet. Barn följer med sina föräldrar på jakt i tidig ålder, själv lärde jag mig att flå älg redan vid åtta års ålder. jakt, livet och döden förefaller ganska så naturligt här ute i glesbygden. Att ni sedan spyr galla över ett simpelt kort är väl erat problem.

Pezster 
· Svar till Karl-Emil

Hahaha... Jo... Vi bör verkligen lyssna på folk som bor i skogen.
Det verkar smart.

Men det är nog så att det är just dödandet som man eftersträvar. Om man dödar en varg, sin egen hund, en älg, lillflickans kanin eller spöar upp kärringen ger samma rus till dessa lågt stående krabater. Det bästa vore ju om det gick att dressera dem till att skjuta varandra.

Pezster 
· Svar till Kenny

Det där låter som ett eu-projekt att söka pengar till :)

Efter att ha läst lite kommentarer som du givit här, Pezster, så blir man faktiskt rätt rädd. Du tycker att folk ska lynchas och låsas in i all evighet för att de dräpt katter och du tycker man ska införa rösträtt som tar hänsyn till intelligens. Du måste var en väldigt omtyckt och respekterad medlem i din lokala nazistförening.

Pezster 
· Svar till Karl-Emil

Inte nazistförening... Men klart du tycker jag har jobbiga åsikter. Enligt dig är det väl ok att döda lite katter för skojs skull. Fredagsnöje typ...

Avskaffa allmän jaktlicens. Låt enbart specialutbildad militär (som kräver 5års hårdpluggande) få gå ut i skogen med bössa.
Då jävlar ska ni få se att ni får behålla era avarter till hundar (vars förfäder är vargar, helvete, är ni så dumma så ni inte fattar det ens?) kommer att överleva betydligt längre då det inte längre finns muppar med bössa och stå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Helt rätt tänk med licensen. Mindre idioter i skogarna då :)

Hörrudu Pester, du är så långt ifrån verkligheten vi på bonnvischan (eller vad du nu föredrar att kalla den) lever i, så du borde inte uttala dig över huvud taget.

Pezster 
· Svar till Mats

Jobbigt när folk sakta börjar förstå att beslutet om vargjakt var idiotiskt???
Det kallas för att ha en hjärna och att använda den. Testa... Men var försiktig så du inte får ont.

Du anklagar jägarna för att vara korkade. Du som vill framhålla dig själv som smart? Kanske borde klara av att uttrycka dig på ett begåvat vis utan en massa svordomar. Du uppmanar samtigt folk att flytta, kanske borde du flytta till vargarna om du nu tycker så mycket om dessa djur..

Pezster 
· Svar till Ove

Vargjägarna är det fel på. Inte alla jägare. Och nej... Jag vill inte bo i vargland... Då hade jag gjort det. För att vara tydlig... Vargarna är det minsta skälet till jag inte vill bo i de områdena.

Dina åsikter är inte jobbiga, de är helt vidriga.

Pezster 
· Svar till Karl-Emil

Precis som jag anser idioter som dödar varg. Då vet du ju precis hur jag känner!
Fast... Att döda katter för skojs skull måste ju för fan vara straffbart? Eller?

Du vet så jävla mycket samt tycker saker... Grattis till dig! Men du har så fel, du förstår inget om jakt. God natt!

ja, snart är vargjakten över. hoppas bara att vi hinner skjuta bort detta ogräs innan det är för sent.

Visst, men för i helvete inte lynchning som du föreslår.

Du borde låsas in dina åsikter är farliga!

Mats - idag 20:29
Äh lägg av. Det här handlar inte om jägare vs. "vargälskare". Det är långt ifrån alla jägare som tycker det här är en bra idé. Samma med glesbygd vs storstad. Det finns en jädra massa människor ute på landsbygden som tycker det här är fel. Om det nu är så fasansfullt med varg, varför inte utrota all björn, räv, lo, järv och rovfågel också...

Men är alla här totala idioter?!?
Fakta: 210 vargar, 449 964 kvadratkilometer yta varav 23 miljoner hektar är täckt av skog. På mer än halva landytan växer det alltså skog. Det finns 23 invånare per kvadratkilometer.
210 vargar är INTE MYCKET på den ENORMA YTA vi har i Sverige! Det kommer att ta rätt LÅNG TID för vargstammen att bli så stor att vargarna börjar svälta ihjäl!

Och som... Visa hela »

vi vet va du vill, kasta sten mot ordningsmakten iklädd palestinasjal så du kan dölja ansiktet,släppa ut tama minkar som inte vet hur naturen fungerar så dom dör av svält, släng lite färg på en pälsklädd dam i samma sväng, för du har ju inte råd att köpa en päls till din flickvän lr mamma..... en person som du kan inte låta andra människor tycka och tänka, om dom inte håller dina m... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Johan

Svea Rike? Vilket århundrade lever du i?
Jisses... Du gillar säkert kungen med... Upplyst av dig... Verkligen...

Guran-idag 21:04
Jag har varken sagt att jag är för eller emot vargjakt.
Jag tycker bara att bloggmästaren här tycker lite väl mycket om saker han inte har en aning om.

Pezster 
· Svar till Mats

Du... Kolla upp lite om genetik och vad som krävs för att hålla en genpool livskraftig. Jag kollar faktiskt innan jag bloggar. Idiot.
Och ärligt talat... Att visa upp sig med ett dött djur anser jag vara primitivt som fan.

En till "intellegent" bild:
www.dt.se/nyheter/leksand/article550132.ece

Pezster 
· Svar till Kajsa

Tack för den Kajsa! Nu vet jag att det inte är lönt att prata med dessa jävla idioter. Dalarna är riktigt efterblivet. Det är nu officiellt. Även där var det barn till inavlade idioter med på bilderna.
Fy fan.

Di-di-di-di-di-di! Det var kavalleriet som kom in Pez (och härmade initalt ett utryckningsfordon..).
Vad du fått stå ut med miffon!!! Skönt att se att Candy tar ton med lite vettig statistik.

daniel: du talar emot dig själv! Siffror för hela landet - ja. MEN det är fortfarande JÄGARE som dödat fler hundar än varg gjort, fortfarnade fler hundar som dödats av annat vilt (antar att de flesta är jägarhundar som springer... Visa hela »

Johan, en kille som dig måste ha stora kreditskulder till glasmästaren!
"inte låta andra tycka"...."din okunskap".
Men en sak har du i alla fall rätt i "om dom inte håller dina mått"....Nej, du håller inte MÅTTET, så du får helt enkelt hålla flabben innan du börjar använda knoppen.

Dina bilder säger mycket Kajsa. Om man frågar barnen hade de nog mycket hellre velat se en levande varg än död! Men det kanske blir årets julklapp nästa år i Dalarna - uppstoppad varg till barnrummet.

Sambon hälsar från soffan att vargjägarna nog är lite avis på vargstammens statistik på inavel. Vi får se vem som går om vem. Jag hör banjodueller på avstånd....

Är från mitten av Dalarna men gillar inte jägarnas galenskaper! Bor alldeles intill vargmarker (centralt dock), har haft vargen t o m på gården. Fotat spåren också, förra vintern senast.

Pezster 
· Svar till Kajsa

Sorry... Har inget emot folk som bor där generellt... Men bilden från Dalarnas tidning eller vad den hette fick mig att se rött.
Läste att även i vargmarker är de flesta människor mot jakten.

TACK för ditt toppensmarta inlägg i debatten! Och ja, jag har oxå lagt märke till fotot. Jag blir så rädd när jag förstår hur många idioter det finns i det här landet!

nej precis, man vill inte bo i vargområden men det beror inte på vargarna med på varghatarna som inte tål att folk kritiserar deras hat.

Ni hatar bara, ni tänker inte.. egoistiska idioter. Rädd för varg.. Jägare som hatar, ni är det fel på och ni smuttsar ner de ärliga jägarna och de jägare som inte har någonting emot vargen.

Skämmas borde ni... dom tar våra hundar.. samtidigit sitter dessa h... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sandra

Hahaha... Tänk om det är så att de skjuter sina egna hundar för att de tror det är en varg. Riktig humor :)

Det finns jägare och så finns det skjutglada idioter. En jägare lever i symbios med naturen, respekterar djuren och naturen och försöker upprätthålla en balans i form av skyddsjakt.
En skjutglad idiot vill döda. Ju större och fler djur desto roligare. En skjutglad idiot bryr sig inte om balans i naturen. De lipar över av vargen tar de djur de själva hade velat skjuta. Ett rovdjur tar de djur som är svagare och sjuka - naturens sä... Visa hela »

"Att visa upp sig med ett dött djur anser jag vara primitivt som fan" Den primitive här är väl i så fall du, som svär och skrävlar och slår dig för bröstet som en gorillahanne och minsann vet att alla utanför tätbebyggt område är inavlade och idioter. Nä, acceptera att det finns människor med andra intressen och traditioner än just de du är van med.

Pezster 
· Svar till Mats

Lägg ned. Jag pratar inte med folk som har kvar hjärnan på 1500-talet. Med "traditions" argumentet kan man fan få in massor med saker som man gjorde förr. Elda häxor etc... Det går inte säga tradition och sedan uppföra sig som en idiot och tro det ska vara ok.

Kajsa: det är din röst som räknas högst, att vara boende nära vargen och ändå vara kritisk mot hetsjakten.

Måste kännas jobbigt att vara mitt i och inte kunna göra något åt idiotin! Du har mina sympatier.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Ja... Vi gillar Kajsa. Det är bara de som lustmördar djur som vi inte fixar.

Mats: det är tradition att könsstympa flickor utanför tätbebyggda områden i Eritrea. Är det ok då för dig?

OK, som jag har förstått det. Problemet är alltså att det uppstått en konflikt mellan skogsfånar och vargar, därför har regeringen beslutat att skjuta av den ene gruppen. Då vet vi att regeringen inte förespråkar intelligens iaf, eftersom det var vargarna man beslöt att skjuta av.

En utmaning en gång för alla, så vi får slut på käbblandet:

Kan inte en vargjägare förklara för oss andra vad det är som är så roligt med jagten på specifikt varg?
Kom inte och säg att vara ute i naturen, det är jag med.
Är det adrenalinet? En rörlig måltavla? En ovanlig måltavla?
Förklara gärna - jag lyssnar, men jag är rätt övertygad om att det in... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Bra! Det vill jag med ha svar på! Någon jägare kanske orkar svara!?

Mats: Kan du inte läsa?
Läs alla inlägg - framförallt mitt - igen och tänk till lite.
Så att bara för att det är er jävla tradition att jaga så ska vargen utrotas?!? Det finns en herrans massa traditioner till höger och till vänster i världen, inte fan är tradition något som ska vara lag! Annars kan vi lika gärna flytta till Afghanistan direkt. Pucko!

Geniusloci: Jaså, det visste jag inte. Det låter ju ÄNNU värre än vargjakt. Om jag vore som du skulle jag starta en blogg för att försöka motarbeta det istället...

Pezster 
· Svar till Mats

Kopplade du kopplingen i det där med traditioner? Gjorde du det Mats? Eller måste vi börja rita bilder och diagram till dig?

Vargen är en typ av jägare, han/hon jagar sina byten (dock inte med feghet, som kikarsikten, mörkerseénde och annat skit), så med andra ord borde vi få kalla en s.k "jägare" för varg... eller ? Polisen kallas för gris, eller hur ? Kanske dags att hjälpa den där kvoten och ta hand om en och en annan jägare..förlåt...varg... inaveln är ju lika utbredd ibland dom som den riktiga vargstammen, så det må... Visa hela »

Mats: och hur vet du att jag inte gjort det redan?...
Jag har faktiskt varit i Eritrea. Något mer klaver du vill trampa i?
Ett tips - skaffa dig en ny tradition för din gamla håller på att bli utrotad...

Mats: ALLVAR?!? Du är ju fan dum på riktigt.
Det finns redan många som kämpar för att könsstympning inte ska få ske men i många fall hjälper det inte hur mycket man än kämpar eftersom TRADITIONISTERNA envisas med att fortsätta.
När det gäller vargjakt sker detta HÄR, i SVERIGE.

Phiweum!
Hörde du det?
Det var poängen med Geniuslocis inlägg som svischade förbi dig på... Visa hela »

Äh! Idioten Mats förstod inte min retorik, utan försökte ironisera över min förmodade avsaknad av engagemang i viktigare etiska frågor än vargfrågan. Tanken slog inte den imbecille att jag kunde vara engagerad i flera frågor än en. Troligtvis för att det är en reflektion över hans egna omfång....

Pezster
Du verkar ju helt klart ha en jävligt stor skruv lös jävla idiot

Pezster 
· Svar till svensk

Tycker du det? Kom med fakta då om varför det tvunget ska jagas varg just nu. Berätta varför experter på genetik säger att det krävs minst 500 individer för att upprätthålla bra gener. Tyvärr är det ni som är idioter. I bloggens kommentarsfält finns det hur mycket fakta som helst... Vad kommer ni som vill utrota vargen med??? NOLL. Så det är du som är en fet idiot. Skriv inte under med kommentarsnamnet "... Visa hela »

jaha, inga svar från vargjägare ännu....
De har väl satt på sin Mr. Music på MP3n och gått ut i skogen nu. Ska väl bli spännande prova sina nya nightgoogles från Teknikmagasinet....

Pezster. Undrar varför det är så hotfullt att fotografera barn vid en skjuten varg? För att ni extrema vargkramare saknar förmåga att med argumentation övertyga om att nu har rätt? Kan det vara så att Ni har fel i så fall, och kommer att attackera barn?

Det finns 300 000 jägare i sverige, din arbetskamrat kan vara jägare, förskoleläraren, sjuksköterskan, läkaren, vaktmästaren, fotbollsstjärn... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anders

Anders... är du störd? Att fotografera sina barn vid kadaver är väl fan inget friskt att göra som en ansvarsfull förälder?
Vi är de enda som kommit med fakta... ni bara skriker om annat... och ursäkta mig om jag inte kan ta er seriöst.
Jag lovar att vargjakten kommer försvinna. Fattar ni inte det så är det jobbigt för er.
I utländsk press har de sågat de s.k. "experterna" här. Vissa av d... Visa hela »

Kul!

Har sällan sett så mycket har och idioti. Och det är från Vargkramarna i detta forum. Inte ens varghatarna som jag pratat med kommer ned i så låga nivåer som i den här bloggen.

1) SKILJ PÅ ÅSIKT OCH PERSON
2) DEMONISERA INTE ANDRA SIDAN
3) SKAFFA FAKTA OCH SKIPPA TYCKANDET
4) ARGUMENTERA ÅSIKT OCH INTE PERSON

Jag hade en ganska öppen syn på Vargkramare, men det lilla jag orkat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anders

Vargkramare? Erh... va?
Blodtörstiga? Är det vi som står som några jävla primitiva idioter och blir fotograferade med djurlik och ser korkat stolta ut över det?
Den ryska massmördaren? Hur fick du ens in den i din kommentar?
1. Skjut inte djur för skojs skull.
2. Kom med fakta själv. (det finns det gott om här i bloggens kommentarsfält)
3. Jag demoniserar idioter hur mycket jag vill.
4. Min åsikt är att p... Visa hela »

Alltså nu håller jag på att krevera här i soffan!
Hur är det möjligt att alla missar all fakta som jag spottat ur mig här?? Anders - dax att fixa glasögon? Hur mycket fakta har jag inte argumenterat med????? Känns som om jag skriver helt för blinda ögon.

KUL? Nej, det har jag först när ni skadskjuter varandra. Då flabbar jag högt som fan. : D

Eftersom ingen på vargdödarsidan har utgett sig vara en vargjägare och gått ut med sitt namn, har jag inte heller kunnat demonisera denna person. Men jag skulle inte tveka.

Väntar fortfarande otåligt på svar på min fråga:
Varför är det så roligt att döda varg?

Vad får en jägare för straff om han råkar vådskjuta sin jägarkollega egentligen?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jag tror han får 500 spänn i kontanter. Det är därför det är så vanligt... :)

Även en blind höna kan hitta korn, i detta fall blinda jägare som enbart hittar de korn denna vill hitta, trots att de inte hittar just detta korn...dom låtsas dock.
Det är som att pissa i motvind, ju mer du tar i, dess mer får du tillbaka rakt i ansiktet.
"Jägarna" (alltså inte riktiga sådana, utan de blodtörstiga inavlade missfostren) tror att dom måste ta i ÄN mer för att pisset ska nå ut, och kan in... Visa hela »

Nu tror jag inte på att vi ska "massodla" vårt kött. Fritt strövande husdjur är bra. Men annars skulle jag faktiskt föredra vilt kött. Det bästa vore väl om djuren fick leva ett så naturligt liv som möjligt. Jag anser även att vi äter rött kött på tok för mycket.

Djurhållning är inte att hålla djur instängda och plåga dem, proppa dom fulla med vitaminpiller och koksalt, det finns många förbättringar vi kan göra och borde ha gjort för långe sedan gällande detta... men ekonomi styr allt i dagens samhälle, och det suger, rent ut sagt, pungsvett. Det är billigare att fösa in 20 grisar i ett litet bås än att ge dem 2 hektar att böka runt i. Jag kan inte påstå... Visa hela »

Jag vill framföra ett tack till Pezster och alla er andra som har lockat fram varghatarna ur dess håla. Har inte riktigt förstått att dessa mäniskor finns i verkligheten. Tyvärr för dom som verkligen är seriösa jägare, ni kan inte ha det lätt. Ser framför mig 12.000 skjutkåta idioter som springer alt. kör in i skogen för att döda varg. Har själv verkligen bott i både storstad och riktig storskog, men ka... Visa hela »

Om vargen nu är sådär farlig som alla varghatare proklamerar, var finns underlaget? Hur många vargattacker sker varje år? ... eller är det som med hajar, det dör fler människor i elefantattacker än i hajattacker, ändå är det hajarna som har det dåliga ryktet......

// Anders

vargjakten är sverige är än så länge onödig och larvig. de är inte tillräckligt många för att ha en stabil genetisk bas än. när det uppnår dessa siffror kan vi diskutera avskjutning.

det här är bara ren och skär idiotlobbyism.

och: ja det är skitdumt att visa upp sina barn tillsammans med vargliket i en infekterad debatt som den här. vill du utsätta dina barn för fara - go ahead! det finns fullt av vanvettiga djurrättssvänner precis som det finns sjuka varghatare som tycker det låter vettigt att skjuta av ett pyttelitet vargbestånd. nej det är inget hot. det är fakta. tidningen gjorde rätt som blurrade deras ansikten för deras egen säkerhet. ... Visa hela »

Geniusloci. Men jämnförelsen blir helt meningslös. Ett faktafel till, rovdjur tar inte bara sjuka djur ,det där är en skröna .Finns forskare som hävdar att det räcker med 200 individer ,dessutom visade björnjakten att det förmodling finns mer vargar.Utan jakt kommer vi aldrig få så jämna viltstammar som vi har nu tack vare jakt.Dessutom ni som skriver att man ska stängsla in sina får osv ,kolla upp lite vad det kostar... Visa hela »

Det moderna samhället gör att vi behöver s.k "skyddsjakt", ja, men den går inte att tillämpa på ett djurbestånd på dryga 200 individer som lever ute i det vilda. Skyddsjakt skall tillämpas när arten växer i alltför snabb takt eller när den tappat respekt för människans skjutvapen och på ren fri vilja (inte svält, märk väl) tar sig till bebyggelse.

Med det moderna samhället... Visa hela »

@daniel:

nu är jag personligen en av dem som anser att jakt är nödvändigt i dagens samhälle just pga den imbalans människan skapat med sitt form av leverne. intet ont om denna form av viltvård.

rovdjur föredrar sjuka djur, men tar inte enbart dem. men får de välja tar de naturligtvis det lättaste (svagaste) bytet vilket blir en balans mellan "svagt" och "tillgängligt". vad gäller att hä... Visa hela »

Haha, jag gillar bara människors sätt att se olika på ganska lika saker. Rädda delfinerna men ha tonfisk i salladen etc.

Hmm, försöker se sammanhangen....
"Rädda vargen, men ha ? på tallriken?"
Har svårt att se vilken vanligt agerande som skadar vargen. (Förutom att utbilda skjutgalna jägare, såklart.)

Efterlyser fortfarande svar från herr Anders som den 3 januari själv efterlyste argument med fakta. Du lyser med din frånvaro Anders. Och jag/vi vill gärna ha kommentar på mina/våra inlägg som är fulla med fakta.

Pezster 
· Svar till Candy

Han har nog blivit tagen av vargen...

daniel: inget faktafel från mig. Skrev att vargen tar sjuka och svaga individer - men jag påstod inte att de enbart tar dessa. Det mest logiska är att vargen tar det som ger minst motstånd....
Du undrar om vi fattar vad det kostar att stängsla in t ex får. Mig veterligen är alla tamdjur utom renen instängslade redan. Ska man ha till ett elstänsel, ja, då kan det kosta. Säger bara "EU-medel", samt att regeringen så kl... Visa hela »

Candy - du sa det! Amen!

suck.. I den här takten har man snart tappat tron på mänskligheten, båda sidor står på var sin sida om viltstängslet och kastar skit på varann istället för att ha en vettig debatt. Har sett ett fåtal vettiga kommentarer från båda sidor, all heder till dem dock:)

...Och nej, jag är inte inavlad fastän jag bor i norrland...

Kommentera