Den som har varit riksdagsledamot och sedan av diverse anledningar inte är det längre har rätt till att få pengar varje månad. Det kallas för "inkomstgaranti". Den är till för att "hjälpa" f.d. riksdagsledamöter ut i arbetslivet efter det att de blivit förslappade i Riksdagen.

Idag skriver SvD att "Riksdagsledamöter nobbar coacher"


"Anledningen till att så få nyttjar tjänsten verkar inte vara att ledamöterna hittar jobb även utan coacher. Under 2011 betalade riksdagen ut 63,3 miljoner i inkomstgaranti till före detta ledamöter som inte fått nytt jobb, en ny rekordsiffra."


Samhället pungar inte ut alla de där miljonerna för att f.d. riksdagsledamöter har svårt att hitta nya jobb. Nej. De vill helt enkelt inte vill jobba för det innebär... just det... att de måste jobba! Och enligt lag har de ju rätt till den där inkomstgarantin.

Tänk bara... riksdagens inkomstgaranti innebär att de får stålar. I upp till femton år! Utan någon som helst motprestation!!! Garantin garanterar dem dessutom minst 36.000 kronor före skatt varje månad.

Den värsta av dem, sossen Margareta Persson, sög hårt på den där samhällsspenen från 1991 till 2010!

Jag ser numera vår regering som ett slags Samhallsprojekt.


Skriv en kommentar

Otippat att en sosse leechade bidrag....
(In before kommentarer om att moderata, avdankade riksdagsledamoter också gör det.)

"Jag ser numera vår regering som ett slags Samhallsprojekt." Kudos för den formuleringen :)

Har ju läst din blogg ett tag och tänkte att du ville ha en present till nya huset, kanske en sån här www.jordstralningscentrum.se/bertil-p.htm
Som bonus kan jag tillägga att riksdagen har en www.vof.se/folkvett/20013svenska-notiser

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahahahahaha... det var som fan!

Vilket fynd du har gjort! Det är ju ren humor! Även om man blir lite nervös över att folk kan vara så otroligt korkade.

VAAA!!!!!!....korkade...Försöker du säga att du inte vill ha en:), satte in en och kan säga att alla fördelar inträffade att vår döda hamster Bullen vaknade till liv inne i frysen där han tillbringat 3 månader i väntan på sin begravning.

Tycker de borde få vanlig a-kassa som vilken arbetslös som helst. Riksdagsmännen borde väl vara kompetenta människor som kan fixa ett jobb lätt.

@ Mikael. Tack för dagens garv. Man borde skriva till puckot och fråga om det hjälper mot vatten i knäna. Och förstås ta tid på hur länge det dröjer innan den åkomman också kan botas enligt deras website.

Sanningen om vatten är ju faktiskt att det är en dipol. Molekylen är vinklad och är således inte elektriskt neutral. Det är tur för människorna av ett antal fysikaliska skäl. Utman... Visa hela »

Hahaha :)
"Många, speciellt t ex el-känsliga, känner att får bättre luftmiljö om de placerar glasflaskor/burkar med virvlat vatten, t ex i rummens hörn"

Ett fel smög sig in: "De vill helt enkelt inte vill jobba"

Annars håller jag med om allt.

Från Mikaels länk:

"Känsliga personer, t ex el-allergiker, märker skillnad då man t. ex. blandar virvlat vatten i spolarvätskan och i kylvätskan / expansionskärl - i den mån det är ok enl. instr.boken."

:D

hem3.passagen.se/roik/godardfr.html
Här har ni en till på samma spår...

Jag också

Kommentera