Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Doktor Glas

5,0
2 recensioner
Doktor Glas

I Linné kan du glida in på Doktor Glas för en lunch eller middag om du värderar bra drycker, matglädje och god stämning högt. Här står enkelhet och kvalitet i fokus, utan krångel och krusiduller. I baren hittar du ett välsorterat sortiment med öl och vin som serveras på glas. Brunchen serveras varje dag och är nästan helt vegetarisk.

Hjalmar Söderbergs roman Doktor Glas, skriven som en dagbok av en läkare på tidigt 1900-tal, är en av våra stora klassiker. Restaurangen på Linnégatan lånar inte bara doktorns namn, utan bjuder in till både doktorns mottagning och vardagsrum. Medicinskåp, affischer för syntest, liksom doktorns stora bibliotek pryder väggarna och det är lätt att göra sig hemmastadd i den murrigt hemtrevliga miljön. Att smutta på en god dryck i någon av läderfåtöljerna framför brasan var en given guldkant på vardagen för Doktor Glas, och något alla livsnjutare inbjuds göra i doktorns vardagsrum även idag.

À la carte-menyn låter sig influeras av hela världen och stor vikt läggs vid att allt är skapat från grunden. Närodlade, svenska råvaror står i centrum och de råvaror som importerats gör det alltid när de är i säsong där de kommer från. I baren finns ett brett och välsorterat utbud av öl från olika delar av världen och många olika viner, som förstås serveras på glas hos glasdoktorn. För den som hellre vill äta hemma finns hela menyn även för avhämtning.

Varje dag dukas det upp till brunch på Doktor Glas. Helgas brunch är en färgsprakande tillställning med många gröna menyval som amerikanska pannkakor med generösa toppings, surdegstoast med avokado, shakshouka, smoothie bowls, fräscha juicer och lyxiga mimosas.

På den ombonade uteserveringen blir det snabbt fullt under soliga dagar. Många får plats i de mjuka sofforna och läget längs med den sida av Linnégatan som förärats med kvällssol är utmärkt för flanörer som vill stanna till för mat och dryck under vår- och sommarkvällar.

Användarbilder på Doktor Glas Visa alla

  • Lägg till bild
  • Brunch på en vardag – Bild från Doktor Glas av Agnes L.
  • Bananbröd – Bild från Doktor Glas av Agnes L.
  • French toast – Bild från Doktor Glas av Agnes L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 maj 2019

Underbar personal och mycket goda rätter. Trevlig miljö som får dig att känna dig som hemma.

24 nov 2019

Bra prisvärd mat,bra dryck,trevlig personal... överlag bra helt enkelt