Guiden till Göteborgs bästa picknickplatser

Guiden till Göteborgs bästa picknickplatser

Inget lockar väl så mycket som en picknick i det gröna när solen tittar fram och temperaturen höjs. Att anordna en picknick är en aktivitet som passar alla åldrar och är lika trevlig vare sig spontan eller planerad. Packa picknickkorgen hemma, eller gå förbi en butik och plocka med dig lite smått och gott, sedan gäller det bara att ta sig till en trevlig plats. I Göteborg finns det gott om mysiga platser att slå sig ned på, vare sig man vill ha en romantisk dejt, familjesammankomst eller en kväll med kompisgänget. Här är guiden till Göteborgs bästa platser för en picknick.

Innehållsförteckning
 1. Bästa platserna för en picknick i Göteborg
  1. Kungsparken – Grön oas i stan
  2. Trädgårdsföreningen – Anno 1800-talet
  3. Skansen Kronan – Picknick med utsikt
  4. Röda Sten Konsthall – På bryggan
  5. Slottsskogen – Mitt i naturen
  6. Göteborgs botaniska trädgård – Bland blommor och bin
  7. Keillers Park – Båtutflykt till berget
  8. Göteborgs skärgård – Till havs

Bästa platserna för en picknick i Göteborg

Kungsparken

Hemsida

Grön oas i stan

Längs kanalen hittar du perfekta ytor att slå dig ner på, och vad är väl inte trevligare än att höra vattenbruset i bakgrunden. Miljön är grön, med gräsmattor och majestätiska träd, och bäst av allt är att det ligger mitt i city, nära till butiker om man behöver fylla på i picknickkorgen. Inte långt därifrån hittar du även Bältespännarparken.

 

Trädgårdsföreningen

Hemsida

Anno 1800-talet

Denna pärla lockar såväl trädgårdsfanatiker som strosande stadsbor och nyfikna turister. Slå dig ner i gräset eller ta plats inne i palmhuset där du hittar exotiska växter sedan 1878. Har du glömt picknickkorgen kan du besöka Rosenkaféet.

Skansen Kronan

Picknick med utsikt

Maxa din picknick med en slående utsikt och njut av att vara högt upp, nära molnen. Från försvarsanläggningen Skansen Kronan får du en oslagbar vy i en fridfull miljö. Hur kommer du dit? Du tar trapporna!

Röda Sten Konsthall

På bryggan

Intill konsthallen Röda Sten hittar du stora träbryggor och mindre gräsytor som har en av stadens trevligaste utsikter – Göteborgs inlopp. Vill du krydda din picknick med något extra ska du bänka dig här strax före solnedgången.

Slottsskogen

Mitt i naturen

Även den som inte bor i Göteborg känner till Slottsskogen, kanske mycket tack vare festivalen Way Out West. För den som gillar djur och natur kan det inte bli bättre, med gröna ängar och stora träd. Här störs man inte av storstadsbruset, ändå är det inte alldeles för långt bort.

Göteborgs botaniska trädgård

Hemsida

Bland blommor och bin

Den botaniska trädgården i Göteborg är en av Europas största och bästa botaniska trädgårdar, bara det gör den värd ett besök. Här är du garanterad en rofylld stund, omringad av växter och blommor som doftar gott. Vill du skippa egen picknick serveras allt från lunch, brunch och fika i restaurangen.

 

Keillers Park

Hemsida

Båtutflykt till berget

På ena sidan av Göta älv hittar du Ramberget, där också parken Keillers Park ligger. Här får du inte bara en fantastisk utsikt över Göteborg, utan även över båttrafiken som går genom staden. Hit kan du ta dig enkelt via båt från Stenpiren till Lindholmen, sen är det bara att promenera upp.

Göteborgs skärgård

Till havs

På de vackra öarna utanför Göteborgs stad finns det oändligt med utflyktsmål och picknickplatser. Packa kappsäcken och ta en färja från Saltholmen ut i skärgården. Hinner du inte med båten är även Saltholmen i sig en destination värdig en picknick. Bänka dig på klipporna och se ut över skärgården.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta