Om man tjänar pengar på feta människor så utnyttjar man dem. Det spelar ingen roll om ett företag erbjuder korsetter, gymkort, dieter eller kläder... är det riktat mot en tjockis så är det tydligen ett utnyttjande.

 

För det är inte tjockisarnas fel att de är tjocka. Däremot är det synd om dem att så många vill erbjuda dem diverse tjockisprodukter för pengar. 

 

Ni ser tråden här va?

 

"Jag är jättefet för jag kan inte sluta äta. Det är samhället och alla frestelser samt ett virus och min ämnesomsättning som gör att jag blir fet. Inte nog med det... det finns fullt med tjockisrelaterade varor som jag absolut inte kan sluta köpa. Jag är utnyttjad i dubbel bemärkelse!"

 

Det är ett jävla gnällande på tjockisarna. Tänk bara om de lagt all den där gnälltiden på att istället gå ned i vikt... då hade de inte varit tjocka längre. Eller "varit tvingade" att köpa alla de där fruktansvärda produkterna för feta.

 

Tänk bara... det finns klädföretag som erbjuder tjockisstorlekar på kläder! Vilket jävla sätt! Och McDonalds utnyttjar tjockisarna genom att sälja hamburgare till dem! Och alla dessa gym och dietister som vågar ta betalt för att hjälpa tjockisarna att gå ned i vikt!

 

Det är nästan så man funderar på att bli en tjockis. Jag menar... allt personligt ansvar verkar bara - *pooff!* - försvinna i takt med att vikten ökar.

Skriv en kommentar

Haha, eller hur. Frivilligt omyndigförklarad. Det är skickligt korkat.

Såg på TV igår ett program om en överviktig familj som angav genetisk disposition som anledning till fetma. Då testade man deras genetiska uppsättning och de fick 3 på en 12-gradig skala. Snittet i england är 5 så de var till och med MINDRE benägna till ärftligt orsakad fetma. De såg oerhört besvikna ut när resultatet visades....

Pezster 
· Svar till Malla

Tjockisar är alltid besvikna över något. För lite mat, för mycket mat, för god mat, för mycket ansvar... etcetc ad infinutum.

Ganska roligt det där, för när det inte erbjuds saker för feta, då är det diskriminering istället. :P De är fan aldrig nöjda.

Pezster 
· Svar till Ravers

Precis. Det är lite av grejjen med att vara tjock. Ingenting fungerar och det är alltid någon annans fel.

Jag bor numera i New Mexico i ett ar. Det ar otroligt svart att hitta produkter i matbutikerna som inte ar onyttiga. Nastan allt innehaller extra mycket socker - yoghurt, flingor, BROD... (Mycket mer an i Canada!) Allt ar megabesprutat, allt kott innehaller hormoner... Naturligtvis ar det de billgare produkterna som ar varst. Och alla detta for att folk ska tjana pengar. Det har gatt sa langt att folk vet inte hur saker och ting normalt ska smaka - om det inte smakar sott sa ar det konstigt! (en... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Polaris

Sötat jordnötssmör smakar... öh... skumt.

Det är som du säger. Jag gör allting själv med. Jag kan inte ens äta en färdig dressing utan att jag tycker mig smaka kemikalier och tillsatser.

Allting faller dock på det personliga ansvaret. Du fixar och donar med brödbakning eftersom du tar hand om dig själv.

De som inte orkar/vill göra så får faktiskt skylla sig själv.

Polaris: Riktigt sjukt ju.. Jag trodde verkligen aldrig nånsin att jag skulle säga detta, never ever ever ever, men jag tror minsann att jag nu efter att ha läst din kommentar har lite mer förståelse för tjockisar. Men bara amerikanska tjockisar.. Viktigt..

Pezster - men om man vuxit upp med sott brod, och tror att det ar sa det ska vara... for att inga andra alternativ finns... ? Det ar svart nar en befolkning tror stenhart pa att government regulation = kommunism. I detta fallet tycker jag att det bor finnas lagar som kraver tillgang pa nyttiga alternativ i butikerna. Eller information. nagonting! Diabetesfallen bara okar, och ingen verkar fatta varfor...

Kommentera