Recension av Sigfrids – av Max-Martin S.

En efterlängtad premiär med skyhöga förväntningar. Levde de upp till dem? Ett rungande "Ja!". Möts av en modernt och samtidigt tidlöst klassiskt inredd restaurang. Livad stämning på övervåningen, och trivsamt lugnt i den väldigt mysiga vinkällaren om man föredrar det.

Trevlig personal, med humor, som snabbt kommer för att betjäna gästerna premiärstressen till trots. Menyn har allt som hjärtat kan behaga och är underbart normbrytande genom sin trogenhet till det klassiska svenska och västgötska köket. Samtidigt som man också vågar gå utanför gränserna.

Det tog sin tid att få maten, men här gällde verkligen "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". För vilken underbar entrecôte! Värt väntan. Kan ha varit den bästa som dessa smaklökar fått smaka. Något för mycket salt på fritesen (och skaldjursgrytan enligt mina medgäster) men det kompenseras av det andra goda.

Vinlistan är på topp. Kunde inte ha begärt mer. Någon klosteröl Sankt Sigfrid till ära vore dock trevligt. Bara namnet på bistron är ju så skönt med sin eloge till Västergötlands apostel Sankt Sigfrid som namngett dessa trakter.

Äntligen en RIKTIG restaurang i Örgryte!