Taverna Averna

4,4
8 betyg
$$$
Restaurang
Bar
Taverna Averna
4,4
8 betyg

Taverna Averna är en bistro i storformat som öppnades av Avenyfamiljen hösten 2014. Här serveras KRAV-märkta klassiker med en modern twist. I baren gäller husets cocktails, viner, avec och annat att sippa på. Den avskalade inredningen skapar en hemma-hos känsla, komplett med rejäla brädgolv, trämöbler och mängder av konstverk.

I den storslagna lokalen låg tidigare Göteborgs Auktionsverk, och rummen präglas till stor del av de 350 unika målningarna, fotografierna och printsen som pryder bistrons väggar. Här umgås både kompisgäng och familjer över en gemytlig middag.

Innanför den pampiga entrén i glas och mässing tas du emot vid hovmästarens charmiga pulpet och blir visad till ett av restaurangens många bord. Sitt högt uppflugen på caféstolar eller välj en av de långsträckta sofforna i mörkbrunt skinn. Här finns många platser att välja mellan.

Restaurangens koncept bygger i huvudsak på internationella rätter av bistro-karaktär, och på menyn hittas klassiker som toast skagen, råbiff och steak frites. Matsedeln byter regelbundet skepnad, men innehåller även stående favoriter som tunnbottnade pizzor och husets pasta vongole.

De många konstverken står i kontrast till den luftiga möbleringen präglad av trästolar, mönstrad golvklinker och skomakarlampor. Vid den stiliga marmorbaren blandas cocktails och serveras bubbel. I bardelen bjuds det även regelbundet in till fredags-aw som då gästas av olika dj:s.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
8

Recensioner av Taverna Averna

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
·

Jag har haft både bra och dåliga kvällar här då kvaliteten på servicen kan variera. Men oavsett så går jag alltid tillbaka.

Favoriter på menyn: Löjromspizzan och de har en av Göteborgs bästa råbiffar.

Killarn...

Taverna Averna är en svajigt trevlig upplevelse... likt rysk roulette men med humöret på spel istället för livet. Många gånger är det väldigt bra men det dyker upp dom där kvällarna som är rejäla mood killers och gör att man al...

Om man får ha ett ess i rockärmen så går det till Taverna Averna! Alltid lika nöjd och glad efter ett besök här oavsett om man bara tagit en drink i baren, varit på dejt eller tagit med hela familjen! 🧚🏻‍♀️

Maten har alltid levererat! Min abso...

Listad i: Vinkväll

Fina lokaler och god mat! Om somrarna är deras uteservering lite tråkig kan tyckas. Men det är relativt prisvärt och alltid ett säkert kort!

Det är inte ofta jag blir speciellt imponerad, men när Taverna Averna slog upp dörrarna, blev jag verkligen både glad och förtjust. Kan bara gratulera Avenyfamiljen till en ren succé.

Auktionsverkets gamla lokaler har lyfts till en fantastisk nivå, och...

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,4
8

Representerar du Taverna Averna?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Taverna Averna?

Vi har klassificerat Taverna Averna som:

  • Cocktailbar
  • Vinbar

Vilken typ av mat serveras på Taverna Averna?

På Taverna Averna serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Internationellt

Vad kostar det att äta på Taverna Averna?

Taverna Averna ligger i prisklassen Mellanklass ($$$).

Har Taverna Averna uteservering?

Ja, Taverna Averna har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du njuter av en öl, ett glas vin eller en drink.

Vilken typ av stämning är det på Taverna Averna?

Vi skulle beskriva stämningen på Taverna Averna som mysig och lite lugnare.

Var ligger Taverna Averna?

Taverna Averna ligger på Tredje Långgatan 7, 413 03, Linné. I närheten ligger Tredje Långgatan.