Guiden till uteserveringar i Linné

Guiden till uteserveringar i Linné

Sommartid sjuder Göteborg av liv och det händer något i varje hörn. En viktig del av Göteborg som sommarstad är förstås de många uteserveringarna – för vad är väl bättre än god mat och dryck i solen tillsammans med goda vänner? Linné är Göteborgs kanske mest uteserveringstäta stadsdel. Här ligger de på rad och inbjuder till att skapa sommarminnen. I den här guiden tipsar vi om de allra bästa uteserveringarna i Linné. Vi hoppas att du hittar en favorit och njuter av solen!

Innehållsförteckning
 1. Uteserveringar i Linné
  1. Ramen-Ya – Sol och sake på bästa läge
  2. Brunchoteket – Soligt häng på Linnégatan
  3. Schnitzelplatz Lagerhuset – Pinfärsk öl och havsutsikt
  4. Skanshof – Fyra uteserveringar i samma byggnad
  5. Hagabions Café – Stans mest populära skolgård
  6. Vita – Italienska vibbar vid saluhallen
  7. Tacos & Tequila – Margaritas på gården
  8. Kafé Magasinet – Uteservering dagen lång
  9. Pustervik – Solig klassiker
  10. Magic Flamingo – Uteservering gjord för långa dagar
  11. Ölstugan – Husmanskost och bärs

Uteserveringar i Linné

Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya
Ramen-Ya – Uteserveringar i Linné
Ramen-Ya

Ramen-Ya

Sol och sake på bästa läge

Slottskogen är alla göteborgares sommarfavorit. I den stora parken spelas det kubb, grillas och sommarhängs. För den som vill käka något värmande när kvällen blir kylig, eller bara fortsätta efter parkhänget, är Ramen-Ya ett givet alternativ. Som Slottskogens närmaste granne har den japanska ramen-restaurangen ett utmärkt läge för alla som vill njuta av Linnégatans folkliv. På uteserveringen ligger solen på länge och är det någon som fryser i sommarkvällen finns både soppa och sake att tillgå.

Brunchoteket

Soligt häng på Linnégatan

Mitt på den sida av Linnégatan som förärats med eftermiddagssol ligger Brunchoteket – en restaurang med konceptet 'Brunch all day, every day', där man främst hämtar influenser från brunchkulturen i London. Utbudet av dryck är stort och menyn bjuder på brunchfavoriter som eggs benedict och amerikanska pannkakor.

Schnitzelplatz Lagerhuset

Pinfärsk öl och havsutsikt

Vad kunde väl passa bättre för det gamla lagerhuset vid hamnen än att bli schnitzelrestaurang? Matkulturerna i Central- och Östeuropa inspirerar både när det gäller mat och dryck. Schnitzelplatz har gjort sig kända för det pinfärska tjeckiska ölet. Den kan med fördel intas på den stora uteserveringen, som även har utmärkt utsikt över hamnen och kranarna.

Skanshof

Fyra uteserveringar i samma byggnad

När Skanshof slog upp portarna fick Göteborg ett nytt mecka för uteserveringar. Skanshof har utsikt över Skansen Kronan och sprider ut sig över flera plan med en uteservering på trottoaren, en balkong samt en takterrass med bar. Härifrån leder en trappa upp till ännu en uteservering – Skanshofparken, med pool, bar, många sittplatser och riktigt glassigt läge.

Hagabions Café

Hemsida

Stans mest populära skolgård

Mitt på Linnégatan har Hagabions Café förvandlat vad som en gång var en skolgård till en av stadens mest populära uteserveringar. Läget uppe på höjden gör det till en utmärkt plats för att se vad som är på gång. Baren har flyttat ut på grusplanen och ger tillsammans med ljusslingor och en och annan rosa flamingo somriga Berlinvibbar till uteserveringen. För den som blir hungrig serveras rejäl husmanskost, men på vegetariskt vis.

Vita

Italienska vibbar vid saluhallen

Mitt bland de populära stråken runt långgatorna ligger Saluhallen Briggen. Den största uteserveringen hör till den italienska vinbaren Vita, som huserar på hallens ena hörn. Här ligger solen på gott under dagtid, perfekt för den som vill käka italiensk lunch eller ta ett gott glas vin i solen.

Tacos & Tequila

Margaritas på gården

Långgårdarna på Tredje Långgatan är ett omtyckt sommarhäng för många. Mexikanskinfluerade Tacos & Tequila har en ombonad innergård där man under färgglada ljusslingor kan förse sig med tacos, margaritas eller restaurangens guacamole-provning. Infravärmen gör att det är uteserveringsvänligt även under kallare kvällar.

Kafé Magasinet

Uteservering dagen lång

Vägg i vägg med Tacos & Tequila ligger systerrestaurangen Kafé Magasinet, och de båda syskonen delar på den stora innergården. Magasinet har gjort sig kända för goda pizzor, öl till bra pris och generösa öppettider. Den som vill kan inta innergårdens uteservering redan från frukost och hänga kvar fram till sen kväll.

Pustervik

Hemsida

Solig klassiker

Pustervik är en klassiker som många göteborgare har en särskild relation till. På uteserveringen, som slingrar sig runt lokalerna i två riktningar, ligger solen på största delen av dagen och känslan av att det är dagsfest på Pustervik är närmast konstant. Låt solen värma er och käka något från grillen som huserar på uteserveringen.

Magic Flamingo

Uteservering gjord för långa dagar

Den magiska flamingon på Linnégatan präglas av heta, latinamerikanska vibbar. Det märks både på menyn, inredningen och musikvalen. Uteserveringen är inredd för långa, lata dagar. Kuddar, växter och quirky detaljer gör att många vill stanna och sippa på välskakade cocktails mest hela sommardagen.

Ölstugan

Hemsida

Husmanskost och bärs

På Andra Lång är uteserveringarna små men många. Några som förärats med ett gott hörnläge, och därmed många soltimmar, är Ölstugan Tullen. Samla gänget längs med Tullens solvarma väggar, käka prisvärd husmanskost och skåla för opretentiöst häng.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta