Skabb sprids bland ungdomarna i Sverige skriver tidningarna idag. Antagligen pga av "ändrat socialt beteende"... det beror på att ungdomar sitter nära varandra i soffan och spelar datorspel säger Lill-Marie Persson, hudläkare. Öh... ok...

"Skabbdjuret är en halvmillimeter stor spindel. Den gräver centimeterlånga gångar i huden där den lägger ägg. Klådan är en allergisk reaktion mot både djuret och dess avföring och ger eksemliknande utslag."

Nice. En spindel som GRÄVER centimeterlånga gångar i ens hud, lägger lite ÄGG där och medan de väntar på att deras små bebisar ska kläckas så går spindlarna omkring i gångarna och BAJSAR. ARGH! Jag hade fan dött.

Fast sen får jag en bild i mitt huvud av de där två tonårsbrudarna från den där reklamen "Jack, nej tack!" som står och fipplar med sina telefoner. Tanken på att de har fått skabb och står och vansinneskliar sig någonstans i Sverige gör att jag ler ondskefullt och skrattar lite.

AB - SvD - DN -


Skriv en kommentar

skabb sprids när mans pelar spel tillsammans. skabb sprids för att vi UMGÅS? Näe!? Kan det vara så att åkommor sprids när man umgås?

själv trodde jag det var för att de flesta inte vet att de har skabb eller hur det ser ut och därför inte ens vet att de sitter och smittar någon.

· Svar till Tinky

Klart det är. Ta mig till exempel... jag trodde skabb var något som uteliggare, hemlösa, rävar och hundar höll på med.

det har i gångna tider varit väldigt vanligt bland människor. Alla visste vad det var så följdaktligen behandlades det- nu har det glömts bort och behandlas inte för att folk tror att de bara har eksem eller nåt. vissa former av skabb kan dessutom smitta från hund till människa. kul att tänka på när man klappar grannens vovve vars hälsa man egentligen inte har koll på :>

· Svar till Tinky

Argh.... ännu ett skäl för mig att hålla mig väck från hundar.
"Du får klappa hunden om du vill."
"Nej. Den har nog skabb."
"???"

Men uuuuuuuuuuäääääääää!!
Ut med kidsen i friska luften och lär dem leka old fashion-style!

· Svar till Candy

Precis. Det är så eeeeew! att det är lite jobbigt.

Hmm, får man mera skabb när man sitter bredvid varann i soffan än när man brottas ute i friska luften?
Forskare är så duktiga. Ska se om jag kan hitta länken till rapporten om varför gravida kvinnor inte trillar på nosan.

Jag fick skabb i somras och det var det djävligaste jag varit med om någonsin. Tog läkarna åtskilliga månader att finna anledningen, varpå jag fick gå på 3 omfattande bahandlingar för att bli av med de små gynnarna.

Tur att jag inte visste vad det var som kliade under hela tiden, för visst är det väl lite ofrächt!?!...Kan tänka er hur pinsamt det var att skriva ett 5sms lång sms, till de personer jag... Visa hela »

· Svar till Ex-infected

Ouch... tack för du delade med dig. Fan... minsta kli så hade jag gått och badat i botemedel...

Förresten... eftersom du nu berättade... jag undrar hur många av de där modebloggande brudarna som skulle berätta om det i ett inlägg :D

Förresten... 3 BEHANDLINGAR?! Är det till på köpet svårt att bli av med de små jävlarna?! IIIISCH!

Svårt är bara förnamnet...

Man måste smörja in varenda kvadrartmillimeter på kroppen förutom ansiktet och därefter går man omkring och stinker napalm i 36timmar. Chefen tittade lite konstigt på mig, jag som annars brukar lukta så fräscht och han höll sig på behörigt avstånd, vilken iof var skönt :)

Läkarna ville att man skulle kontakta dem om "infektionen" kommit tillbaka... Visa hela »

· Svar till Ex-infected

Men jobbigt!
Märken? Ajajaj... dåligt att vi inte har lite "good shit" som snabbt och enkelt mördar de små asen!!!

Och nu kliar det precis överallt på kroppen...

· Svar till Cia

Hahahahaha... du med? Fan... satt på jobb och undrade om den där jävla tonåringen framför mig i affären inte stod lite för nära mig... hahaha... mindgames...

Fick oxå skabb som 16-åring. Kliade som fasen på underarmarna, så jag sökte hjälp. Fick en kur, 3 dagars, tror jag det var. Kleta in hela sig t o m hårbotten, inte duscha under hela tiden. Tror mamma brände sängkläderna efteråt....

· Svar till Geniusloci

ARGH! Sluta... fan... det kliar överallt... ;)

Kommentera