Miljömuppstänk som går för långt. Som vanligt. Har saxat nedanstående från den här artikeln.


"De anhöriga vill att kropparna ska begravas "ekologiskt" med en metod som inte är godkänd i Sverige, så kallad promession, där kroppen sänks ner i mycket kallt, flytande kväve och sedan skakas sönder till stoft.

Så sent som i torsdags tillsatte regeringen en utredare för att se över frågan igen, och i dag ska civil- och bostadsminister Stefan Attefall (KD) svara på en interpellation i riksdagen om vad regeringen gör i frågan.


I torsdags tillsatte regeringen en utredning för "en mer miljövänlig och flexibel begravningslagstiftning". Utredaren Knut Weibull ska bland annat föreslå vad som bör göras med de över 22 ton metaller som varje år blir över vid kremering. Han ska också lämna förslag till hur prövningen av eventuella nya begängelsemetoder utöver jordfästning och kremering ska gå till. Ett exempel på en sådan begängelsemetod är frystorkning.

Uppdraget ska redovisas senast den 1 juli nästa år."


Jodå. Ni läste helt rätt. Det finns alltså lik i det här landet som befinner sig i frysar eftersom möjligheten till att begravas ekologiskt ännu inte är utredd. o_0

En helt vanlig dag i Sverige, helt enkelt. Där de enklaste saker snabbt blir oerhört komplicerade och olösbara. Jag känner på mig att någonstans ligger det tusentals sidor med text om detta. Diariefört, numrerat och katalogiserat i bokstavsordning. Nu finns det även en utredare och ett uppdrag. Perfekt.

DN - DN

Skriv en kommentar

Jomenvisst. För det har ju ingen miljöinverkan att hålla dem i frysen...

Jag har gett upp på mänskligheten.

"Utredaren Knut Weibull ska bland annat föreslå vad som bör göras med de över 22 ton metaller som varje år blir över vid kremering." Återanvänd dem, kanske? Det är väl miljövänligt, om de nu vill ha det så? Gör metallådor av det att begrava askan i? Grav"stenar"?

Givetvis skall döda kroppar SPRÄNGAS! Se här

www.youtube.com/watch?v=ZFwxH3PPWiU

Ser inga direkta problem med den här metoden....

Hlet off topic men
www.svd.se/kultur/julkalendern-anmald-for-ockultism_7735428.svd

Sverige, världens mest skitnödiga land?

Pezster 
· Svar till Martin

hahahahaa.... whaaaat?!

Borde vi inte i konsekvensens namn förbjuda stjärngossar då? Deras dräkt är ju en direkt ripoff av KKK:s dräkter (förutom guldstjärnorna på struten då, de anses ju lite för bögiga i sydstaterna).

Tomtar går inte heller för sig, de gör ju narr av småväxta (vi snackar oldschool Svenska hustomtar här, inte den feta röda Coca-Cola varianten)

Lucia och tärnorna ser ut som KKK:s k... Visa hela »

Kommentera