Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tolv Vinbar

5,0
5 betyg
Redigera Tolv Vinbar

Hantverksviner och säsongsvarierad mat nära till shopping. Intill mode- och lifestylebutiken Vallgatan 12 hittar du denna vinbar och restaurang med rätter som hämtar inspiration från Europa och Sverige, samt ett handplockat urval av vinflaskor och spritsorter.

Eclair, boquerones, makrill och spetskål – serverat i små till mellanstora rätter. Till detta kan du beställa smakrika hantverksviner i vitt och rött, eller mousserande. Restaurangen erbjuder en lång bar, uteservering och flera lunch- och middagsbord i modernt, något industriellt stuk. Från öppning serveras finkaffe och smörgåsar som under dagen övergår i deras à la carte-meny.

Som en del av Vallgatan 12 tar man rulltrappan via vinbaren upp till våning två där man kan shoppa inredning, mode för dam och herr, smycken och möbler. Tolv Vinbar fungerar som ett väntrum för pågående shopping. Kanske behöver man fundera över ett köp eller fira det med ett gott glas vin. Är man inte alls sugen på att shoppa hoppas grundarna bakom detta vattenhål ändå att törstiga ska ta sig hit och njuta av omgivningen, om så för ett glas eller fler.

På vinlistan hittar du såväl klassiska viner i rött och vitt som naturviner och av färgen orange. Noggrant utvalt, precis som några av de få spritsorter de har i sitt barskåp. På dessa görs hantverkscocktails från deras egna recept. All dryck och mat serveras i eleganta uppläggningar i en avslappnad atmosfär.

Tolv Vinbar och Vallgatan 12 hittar du precis intill Västra hamngatan, mitt i centrala Göteborg.

Användarbilder på Tolv Vinbar Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 aug 2022

Enkelt och mysigt med bra viner!

24 jun 2022

Smakfullt komponerad meny och god kunskap om vinerna. En frisk fläkt i den här delen av stan!

24 jun 2022

24 jun 2022

23 jun 2022