Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Taverna Averna

4,7 • 3 recensioner
Taverna Averna

Taverna Averna är en bistro i storformat som öppnades av Avenyfamiljen hösten 2014. Här serveras KRAV-märkta klassiker med en modern twist. I baren gäller husets cocktails, viner, avec och annat att sippa på. Den avskalade inredningen skapar en hemma-hos känsla, komplett med rejäla brädgolv, trämöbler och mängder av konstverk.

I den storslagna lokalen låg tidigare Göteborgs Auktionsverk, och rummen präglas till stor del av de 350 unika målningarna, fotografierna och printsen som pryder bistrons väggar. Här umgås både kompisgäng och familjer över en gemytlig middag.

Innanför den pampiga entrén i glas och mässing tas du emot vid hovmästarens charmiga pulpet och blir visad till ett av restaurangens många bord. Sitt högt uppflugen på caféstolar eller välj en av de långsträckta sofforna i mörkbrunt skinn. Här finns många platser att välja mellan.

Restaurangens koncept bygger i huvudsak på internationella rätter av bistro-karaktär, och på menyn hittas klassiker som toast skagen, råbiff och steak frites. Matsedeln byter regelbundet skepnad, men innehåller även stående favoriter som tunnbottnade pizzor och husets pasta vongole.

De många konstverken står i kontrast till den luftiga möbleringen präglad av trästolar, mönstrad golvklinker och skomakarlampor. Vid den stiliga marmorbaren blandas cocktails och serveras bubbel. I bardelen bjuds det även regelbundet in till fredags-aw som då gästas av olika dj:s.

Se även Made in China, Tacos & Tequila, Olssons Vin, Kafé Magasinet, Auktionsverket Kulturarena

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 nov 2018 · Uppdaterad

Jag har haft både bra och dåliga kvällar här då kvaliteten på servicen kan variera. Men oavsett så går jag alltid tillbaka.

Favoriter på menyn: Löjromspizzan och de har en av Göteborgs bästa råbiffar.

Killarn... Visa hela »

30 nov 2018

Fina lokaler och god mat! Om somrarna är deras uteservering lite tråkig kan tyckas. Men det är relativt prisvärt och alltid ett säkert kort!

2 jun 2015

Det är inte ofta jag blir speciellt imponerad, men när Taverna Averna slog upp dörrarna, blev jag verkligen både glad och förtjust. Kan bara gratulera Avenyfamiljen till en ren succé.

Auktionsverkets gamla lokaler har lyfts till en fantastisk nivå, och... Visa hela »