Guiden till ställen med livemusik i Göteborg

Guiden till ställen med livemusik i Göteborg

Att Göteborgs musikscen är alive and kicking blir tydligt om man ser till det breda utbudet. För det är inte bara på konsert- och klubblokaler som du kan njuta av levande musik – flera av stadens barer och restauranger har livemusik. På Tidbloms vid Olskrokstorget kan du spisa jazzbrunch, Crippas Café i Majorna ljuder av lokala band och på Styrsö bjuder Café Öbergska på saltstänkta musikkvällar under bar himmel. Här guidar vi dig till barer och restauranger med livemusik i Göteborg.

Innehållsförteckning
 1. Göteborgs bästa ställen med livemusik
  1. Contrast Public House – Livescener mitt i kulturkvarteren
  2. Crippas Café – Här lirar lokala band
  3. Oceanens Krog – Kulturell knutpunkt
  4. Unity Jazz – Jazzigt värre
  5. Café Öbergska – Saltstänkta musikkvällar
  6. Holy Moly – Nachos, blues och rock
  7. Marstrands Wärdshus – Bar med havsutsikt och klassiska låtar
  8. Trädgår'n – Musik i det gröna
  9. Porter Pelle – Charmig bistro med livemusik

Göteborgs bästa ställen med livemusik

Contrast Public House

Livescener mitt i kulturkvarteren

Contrast Public House på Tredje Lång har blivit en viktig plats för kulturarrangemang i Göteborg, det finns både flera scener och gott om plats. Allt som oftast hålls det konserter av olika slag, liksom stand up-kvällar och andra events.

Crippas Café

Här lirar lokala band

"Crippas Café är ett ställe för alla som gillar musik, gott häng och god mat", det utlovar caféet på sin hemsida. Här kan du njuta av vegetariska burgare, pizzor, lasagne och soppor nedsköljt med hantverksöl från Majornas Bryggeri, men också av spelningar av lokala band och regelbundna musikquiz.

Oceanens Krog

Kulturell knutpunkt

På Oceanen är atmosfären schysst och de kulturella inslagen många. Här hålls konserter allt som oftast, och både välkända artister och mindre lokala band intar den populära scenen. Sommartid fylls den lummiga uteserveringen snabbt upp.

Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz
Unity Jazz – Livemusik
Unity Jazz

Unity Jazz

Jazzigt värre

Du har väl inte missat Unity Jazz, den hemtrevliga restaurangen på Kyrkogatan där jazzen ljuder de flesta dagar i veckan? Här hålls jams, live sessions och jazzluncher, och du kan både svänga förbi för ett glas vin och äta en vällagad middag med mellanrätter på fisk, skaldjur, grönt och kött.

Café Öbergska

Saltstänkta musikkvällar

Ta spårvagn 11 till Saltholmen och gå ombord en båt som för dig vidare till Styrsö Bratten – sedan kan du andas havsluft och insupa Café Öbergskas saltstänkta musikkvällar under bar himmel. Med start runt midsommar serverar man nämligen liveband till sina populära smörgåsar, fiskrätter och pajer.

Holy Moly

Nachos, blues och rock

Holy Moly är tillsammans med Tacos & Tequila två av Andra Långgatans mexikanska bastioner. Här serveras traditionella smårätter som cornitas, crawfish ceviche, nachos och quesadillas. Och inte nog med det, stället rymmer även en av stadens minsta scener och här spelas jazz, blues, rock och folkmusik – det perfekta tilltugget till en kall hantverksöl.

Marstrands Wärdshus

Bar med havsutsikt och klassiska låtar

Ända sedan 1960-talet har bröderna Ulf och Christer Johansson serverat mat och dryck mitt på Marstrands kaj. Slå dig ned på terrassen och beställ in en skaldjursplatå samt ett glas rosé som uppladdning inför baren, där du sedan kan sjunga med till klassiska låtar.

Trädgår'n

Musik i det gröna

Trädgårdsföreningen är Göteborgs gröna oas. Ett stenkast från Centralstationen breder gräsmattor för picknick ut sig och här finns dessutom en restaurang som är perfekt för en avslappnad lunch. Du som är ute efter mer action bör inte missa konserterna – eller ett besök nattetid när stället förvandlas till en av stadens största klubbar.

Porter Pelle

Hemsida

Charmig bistro med livemusik

Porter Pelles meny har smak av havet och här listas löjromstoast, räksmörgås och bouillabaisse. Och det är inte så konstigt, läget vid älvmynningen är saltstänkt så det räcker. Den storslagna utsikten ackompanjeras ofta av livemusik framförd av trubadurer, vissångare och lokala band.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta