Menthe-Pastille Cup arrangeras på Boulebar i Göteborg

Det finns högtidsdagar för det mesta numera - så även för den franska likören Crème de Menthe som har fått en internationell hyllningsdag den 15 september. Den söta och illgröna drycken är dessutom anledningen till tisdagens stora bartendertävling som hålls samtidigt i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Samtliga städers främsta bartenders, representerade av olika krogar, kommer att ställa upp i tävlingen som är öppen för allmänheten och består av olika delmoment. Varje lag har 2-3 deltagare, varav minst en professionell bartender. Bedömningen görs till 70 procent utifrån lagets blandade drink, 20 procent utifrån lagets boulespel, och slutligen 10 procent utifrån lagets presentation i sociala medier.

De barer som ställer upp är Avalon, Boulebar, Cuckoo's Nest, Made in China, Pix, Riverton, Spisa, Puta Madre , Magnus & Magnus (m2), Pigalle, Stranger, Clarion Post och Mi Cucina från Jönköping. I Göteborg hålls tävlingen på Boulebar. Det är bara att samla ett gott gäng, ikläda sig basker och randig tisha och heja fram ert favvo-lag. Vinnarlaget får åka till likörproducenten Giffards anläggning i Angers, och dessutom besöka Paris främsta barer.

Tid: Start kl 15, avgörs samma kväll kl 18
Plats: Boulebar