Reinfeldt kläcker ur sig följande under ett besök hos Växsjöbagaren:


"Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet."


Och sedan blev det upplopp i alla tidningar, tv-kanaler och nu slåss nästan pk-människorna med varandra för att såga uttalandet. SvD's Faktakollen ger Reinfeldt rött ljus med motiveringen:


"Begreppet ”etniska svenskar” är inte något som används i statistik eller officiella sammanhang. Tvärtom är det ett osäkert begrepp att använda, enligt experter SvD talat med."


Nu missar tydligen alla en väsentlig sak i hela debatten. Nämligen att han har en poäng. Tar du en medelålders "etnisk" (skit nu i att hänga upp er på skalle-pers ordval - ni vet alla vad han menar) svensk man med svenskklingande efternamn, som pratar svenska utan brytning, som kan kulturen och allt annat som det innebär att vara svensk är det klart som fan att de inte bara har jobb i större utsträckning... de tjänar antagligen mer pengar.

Så är det. Det är inte ens underligt. Tänk på är vi ett samhälle i utveckling. Om 30 år kommer vi ha betydligt mer "icke-etniska" svenskar högt upp i jobb- och löneligorna. För då har barn vuxit upp, lärt sig kulturen och utvecklingen har gått framåt.

Men ska vi överhuvudtaget komma någonstans så måste vi sluta titta på omvärlden genom falska filter. Det spelar ingen roll hur mycket vi önskar hur vår omvärld ser ut. Den är som den är. Det är när vi accepterar det och vågar pratar om det, som det kommer börja hända grejjor på allvar.

Skärp er.

AB - Exp -

Skriv en kommentar

Precis, den springande punkten är att det aldrig någonsin får finnas några hinder för någon; oavsett ras, etnisk bakgrund eller kön, att uppnå samma ekonomiska och sociala status. Det kvittar alltså om en individ är grön och kommer från Mars – allt måste hanteras strikt efter meriter, inget annat!

Det handlar alltså om jämlikhet i möjligheter, inte nödvändigvis i utfall!

Ida... Visa hela »

Det är så underligt det där när man får och inte tala om "vita etniskt svenska män". Uppenbart så finns dessa "vita etniskt svenska män" när det kommer till att dricka brännvin och spöa käringen sin, men när det handlar om något mer positivt då är det som att dessa män gått upp i rök.

Faktum är ju att "etniska svenskar" HAR lättare att få jobb, varför får man inte säga det rakt ut? Det finns olika folkgrupper med olika sociala problem, det vet vi alla. Man löser inga problem genom att skapa massa hysch och tabun kring dem, det gör väl ändå bara saken värre?

Mmmmm...men Pez, jag vill inte betala för de 30 åren av bidragsberoende. Vi kanske skulle sluta massimportera analfabeter och religiösa dårar (vi har nog av dem här, se Siwert Öholm)

JSC: Det är lätt att ha "Tålamod" om någon annan betalar. Mina pengar är inte för att slösas bort på ett dött mångkultursprojekt. Assimilering heter lösningen, inget annat. Funkade utmärkt för mina föräldrar. Lämna (valfri) gud, klanmentalitet och medeltida seder i hemlandet så blir det utmärkt. Annars är man (som vissa av våra "släktingar) inte en tillgång utan en... Visa hela »

JSC: Och anklaga inte folk för att vara "Nassar". Vill du veta vad nassar är kan jag hänvisa till några att prata med som träffat sådana.

Antar att du har samma åsikt om Vänstern? Att de alla är Stalinister som vill skicka alla oliktänkande i läger?

Demokrati kanske inte är din grej?

Cg

Står ”G” för Gruff eller :-)

Gränsen för mig, när nazze är ett relevant begrepp, går vid att man gör skillnad på folk utifrån ärvda egenskaper, som hudfärg eller kön, i motsats till förvärvade egenskaper, t.ex. religion, traditioner eller i vissa fall ideologi. Det senare är en helt annan femma och mycket väl utgöra skäl för både den ena och andra särbehandlinge... Visa hela »

Det roliga ar att samma faktakoll gav gront ljus till pastaendet att invandringens kostnader ar en myt, i princip med samma motivering som gav Reinfeldt rott ljus - dvs att att det inte gar att rakna ut.

www.svd.se/nyheter/inrikes/gront-ljus-till-ullenhag-om-invandringsmyt_6739593.svd

I samma veva namnde de ocksa att "man bör tillägga, och det är det viktiga, vad skälet till de här kostnaderna är. Och det är den låga sysselsä... Visa hela »

JSC:Puh, trodde du var mångkulturist....Nej, "G" står för ett bytt efternamn eftersom den "Folkgrupp" som mina föräldrar tillhörde har ett välförtjänt dåligt rykte i typ hela Europa.

Utom hos farbror Ullenhag, som borde gå på en "Släktträff" och lyssna på snacket hos vissa.

Jaja, du har rätt i allt du skriver, särskilt om religiösa.

CG

Jag reagerade mest på att uttalandet är efterblivet för att det inte betyder ett skit. Arbetslösheten är väl fan vad den är oavsett vilken påhittad demografisk grupp som är arbetslös? Ung, gammal, invandrad... spillerill, att vara arbetslös suger.

Kommentera