Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Bar Robusta

4,7
3 betyg
Redigera Bar Robusta

Bara en kort promenad från Slottsskogen och Linnégatan hittas denna lilla bar med italienska vibbar. På morgonkvisten hänger stammisarna över en kaffe, medan eftermiddagar och tidiga kvällar ägnas åt aperitivo och enklare måltider. Ställets avslappnade atmosfär lockar både barnfamiljer på väg från lekplatsen och folk i området som droppar in på en spontan matbit.

Trivsamt beläget i en hörnlokal mitt i hjärtat av stadsdelen Linné hittar du stället som blivit till en social samlingsplats för både boende och hitresta. Denna kombinerade kaffe– och aperitivobar med italienska förtecken har bland annat gjort sig känd för sina omtyckta onsdagskvällar. Då kör stället sin prisvärda tvårättersmeny för en knapp hundring under namnet La Cucina Povera. Se till att hugga en plats; dessa rustika middagssessioner är välbesökta.

- Vår ragu har blivit en omtalad klassiker här på Robusta. Det är ett långkok på högrev, chorizo och rödvin som fått puttra i åtta timmar, berättar Johan Palmkvist, mannen bakom Bar Robusta.

Varje fredag inleds helgen med en dignande frukost i italiensk stil, med allt från yoghurt och hemgjord granola till kaffe, juice-shots och nybakat. Nutellan har sin givna plats. Senare på dagen kör baren sitt svar på AW och bjuder på italienska delikatesser medan du fuktar strupen med exempelvis en Aperol Spritz.

Under varmare månader kan du njuta ditt morgonkaffe på ställets mysiga uteservering, eller ta ett socialt glas utomhus på väg hem från jobbet. För den som vill köra en härlig kväll tillsammans med vänner, familj, nära och kära finns även möjlighet att abonnera baren. Upplägg skräddarsys efter önskemål.

Användarbilder på Bar Robusta Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
25 okt 2016

Charmigt ställe med trevlig personal och det bästa av flera världar;
kaffe i toppklass samt bra vin med grymma ostar och charkuterier. Dessutom i en mysig och prestigelös inramning. Perfekt när man vill ha lite gött häng, helt enkelt.

11 apr 2019

Här kommer du rakt in i Italien med härligt uppdukad frukostbuffé, lunch med sallader och fantastisk god italiensk Birra Moretti eller ett batteri av goda viner i eget skafferi. Frukost, lunch eller kväll ger dig alternativ att njuta ännu längre

4 okt 2016

En liten pärla i Linné. Riktigt bra Ragú!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.