Bra sammanställning <- Länk att spridas

Så skrev Sverige på ACTA-avtalet. Det gjorde även 21 andra länder. I Polen ledde detta till kravaller (bra Polen!). Undertecknadet är en symbolhandling, det innebär inte att Sverige har godkänt det.

Men ändå. Det är förbannat illa att de smyger igenom sådana här saker. Svensk media sover (alternativt fattar inte ett dugg om vad som händer) och så länge inte vi medborgare har en granskande makt som upplyser oss om sånt här... så kan ingen protestera. Så sprid ordet. 

Vet ni inte vad ACTA innebär? Välkommen i klubben. Det är nämligen bara ett fåtal toppolitiker samt speciellt inbjudna från IT- och underhållningsföretagen som är ens i närheten av full insyn. Allt som kommit fram är från läckta dokument. Demokratiskt? Fuck no. Det som är mest illa är att våra folkvalda politiker medvetet har dolt detta för oss. Medvetet.

ACTA innebär nätcensur. Att privata företag kan agera utan inblandning av polis. ACTA innebär att ditt privatliv går åt helvete... pga av privata företags jakt på pengar. 

Det finns dock små ljuspunkter. En av dem är Kader Arif, en fransk euparlamentariker, som lämnat sin post som rapportör för ACTA i Europaparlamentets utskott för internationell handel. Detta är ett absolut måste att läsa. Så ta er igenom texten nedan. 


”I want to denounce in the strongest possible manner the entire process that led to the signature of this agreement: no inclusion of civil society organisations, a lack of transparency from the start of the negotiations, repeated postponing of the signature of the text without an explanation being ever given, exclusion of the EU Parliament's demands that were expressed on several occasions in our assembly.”


“As rapporteur of this text, I have faced never-before-seen manoeuvres from the right wing of this Parliament to impose a rushed calendar before public opinion could be alerted, thus depriving the Parliament of its right to expression and of the tools at its disposal to convey citizens' legitimate demands.”


“Everyone knows the ACTA agreement is problematic, whether it is its impact on civil liberties, the way it makes Internet access providers liable, its consequences on generic drugs manufacturing, or how little protection it gives to our geographical indications.”


“This agreement might have major consequences on citizens' lives, and still, everything is being done to prevent the European Parliament from having its say in this matter. That is why today, as I release this report for which I was in charge, I want to send a strong signal and alert the public opinion about this unacceptable situation. I will not take part in this masquerade.”


Kader Arif = respekt.

Mer info hittar ni hos:

HAX - Beelzebjörn - Christian Engström (PP)

SOPA/PIPA fick ett jävla motstånd när informationen blev vitt spridd. Nu är det dags att skydda oss själva. Så sprid ordet. Sprid ordet. Sprid ordet.

In och läs den här artikeln på AB. Viktigare är att ni läser kommentarerna. Så börjar ni nog förstå mer och mer.

Oh, just det. Sprid ordet.

DN - SvD - 2 - 3 -

Skriv en kommentar

Tack Pezster för att du skriver om detta! Frustrerande tyst om detta annars. ACTA, SOPA etc ger mig mardrömmar!
Kravaller i Polen ... :-).

Pezster 
· Svar till Henrik

Det är alldeles för tyst i media. Som vanligt.

Googla ACTA på Youtube så ser du att polackerna dominerar. De är på, helt enkelt.

Jag är inte särskilt förvånad att det inte skrivs om detta i media. Tänk efter, hur många "riktiga" journalister finns det i det här landet? Journalister som verkligen gräver och levererar oavsett vad? Inte en enda. Istället har vi grabbar som Oscar Levy, aka Herr Googlar-mig-själv-på-lunchrasten, vid rodret. (Hej Oscar!)
Istället har vi trams-journalister som lägger all sin fokus på kändisar och kungafa... Visa hela »

Jebus: Glöm inte vi-fixar-vår-egen-armé-så-att-vi-kan-ta-oss-in-i-ett-land-illegalt-och-förväntar-oss-sedan-hjälp-från-UD-när-det-skiter-sig-journalisterna.

Sprid ordet, indeed. Tack för hjälp med det ;)

...OCH håll trycket uppe. Demo i Stockholm den 4:e, massor med material ute på webben, och en namninsamling online som dragit ihop 700k namn på knappt två dagar och fortsätter växa.

Kommer fortsätta uppdatera med saker via blogg och G vartefter.

@Jebus:
Finns massor med riktiga journalister. Känner ett par av dem, och de är frustrerade och trötta på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Beelzebjörn

Journalist är idag ett urholkat yrke. Idioterna har tagit över. Massan är obildad och insnöad på skräpunderhållning.

Och mediacheferna ger den dreglande massan vad den vill ha.

Gammelmedia är på väg ut.

Beelzebjörn:
Och vilka skulle det vara?
Länka några artiklar så jag får se vad du räknar som riktig journalistik. En riktig journalist dokumenterar, oavsett vad, men ändå är det skrämmande tyst i media om detta. Vart är dina riktiga journalistpolare?

Pezster 
· Svar till Jebus

Precis. Bra fråga.

Var är den granskande makten? De skrev något EFTER Sverige röstat ja. Låter som ett yrkesfail modell större.

Enligt min erfarenhet har alla journalister minst fem anledningar/bortförklaringar till varför de inte tar upp det.

En bortförklaring jag gillar är "ingen bryr sig ju..."

NEJ, JUST DET! För ingen har ju fått reda på något!!!!

jag tog mig tiden och mailade våra folkvalda i Euparlamentet. Fick svar från Piratpartiet från övriga bara tystnad- kan inte påstå att jag håller andan i väntan heller...

Demokratin i väst är snabbt på väg att urholkas till en snabbt krackelerande fasad där realiteten innebär att om du har råd kan du lobba igenom något som gynnar dig och som kränker den stora massan.

jag har även fått svar från Miljöpartiet ( dina favoriter Pezter?). I den här frågan har de en vettig ståndpunkt.

Mailsvaret nedan.
"Tack för att du bryr dig. EU-parlamentet har makten att stoppa avtalet men det kommer bara ske om det blir en offentlig debatt och människor som du påverkar mina kollegor. Glöm inte att uppvakta även Riksdagen då även den måste rösta om avtalet eftersom det ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Dr.Dum

Jag måste nog erkänna att jag skiter i partitillhörighet när det kommer till dessa frågor. De är så enormt viktiga att till och med jag måste erkänna att en miljömupp med den inställningen är en förhållandevis bra miljömupp.

@Jebus:
En anledning att det varit inihelvete tyst om ACTA i media kan vara av samma orsak som att inte ens svenska EU-parlamentariker hade koll på att avtalet skulle undertecknas, kanske? Det har avsiktligt mörkats.

När handlingar läckt har det faktiskt funnits artiklar i tidningarna om saken, även om det inte har fått en tiondel av den uppmärksamhet det förtjänar. Så är det med många viktiga nyheter, förresten. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Beelzebjörn

Du har en poäng. Vissa tidningar jag läser är det många bekanta som aldrig ens hört talas om.

Men Aftonhoran känner alla till. Det är där man kan läsa om Anna Books senaste bantningsfail.

Yay Aftonbladet.

Till deras meriter kan även läggas berikande av språket. "Krispanikchock", "Grispanik" och "Grishaveri" står som heta kandidater av nya ord inför 2013 (nej, jag skojar inte ens) ;)

Pezster 
· Svar till Beelzebjörn

Hahahahahaha... så rätt.

Beelzebjörn:
Du har som sagt en poäng, men samtidigt är jag en väldigt källkritisk person.
Bara för att du skriver här till mig att "det har faktiskt funnits artiklar" och "det finns faktiskt tidningar där detta tagits upp, men du får hitta dem själv!" betyder det ju självklart inte att jag köper det.
Man vore ju skickligt korkad om man köpte allt vad främlingar sa på internet, hur mysi... Visa hela »

Kommentera