Kungsportshuset Kungsportshuset

Restauranger med show och underhållning i Göteborg

Din helkväll kan ta sina första trippande steg vid fördrinken i baren, innan du slår dig ned till bords på restaurangen, som förutom en spännande meny serverar krogunderhållning värd ett eget besök. Om kvällen sedan sömlöst ska glida vidare in i nattlivet – eller om du är mätt och belåten efter en krogshow, eller "dinner and a show" – är en smaksak. För att du ska hitta rätt bland stadens nöjesinstitutioner och krogshower har vi samlat de bästa restaurangerna med show och underhållning i Göteborg i denna guide.

Innehållsförteckning
 1. Restauranger med underhållning i Göteborg
  1. Rondo – En pigg 80-åring firar – Mamma Mia!
  2. Park Lane – Se showen The Greatest Stars
  3. M/S Trubaduren – Show i skärgården
  4. Lorensbergsteatern – Klackarna i taket sedan 1916
  5. Kajskjul 8 – Ett skjul som rymmer mycket

Restauranger med underhållning i Göteborg

Rondo

Hemsida

En pigg 80-åring firar – Mamma Mia!

Klassiska nöjesarenan Rondo slog först upp sina dörrar 1940 och sedan dess har man etablerat sig som en av Göteborgs bästa show-krogar. 28 augusti 2020 öppnar nygamla Rondo igen – nu som grekisk taverna med en tjugo man stark ensemble. Det handlar naturligtvis om att framgångssagan ”Mamma Mia! The party” kommer till stan. Menyn består således av grekisk mat och dryck, men det kan bli svårt att sitta still vid bordet när showen drar igång.

Park Lane

Hemsida

Se showen The Greatest Stars

Park Lane, högt upp på Avenyn, är lika synonymt med Göteborgs nattliv som att köa i duggregn. Större delen av året samlas stans festprissar för att dansa sig svettiga till internationella dj’s. Men här erbjuds även ”dinner and a show”. Nu till våren spelas The Greatest Stars och till showen serveras en trerättersmeny, signerad köksmästaren på Elite Park Avenue Hotel.

M/S Trubaduren

Sponsrad

Show i skärgården

På kryssningsfartyget Trubaduren bjuder man på glammiga shownummer ute till havs. Du hoppar på vid Packhuskajen och njuter sedan av scenunderhållning och fisk- och skaldjursbuffé, medan båten puttrar ut i skärgården. Under musikkvällarna kan du själv ta en svängom på dansgolvet.

Lorensbergsteatern

Hemsida

Klackarna i taket sedan 1916

På den här anrika teatern gick ridån upp för första gången 1916, när August Strinbergs ”Ett drömspel” hade premiär. Sedan dess har allt från Karl Gerhard till Galenskaparna och After Shave dragit fulla hus. I dag kan du, förutom kultur, njuta av mat och dryck i teaterns bar och restaurang. Vad sägs om bistrorätter som räksmörgås och hummersoppa eller en matig buffé där du kan lasta på från faten med chark, Skagenröra, kött-, fisk- och vegetariska rätter?

Kajskjul 8

Hemsida

Ett skjul som rymmer mycket

I denna historiska byggnad ryms såväl cabaret och shower som ett utmärkt kök, det senare lett av köksmästare Daniel Littorin. Här speglar rätterna som levereras det tema som den aktuella showen håller – och under sommartid lockas gästerna av en 70 meter lång uteservering till brädden fylld med skaldjur och kalla drycker.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta