Jupp. Ni läste rätt. Behrang Miri, kulturhusets "konstnärliga ledare" har beslutat att kasta ut Tintin. Han har angett någon slags anledning till detta (något med blablalba) men jag uppfattade inte riktigt det eftersom min hjärnas "anti PK"- och idiotfilter kickade in i tid. Några artiklar hittar ni här (1 - 2 - 3 - 4).

Snacka om galet?! Barnen följer storyn i en berättelse. Om en unge i dag vill läsa Tintin istället för kolla på Nickelodeon eller motsvarande bajs ska det firas! Det rätta (om man bryr sig tillräckligt) är att ha en dialog med barnet om "ojojoj, kolla bara hur det var förr!". Jag har ett gammalt uppslagsverk där det står att en neger är en mindre utvecklad underras av en vit människa. Det är ju ren humor och underbart att ta fram vid en fest och visa. Så kan vi alla skratta över hur korkade människor var förr i tiden. Ska sådana gamla upplagsverk även de censureras i det offentliga rummet? Ska vi städa bort allt gammalt bara för att det var så de uppfattade världen på den tiden?

Fattar ni? Behrang Miri vill censurera Tintin! Som en slags moralpanikledare som ska försvara oss mot hemska och helt ofarliga saker i samhället. Han är en sån loser att det hela blir tragiskt.

Nu ska jag berätta något för hela Sverige om Behrang Miri - denna kämpe som verkar veta vad som är rätt och fel i samhället. 

Behrang har gjort en musikvideo (oj, mitt område! Roligt!) som han har varit väldigt stolt över. En snabb koll på hans lilla video visar att han är en total amatör och klantskalle eftersom hans videos på Youtube är "fejkboostade". Behrang har alltså betalat någon för träffar, likes och kommentarer på hans videoklipp på nätet. Det ser ut som han har över 2 miljoner views... men alla är köpta. Lite över 1000 är relevanta visningar. Titta på kommentarerna och klicka på namnet på de som skrivit där så ser ni hur nyskapade konton enbart har kommenterat på hans kanal. Hur rätt och riktigt är det rent moralmässigt? Vad sänder det för budskap till barnen? Att det är ok att fejka om man inte är tillräckligt bra?

Nu har han stängt sin Facebook fanpage... mer om det här.

King Magazine skrev om hans lilla video just pga av att den nått en halv miljon views så med det i tankarna kan man konstatera två saker:
1. King Magazine kan inte kolla upp saker.

2. Behrang fuskade till sig uppmärksamhet med rent fusk. Så... bring the moralpanik. ;)

Det är en fruktansvärt pinsam snubbe. Speciellt eftersom han ett tag skröt om hur många views hans lilla video hade. Jag önskar att han visste hur mycket branschfolket i Sverige har suttit och skrattat åt den där videon samt åt det faktum att han spenderat pengar på att köpa views med kommentarer. Alla i branschen vet nämligen om att allting handlar om relevans nuförtiden och inte antalet views... och Behrang, hans video, hans jobb... ja... hela hans existens har ingen som helst relevans. 

Alla som förespråkar censur är våra gemensamma fiender. Låt mig själv välja vad jag och mina barn ska läsa. Om alternativet ska vara att personer som Behrang ska fatta besluten över vad som ska finnas på biblioteken blir det jävlar i mig revolution.

EDIT:

Nu har de backat om beslutet. Någon måste ha bitchslappat Behrang och upplyst honom att det är dumt att censurera litteratur. Faktum kvarstår dock att idioten inte ska ha det där jobbet eftersom han utan problem FICK TANKEN ATT CENSURERA EN SERIETIDNING!

EDIT 2:

Hahaha... jag vet nu vilken tjänst han har använt för att köpa views/kommentarer/likes. Det sista föll på plats när jag såg att Behrangs Facebooksida var mest gillad ifrån Lahore, Punjab. Han har alltså inte 100.000+ likes utan det handlar om några hundra bara. 

EDIT 3:

Ta ditt ansvar din mupp! Det var din egen korkade idé och försök inte få det att låta som om det var fler inblandade. 



"Behrang Miris kolleger i biblioteket är bedrövade. För DN påstod han att Tintin-stoppet kommit till i samråd med den övriga personalen.


– Det är fel att det pågått någon diskussion med personalen. Vi blev ställda inför faktum: Tintin ska bort! Jag fick en vagn med alla böckerna inrullad på mitt kontor. Ett sätt att hantera det här mer fruktbart hade varit att ha en intern diskussion, bjuda in experter på Tintin och samtala tillsammans med dem som kommer till Tiotretton, säger Anders Lundgren, en av de ansvariga för driften av Serieteket."
- från DN -



Skriv en kommentar

Sverige är förjävla löjligt.
Läste nåt om att han tyckte det var jobbigt att araber flyger på mattor i SERIETIDNINGEN... Ehm.. Well... Newsflash: Det är inte på riktigt. Därför kallas det serietidning.

Fan, har folk verkligen så lite att göra på jobbet?

Pezster 
· Svar till Jebban

Jupp. Folk har verkligen inget alls för sig. All tid går åt att utreda kränkningar, farliga serietidningar och genusfrågor... massor med genusfrågor.

Samtidigt skrattar omvärlden åt lilla Sverige.

Tror vi sett 2012s snabbaste pudel, rös av idèen att ett gäng pkister skulle gå runt och rensa ut kränkade litteratur från biblioteket. När de är klara lär vi haft ett tomt lagerrum istället för ett bibliotek.får vibbar från tiden då censurverket klippte sönder rysare/actionrullar(JA, jag ÄR gammal).

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahahaha... jo. Men som någon på SvD sa... det intressanta här är att Behrang över huvudtaget kom på tanken att ta bort Tintin. Bara där visar han att han är olämplig att sitta på sin tjänst.

appropå att vara kränkt är här en underbar krönika i ämnet, som jag av en slump snubblade över idag :)

www.morlocks.net/borr/lipsill.htm

Pezster 
· Svar till Dr.Dum

HAHAHAHAHA! BORR!

Hjältar! :D

Hahaha...
Behrang Miri påstår sig bekämpa rasism men i själva verket bekräftar han ju bara bilden att människor från andra kulturer skulle vara korkade.
Otroligt komiskt!

@Pezster: "Men som någon på SvD sa... det intressanta här är att Behrang över huvudtaget kom på tanken att ta bort Tintin."

Jag tycker att det faktum att Miri överhuvudtaget kunnat klättra i PK-hierarkin och få ett chefsjobb i Stockholm efter att i så många år ha gjort bort sig så gruvligt med skattemedel i Malmö är än mer intressant.

Miri är bara en inkompetent nolla. Visst,... Visa hela »

Konservator:
Varför tror du att jobbrekrytering i offentlig sektor sker utifrån vad vilket arbete man kan utföra? Det viktigaste är snarare att du är en skön snubbe som är trevlig på fikarasterna , som sträcker sig 8 timmar/dag. Hur skulle annars jobbarkompisarna stå ut?

Ach ja. Bookburning. Bringz back ze memoriz: www.ushmm.org/museum/exhibit/online/bookburning/author.php

Censur är lika illa nu som då! Punkt!

@Nisse: Haha!

Försök se det positiva här.

Det var ett efterlängtat bakslag för den genusifierade, intersektionella queer-pk-censurvänstern. Ni vet dom som vill förbjuda barn att leka fritt, använda han o hon och som anser det vara värre att bli kränkt än mördad. Ett land där ingen blir kränkt är ett land där ingen säger något och ingen skriver något, ett land där all typ av kommunikation mellan mä... Visa hela »

Behrang Miri med Expo 2010
expoutbildar.blogspot.dk/2010/05/forum-mot-rasism-275-i-malmo.html

Behrang Miri med Expo, Almedalen 2012
expo.se/2012/expo-under-almedalsveckan_5163.html

Daniel Poohls twitter om Tintin där han försöker skapa distans från Behrang Miri och kallar honom för "någon" trots att de arbetar ihop.
twitter.com/Poohl

Behrang Miri med Ullenhag 2012
www.bolagsfakta.se/... Visa hela »

Kolla här, PK-isternas drömförslag: www.edri.org/cleanIT

www.edri.org/files/cleanIT_sept2012.pdf

www.cleanitproject.eu/

MOTSTÅND NU!!!!

Nu har foliehatten tagit "semester" för att lugna nerverna lite.

www.dn.se/kultur-noje/tar-timeout-efter-tintin-kontroversen

Väntar fortfarande på en offentlig ursäkt till kollegorna för att han ljög.

Behrang gjorde ett jävla korkat beslut, men den här jävla stormen som drogs upp av hans korkade beslut är allt annat än rumsren och bevisar att hans intention måste finnas kvar. Och intentionen är att diskriminering ska motverkas. Tintin skulle aldrig bort från Kulturhuset och Tintin i Kongo fanns aldrig på TioTretton. På andra sidan korridoren finns Serieteket med komplett Tintin-samling. Det är bara att gå dit om man vill lä... Visa hela »

Det handlar inte om Tintin så mycket utan om det faktum att en kulturtomte tar sig rätten att besluta åt andra vad som är lämplig litteratur.

Kommentera