Ta 13 minuter från ditt liv och sätt dig in i SOPA/PIPA. Ni vet de där lagarna som fick Wikipedia att hålla stängt under 24 timmar. Det är dags att vakna och här kommer en mycket bra förklaring från TED varför det är så viktigt att vara medveten om vad som händer.

Och så en liten trudelutt till det hela.

Skriv en kommentar

Pezster 
· Svar till Vegetal

Mycket intressant! Tack för den!

Sinnessjukt hur lite folk bryr sig. Pratade med en kompis om detta och han sa att det inte berör honom och därför tänker han inte lägga energi på det.
Det berör alla i allra högsta grad, oavsett var man bor..

Pezster 
· Svar till Jebus

Jag håller helt med dig. Min frustration över människor i min närhet, som resonerar exakt som din kompis, gör mig enormt frustrerad.

Det är nästan så jag gör det till en intelligensgrej. Antingen fattar man... eller så fattar man inte.

Enligt mig är detta en av de viktigaste sakerna att vara insatt i just nu.

Blir också irriterad ibland över ointresset bland en del men det är ju i princip en icke-fråga bland journalister och skrivs inte så mycket om detta, tror det kan bero på det.
Vad beror det på? Att gammelmedia inte skriver om detta? Det är ju inte så svårt att sätta sig in i.
/H

Pezster 
· Svar till Henrik

Ett stort problem är faktiskt rätt enkelt. Det är mycket få journalister som är insatta. De som skriver rapporterar pliktskyldigt från en tredje källa men vi har ingen som faktiskt tänker efter själv och förmedlar en kritisk sida.

Med tanke på hur allvarligt detta är/kan bli så är det ett mycket dåligt betyg för svensk media.

Ja, det är nog en intelligensfråga faktiskt - men det sträcker sig ju så mycket längre. Jag skulle vilja påstå att folk som säger att de inte är intresserade av politik och inte är insatta är enormt korkade. Särskolemässigt korkade.

Är man inte mån om sin egen integritet -> Idiot.
Är man inte mån om andras integritet -> Lågintelligent.
Är man inte mån om sin frihet -... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jebus

Jag tror din lilla lista där är genial.

*tänker efter*

Jupp. Det är den.

Hitler reagerar på SOPA www.youtube.com/watch?v=uvXo4sGB7zM

Pezster 
· Svar till Vegetal

Hahahaha... det var bara en tidsfråga. Måste kolla in direkt.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Där kan man även se ungefärligt pris på deras röster ;)

Känner igen det där, om jag tar upp ämnen som SOPA, IPRED eller instabiliteten i mellanöstern får jag en medlidsam blick. Man ser att det tänker att jaja, han blir säkert vuxen han också någon gång, varpå samtalsämnet snabbt glider över till omtapetsering av kök och andra mera stimulerande ämnen.

Och FRA börjar läcka som ett såll:
www.dn.se/nyheter/sverige/fra-bryter-mot-regler-for-spaning

What, me surprised?

Här är en protest från en mycket bra serietecknare som TJÄNAR pengar på att folk sprider hans verk! Han har fattat poängen och han protesterar oxo mot SOPA

xkcd.com/1005/

Nästa är ACTA www.inquisitr.com/184832/acta-worse-than-sopa-and-classified-as-national-security-by-obama-and-bush/ Enligt förklaringen i videon verkar det som att man kan hamna i fängelse direkt genom att bara citera något för en vän, eftersom man då har "stulit" material. Man kanske skulle flytta till Indien, eftersom de verkar vara emot lagen helt. Eller få Sverige att gå ur EU.

Kommentera