Vi har två stycken sekulära helgdagar... Första Maj (sossedagen) och Nationaldagen (hedranågongammaldammigkung-dagen). Resten av helgdagarna är kristna (aaatjooo!) och inträffar pga av att korkade människor har bestämt att det är så.

Idag är jag är på jobbet. Och arbetar. Hela dagen.

Jag har nämligen vägrat nationaldagen. Jag tänker inte vara ledig bara för att något sketen knug installerades för en massa år sedan. Gammalt är väldigt dumt.

Jag har istället ledigt på fredag! Min alldeles egna dag. "Pezster har ledigt"-dagen. Den inträffar alltid några dagar efter de andra röda dagarna. Jag tror "Pezster har ledigt"-dagen inträffar 13 ggr om året. Ungefär. Kan vara så att det är 14 ggr om man räknar in "Pezsters kompensationsdag". Vilken existerar enbart för att ge mig lite semester från allt planerande det innebär att se till att mina egna helgdagar inträffar där de behövs.

Nej... dags för lite kaffe. 

Hmm... ingen annan här... får koka mitt eget kaffe heeeela dagen. Jobbigt. Kanske det får blir en 15:e ledighetsdag för att kompensera... 

Rätt ska vara rätt.

Skriv en kommentar

Har jag missat nått eller är det inte så att midsommar och nyår också är sekulära?

Pezster 
· Svar till Izvestia

Va?! Då är det FYRA sekulära nedighetsdagar! Det är bättre än att de är kopplade till något religiöst smet. Goda nyheter!

Sommar och ledighetskampanj enbart för dig Pezster:

www.earthingpeople.se/sv/styled-3/index.html

:D

Pezster 
· Svar till #__#

Hahahahahaha... att "jorda" sig själv?! Men faaaan vad folk är dumma.

njae, midsommar tillhör riter från gammal "hednisk" tro. midsommarstången är ju som väl känt en symbolisk jättekuk som befruktar jorden.

Gillar starkt 'jordningen'! Att koppla sitt silvertrådslakan direkt till marken kan ge en hel del "Darwin awards" den dagen åskan slår ned.

Alla barnen dansar runt jättekuken och det är inga problem för PK-maffian.
Men att dricka läsk på bussen.. DÄR går gränsen.

Jag blir så bitter.

Kommentera