Intressanta tider vi lever i. Det utreds om Tintin är rasistisk, det censureras bort tecknade kineser på godisförpackningar och nu är det dags att även klippa lite i Kalle Ankas Jul.

Negern till vänster. Fetknoppen i mitten är tomten. Juden till höger.

Tydligen är det alltså en neger och en jude som klippts bort för de skapar nidbilder.

Suck. Det är rätt intressant egentligen då jag under hela mitt liv av årlig exponering av denna tecknade film helt enkelt har sett dem som leksaker. Jag har inte haft en tanke på något annat. Förrän nu.

Och är det inte några kineser med roliga hattar med i filmen? Ska de vara kvar?

EDIT:
Sen uppdatering... men när jag ser att Oisin Cantwell skriver att "Disney har begripit att det är 2012" och man sedan tittar på läsarnas röster så inser man att medias lakejer enbart springer någon slags pk-maffias ärenden. Kära media... rapportera faktiska nyheter till folket och lägg ned alla försök att "utbilda" oss. Vi skiter ett stort stycke i era bajsnödiga idéer. Och när ni ändå är igång kan ni köra upp ordet "hen" i röven.

Ja... jag erkänner. Jag har alltså röstat på en artikel på AB. Jag skyller på ölen.

 

Skriv en kommentar

Ja, fast i ärlighetens namn är det för en gångs skull inte bara i Sverige, utan det är Disney själva som klipper.

Grattis, du är nu en av dem som sprider aftonbladets "Censurshock". Du är väl medveten om att flera av de scenerna redan innan klippts bort av SVT?

Pezster 
· Svar till Jaanus

Spelar det någon roll? Det blir bara löjligare och löjligare i världen.

Är det inte rasistiskt att klippa bort de scenerna? De borde väl också ha rätt att få vara med i vår TV, kan man ju tycka. För att lära ungarna som tittar att det finns olika sorters personer och att det bara är en tecknad film som är på skoj.

Pezster 
· Svar till Raven

Jag väntar själv bara på när folk ska reagera på alla vita människor som tecknas. Det kan inte vara rätt.

Pezster 
· Svar till Raven

Som gestaltning av s.k. vita "hillbillies"... kränkande! Allt på Internet om sådant måste bort!

Sådant händer inte i Finland. Där kan de dessutom ploga gatorna.

Fler förslag till ändringar:
Tomteverkstaden: Alla tomtar är män. Det känns som att det är dags att 2013 köra 50/50 bland tomtenissarna.
Djungelboken: Mowgli är en stereotyp för en "inföding". Bäst att klippa bort, eller i alla fall låta Mowgli vara en flicka minst vartannat år.
Tjuren Ferdinand: Ger ett klart intryck över att spanjorer är onda och ofta har lustiga hattar på sig.
Ask... Visa hela »

Och givetvis går det inte att kommentera Oisin Cantwells löjliga artikel på AB...Inget under att gammelmedia håller på att gå under.

... jag hade inte ens fattat att den ena var "jude". jag trodde det bara var en gubbe som dansade och hade kul.

så fel man kan ha.

Och Dummare Blir Det....

www.tv4play.se/program/jul-med-ernst?video_id=2250836

Ok, snart dags för en lastbil gödningsmedel och diesel....

CG

Tycker inte ni alla att det här bara blir värre och värre? Det är kränkningar hit och kränkningar dit. Folk sitter och klurar så svetten lackar över att försöka komma på ytterligare någon grej som någon - på något vis - kan känna sig stött över så att de kan förbjuda, redigera eller på andra vis eliminera...

Problemet är att jag tror att det här fostrar ett mycket t... Visa hela »

Tinky förresten; det där är precis vad jag menar. Ofta måste man få "kränkningen" förklarad för sig innan man fattar vad man skall bli upprörd över... Pepparkaksgubbarna i Luciatåget är ett bra exempel. När jag berättade om det för mina kollegor såg de bara sådär "men vafan snackar du om?" ut i ansiktet tills de hunnit dra runt det några varv för sig själva... Tog en... Visa hela »

Just det ja... Det är Disney själva som klipper i filmen. Innan (alltså i forntiden när jag tittade på Disney på grottväggen på julafton) så hade Svt klippt bort den själva och jag blev mycket förvånad när den helt plötsligt dök upp. Jag gillade också den svarta dockan men Disney verkar i en amerikansk verklighet där svarta karikatyrer och även judiska karikatyrer kan uppfattas kränkande av dess... Visa hela »

Du har rätt i att det är kineser med i filmen. Det känns ju helt fel, nu kommer ju alla att tro att det är ok att säga kinapuffar och sånt. Inte för att de puffar direkt men de liksom skuttar och det är nästan samma sak.

Och så undrar jag lite över det här med tomten som är med i filmen.Det är ju faktiskt coca colas tomte. Jag kan tänka mig att de tomtar som bor på loftet ser annorlunda ut, lite som i "... Visa hela »

Det är väl som pepperkaksgubbar i luciatågen som anses rasistiska, jag har aldrig tänkt på svarta utan på pepparkakor så dom får göra vita pepparkaksgubbar då för jag tar inte illa vid mig.

Kommentera