Snubblade över ett forum där ett gäng religiösa muppar försökte "diskutera" med folk som använder sina hjärnor. Dvs alla de som inte tror på en gud. Det gick inte så bra. Speciellt inte när en "jagtrorpåsagor"-mupp postade en länk till Wikipedia som ledde till en artikel om "Fine-Tuned Universe" och därefter betedde sig precis som om han hade överbevisat alla om guds existens.

Kort sagt är "Fine-Tuned Universe-teorin" ett alster från religiösa människor som av någon anledning är fruktansvärt imponerade över att världen ser ut som den gör. Gravitationen, grundämnen, syret i luften, elektromagnetism, naturlagar, avståndet till solen... ja, ALLT är enligt dem skräddarsytt för liv. Hade det varit annorlunda så hade vi inte kunnat existera. Alltså måste det finnas en mystisk kraft med i varför allt ser ut som det gör.

Suck. Som vanligt går det åt helvete när dessa troende mongon ska försöka sig på att tänka.

Doh! Självklart fungerar allt i en perfekt harmoni eftersom vi HAR UTVECKLATS OCH EVOLVERAT ENLIGT JUST DE FÖRUTSÄTTNINGAR SOM FINNS!!! Hur i helvete missar ni det? Det är fan imponerande att man kan vara så dum.

ARGH! SPEL! Det är inte heller lönt att komma med fakta eftersom de själva baserar sin världbild på tro... vilket i sin tur betyder att de inte behöver någon logik för att deras världsbild ska fungera. De kan inte känna igen fakta/logik om den så våldsamt kördes upp i häcken på dem. Alltså är det meningslöst att överhuvudtaget bekräfta religiösa människors existens. 

Inte blir det bättre när jag ser att DN tydligen låter religiösa människor komma till tals. Idag är det hjärntvättade Linnea som berättar lite om sitt liv i lala-land. ???? WTF? 


Troende människor har man ingen dialog med. Man idiotförklarar dem.




Skriv en kommentar

Men det där är ju så jäkla klassiskt. (Apropå artikeln) Så fort man frågar en troende om det där med varför Gud ser till att det finns lidande, krig och svält så får man alltid samma svar: Människan har en fri vilja och Gud kan inte råda över den. Därför ser världen ut som den gör. Det går ju inte att argumentera mot det...

Pezster 
· Svar till Candy

Precis. Det räcker med att man kollar på dem med avsky i blicken och gå därifrån skakandes på huvudet.

"Linneas kompisar hade inga problem med att hon blev aktivt kristen. Men som troende möter man ändå ett ständigt ifrågasättande, menar Linnea."

Jag vet att jag ofta sprider ganska mycket hat om svensken, men det ger mig hopp när jag ser att det ändå är många som ifrågasätter dessa idioter, "ständigt". YES!

Pezster 
· Svar till Jebus

Haahahaa... tänkte nästan samma. Det är goda nyheter att de känner sig ifrågasatta. Nästa steg är att de känner sig ledsna, förföljda, kränkta osv. Någonstans blir det helt enkelt för jobbigt att tro på skiten och så växer alla plötsligt upp.

Jag vet... önsketänkande. Men bara de mår dåligt så känns det bättre. ;)

Jag antar att du förnekar att det flygande spaghettimonstret finns? Bevisa det!!! Pastafaris forever :-)

"--- According to Gribbin and Rees, carbon-based life was not haphazardly arrived at, but the deliberate end of a universe "tailor made for man.""
Alltså, det kan vara för att klockan är 8 på morgonen och det är alldeles för tidigt för att tänka, men jag ser inte riktigt vad man försöker komma fram till? Att vi är kolbaserade organismer beror främst på att det finns så mycket syre i vår atmosf... Visa hela »

Att folk frågar henne "Hur kristen är du?" är väl för att det är lite oförskämt att direkt fråga "Hur korkad är du?".

Ja världen blir en änne mer underbar plats om man idiotförklarar människor utan dialog.

Pezster 
· Svar till Viktor

Man behöver ingen diskussion med troende. Det är raka vägen till idiotförklaring som gäller.

Klart man kan ha en dialog med en troende. Jag är själv troende och tycker det är mycket intressant med diskussioner om min tro. Men handlar det bara om att försöka övertyga mig om att min tro är felaktig och idioti är det ju mer ett angrepp på min övertygelse än en diskussion.

Pezster 
· Svar till Fredrik

Jag kan inte under några som helst omständigheter ha respekt för någon som tror på fantasifoster. Än mindre ha en diskussion.

Religiös = idiot.

Jag var rätt tydlig med det där i inlägget.

@fredrik
Och hur tycker du att man skall diskutera tro på sagor?
Hålla med och tycka att alla villfarelser är ok eller följa sin övertygelse att tro på diverse gudar är ett tecken på mental störning? Tänk efter själv, nog tycker du väl att de som inte är troende (på just din variant av troende) är lite korkade?

Jag är övertygad om att alla vi människor är mer eller mindre korkade. Det som dock skrämmer mig är intolerans och det är en egenskap som tyvärr både troende och icke-troende kan lida av.
Jag har också en gång i tiden varit frestad att sätta absoluta likhetstecken som du gör Pezster, som om man matematiskt har bevisa att en grupp människor är störda. Men verkligheten är att människor inte går a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fredrik

Så du tror på fullt allvar att ditt sagoväsen låg bakom det där? Det kallas för att ha flyt och har inget med gud att göra.

Grattis till sonen, förresten! Skönt att det gick bra!

Jag är inte kristen men det här var nog den mest efterblivna bloggen jag stött på. Låt folk tro på vad de vill .. Fokusera istället på vad människor gör med sin tro eller sin icke-tro.

Pezster 
· Svar till Lennart

Nej. Eftersom det här med religion inte dör ut själv så måste det motarbetas.

Jag låter den store Neil deGrasse Tyson besvara frågan om Fine-tuned Universe:
www.youtube.com/watch?v=mij4DYYnkF8
Helt enkelt för att ingen gör det bättre.

Lennart@ Efterbliven är den som tror på sagofigurer eller lever efter en 2000 år gammal roman.

Religion är en mental störning som drabbar psykiskt svaga människor.

CG

"när läkarna inte kan göra något överhuvudtaget för att läka ens barn då är man inte långt ifrån att be en bön, troende som icke-troende."
Fel. Icke-troende ber inte böner i krissituationer.

"Om det längre skulle visa sig att han påvisar någon störning hoppas jag att det i förlängningen leder till att han tror på "sagor"."
Du menar alltså... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Icke-troende i en krissituation:

www.netdentista.com/wp-content/uploads/2011/01/03BEE516-5D3E-4DB5-97F6-E5024C4362EA1.jpg

Mycket bra sagt i övrigt!

Carl G: Word.

Råkade bara ramla in här, men ska det här föreställa en av sveriges största humorbloggar? Eller är det här man kan uppträda som barnsliga treåringar och ge skit åt höger och vänster utan att bry sig? Väx upp Pezster! MVH en 17 år yngre pojke som tydligen är ljusår mognare

Pezster 
· Svar till Viktor

Hahahaha. Det blir alltid en massa jidder när man idiotförklarar religiösa människor.

Är det svårt att förstå att det HELT ENKELT INTE GÅR att ta en religiös människa på allvar.

Jag menar... jag ser hur munnen rör sig på dem men jag hör bara:

"Kvack, kvack, kvack..."

Viktor: Sen när är det obligatoriskt att stryka folk medhårs i något sammanhang?
Om det är någon som ska växa upp är det nog du, för världen är ganska hård, brutal och det mesta är inte inlindat i sockervadd. Ungefär som sanningen.

Det intressanta är att om jag hade uttryckt för en kristen att jag tror på vättar, troll, hustomtar, näcken och Lindormen, något som folk trodde på under 1800-talet, så hade han/hon i sitt stilla sinne trott att jag var smått sinnessjuk eller i allafall löjlig. "Det vet ju alla att det bara var något man trodde på förr." Asatron hade inte heller gått hem. Men deras tro - den kan man inte säga något... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Och säger du "Same same" så kommer de lättkränkta samerna och gråter över din okänslighet. ;)

Mitt mål var inte att övertyga någon här om att bli troende, min önskan var att med mitt inlägg visa att man inte behöver vara en idiot för att man är troende.
Men ni verkar redan ha bestämt er.

Tack för gratulationen Pezster!

Pezster 
· Svar till Fredrik

Alltså idiot och idiot. Du kan vara en skön snubbe som är hur trevlig som helst. Det jag inte får ihop är hur man väljer att tro på något som inte finns. Jaanus sa det bäst ovanför med sin länk:
www.alistairpott.com/wp-content/uploads/2007/03/science_vs_faith.png

Tittar du på den så förstår du nog varför jag inte kan respektera någon som är religiös.

Förresten... Visa hela »

Fredrik: Men ditt inlägg visade ju till 100% att du är en idiot.
Ha så kul med att hjärntvätta din son! :)

Candy: Haha, exakt! :)

@Fredrik: Först och främst: Grattis till sonen och jag hoppas att han kommer att klara sig bra i framtiden. Jag tror inte heller att ni är idioter men jag kan inte förstå det där med religion. Jag förstår att man kan behöva söka tröst och stöd men inte varför man väljer att tro på just Gud.

Varför är det mest logiskt att tro att det finns en högre makt istället för att undersöka... Visa hela »

Jag tycker inte religiösa borde få ha barn. Psykotiska galningar med skev verklighetsuppfattning som blundar för konkreta bevis, hänvisar till och tror på sagor, hjärntvättar och sabbar sina barn.
Hjärntvätt = Psykisk våldtäkt.
Hade det inte räknats som en religion hade ni suttit på psyket hela bunten, fått starka antipsykotisk medicin och bara fått lämna byggnaden tillsammans med personal.

F... Visa hela »

En sak till. Kristendomen är en jävla hycklarreligion.
"Alla människor är lika mycket värda."
"Människan är Guds avbild" - eller hur det nu är.
Samtidigt är jag inte lika mycket värd i de kristnas ögon eftersom jag råkar vara homo. Och trots att jag är en människa så är jag INTE Guds avbild. För att jag är homo, och Gud är absolut inte homo.

Blir så f... Visa hela »

Pez: Sorry för spam. :)

Pezster 
· Svar till Jebus

hahaha... det är inte spam när du drar iväg en rage-rant. Det kallas för intressant läsning. :D

Är inte religionen bara någon typ av räddningskrans för svara själar som inte kan svälja det faktum att livet faktiskt inte har någon mening. Vi föds, levar och dör som vilken apa, lemur eller blomma som helst. Sen stängs ljuset. Punkt.
Livet är/blir vad DU gör det till. Att tro att det är någon annan flummig hippie som sitter och drar i spakerna är ju hur absurd som helst.
Vänta och se när du dö... Visa hela »

Kommentera