Tryffelveckor på Enoteca Maglia i höst

I Sverige snackas det just nu om skogens gula guld, kantareller alltså. Reser vi däremot till trakterna kring Toscana i Italien är det tryffel som hägrar. Kom in i ordentligt höst-mood med italienska vibbar tillsammans med Enoteca Maglia som går all in på Tuber Uncinatum Chatin, eller hösttryffel från Umbrien.

Uteserveringen finns kvar och lockar till gott häng när höstsolen visar sig på Mariaplan, men när kylan kryper inpå är det bara att ta sig in i gemyt och värme inne i restaurangen döpt efter krögare Robert Maglia. Enoteca Maglia, med öppna dörrar in till egna vinbaren Vini e Liquori, är för många ett familjärt vattenhål för både långluncher och mustiga middagar där vinet får flöda.

– Just nu är det högsäsong för den fantastiska hösttryffeln från Italien, berättar Robert Maglia.

Varje år vid den här tiden, alltså när tryffeln är som bäst, hämtar restaurangen hem cirka ett kilo varannan vecka av den aromatiska knölen. Tryffeln hämtas från Umbrien, granne med Toscana, och används bland annat på risotton, focaccian eller restaurangens egen hantverkspasta.

– Tryffeln är helt otroligt god och jag tycker att man ska prova den på det man känner för. Varför inte testa att ha den i färsen eller bara till ett löskokt ägg, säger Robert Maglia.

Om några veckor kommer även den vita tryffeln från Alba, Piemonte att göra entré på Enoteca Maglia. Tryffel, pasta och vin – mer höstmys än så blir det ju nästan inte!

Boka din tryffelmiddag hos Enoteca Maglia här.